返回列表 發帖
其實本身已經覺得千嬅encore唔民主, 好似joey, hocc, candy個d, 都會問下歌迷想聽咩。如果前一晚enco ...
oreo 發表於 2018-3-25 02:38

佢今次咁趕做個show,好多歌都無準備
是旦up首歌叫佢唱,佢邊敢應承

尤其嬅麗緣首詞咁難記

近年千嬅Live好聽過CD ver...感情表達得好好...我會買

itunes又上架了
kenny211 發表於 2018-3-27 23:38

點解我唔見有

暫時聽左幾首,真係唱得好

開場唱左3首,一講野,聽到佢把聲已經好累,但唱仲keep到

最後的歌,自由行! 好好聽!
森美段話

最後的歌配埋森美VO真係好正
連自由行都高質左
艾石仔 發表於 2018-3-28 08:30

哈哈,咁岩想講
而家可以再感受千嬅想帶出既msg

咁多首美千歌入面,最入心係呢首
victor1991415 發表於 2018-3-28 12:50

呢首每次唱都好好聽!首歌難度又唔低

呢幾日好唔開心, 頂唔住買左, $125
係屋企聽, 數你開始個幾首中女失戀歌,真係喊左出來 ...
gordon0807 發表於 2018-3-28 21:42

are you okay?

今晚訓前聽一次先...

月頭有錢就買...

原來丁生都話千嬅唔arm咁高音
其實丁生真係一個好好好好嘅人
electric 發表於 2018-3-30 20:40

近十年live好左,丁生都有功勞
唔比千嬅飲凍野/夜訓,又一齊做運動

千嬅知高音唔岩佢,但佢間唔中又想挑戰

做佢死忠要成日包容佢架
wchild 發表於 2018-3-31 12:17

除非佢吸毒賣淫,無乜野會包容唔到

童年回憶翻曬嚟
我記得2002年2003年果排我幾乎日日都聽下
近年佢唱歌太完美我反而唔 ...
electric 發表於 2018-4-1 21:40

佢以前把聲線唱咩都好聽,咬字好過而家

我網上睇到段野:

《最後的歌》是尼古拉斯·斯派克思創作小說,所呈現出的是一個不完美的完美故事,這也許就是人生,平淡卻不乏激情,質樸卻不乏偉大。用心去呵護一切值得珍視的東西,每天都會有新的微小變化等著我們去發現。此刻我腦海裡不斷迴響著村上春樹《海邊的卡夫卡》中最後一句話:“一覺醒來,你將成為新世界的一部分。

係 我真係好鐘意佢以前d live
electric 發表於 2018-4-1 22:43

《姊妹》《咬唇》果期把聲好正,吸唔少粉

林夕寫?
matthewyky 發表於 2018-4-2 10:52

我諗唔係,好似係書簡介

點都會買,想重溫的士司機果part,同睇making of

所以唔明點解大家仲咁幫手PROMOTE 隻碟做乜 (ig 有幾個 咩kyle_love_fa 個d)
只係話俾寰亞聽, 就算佢地做得 ...
放空 發表於 2018-4-22 18:28

死忠幫手宣傳好正常。

千嬅已經唔係金牌時期既佢,製作上唔會參與太多,只會專注唱好歌
今次11場Live已經超額完成,而DVD幕後製作上有兩個家庭既佢應該無點參與
其實千嬅走到依家,真係好靠fans包容,包容佢唱得唔好既時候,包容佢amusic時期既低潮,而「 包容係香港地黎講好昂貴」。
對我黎講,買DVD作記念既義意總大過因爲少放幾首encore而擺買,唯有下次早d出投票逼佢將d歌放regular rundown ,而無卡啦ok真係好minor,錯歌詞係要反映,但千嬅成日作詞作到我都唔知邊個係正確版本

睇黎下次出大碟要等到2019年甚至2020年

但最尾都係有錄影
fifty1205 發表於 2018-5-14 10:55

錄影為左拍mv?

我仲期待有日AAL出番DVD

呢幾首甲音樂真心好聽!
來生舞天橋無論點YY都冇辦法覺得好聽
btvfans 發表於 2018-5-14 12:46

其實幾中意Merdian隻碟,Melody幾好聽,聽到個人好peaceful

有日去左間佐敦唱片舖,當時播緊千嬅跳唱Wonder Woman,有位男sale好大聲跟住唱

回復  thm

色惑震撼驚嚇指數有如餃子...
黃家正 發表於 2018-5-14 18:54

千嬅間唔中搞d趕客野,不過次次都唔會搞死自己