返回列表 發帖
退休講下姐。
下年會出大碟。
然後電影方面佢仲有市場,公司邊肯佢退休。

不過今次演唱會咪當最後一次睇囉,都唔知下次開幾時

嬋嬋成日都講野講過就算啦,次次演唱會都話希望part2,where?
愛嬅亦愛笑 發表於 2017-10-21 13:07

華星三寶開紅館唔知幾時實行到。

//
點解千嬅仲成日蒲頭,演唱會仲有2個月準備炸

講完句野D飛又升價
Jacz 發表於 2017-10-21 13:14

但我見ig黃牛,放咗好多日都放唔出

千嬅係拉闊tag歌曲意想不到,應該會唱好sidecut既歌。但佢拉闊唱既歌好大可能紅館再唱,因為我覺得佢記唔到咁多歌詞

呢幾日聽番演唱會cd 發覺ladie&gentlement 其實仲唱得好過let’s begin! Let’s begin 唔知係咪病左 好多都 ...
power2r2004 發表於 2017-10-22 09:59

LB第3-4場都唱得幾好啊...

錄影係尾2場病聲,但eason反而話病聲唱出黎既感覺仲正

今次10場,應該聽頭5場會有保證,後5場就唔知啦

加開終極尾場:1月2日

Total: 11場!

我都想睇多場,尾場,但要睇下有無人陪。
一個人睇會睇到好唔自在,因為旁邊既人通常黑口黑面又唔比反應

要ENCORE 到瑞瑞出黎清唱一首
wchild 發表於 2017-10-23 17:45

唔洗通頂拆台咩

通宵拆台都唔爭在個半個鐘喇~
總之就嗌到佢出黎唱返首歌先好走  ...
Jacz 發表於 2017-10-23 18:33

上次唱到幾多點

呢排成日聽華星個d,好正好indie,d歌詞真係...

想知今次佢會唱邊d意想不到既sidetrack,上次 ...
Jacz 發表於 2017-10-23 18:45

佢華星時期既編曲最正,之後新藝寶金牌都做唔番果種質素。例如 我不要你愛我

華星前期未聽

但聽左 UNLIMITED一半 已經比我一種好貼地既感覺

321GO 可以全碟唱一次 ...
wchild 發表於 2017-10-23 19:02

我好想聽到佢認真唱一次 亦舒說!

唔知錄影會錄邊場呢 聖誕場、除夕倒數場,定尾場?

每人每次限購票2張
hinz 發表於 2017-10-25 11:57

Wow,咁應該易買左?
但一大班人想睇咪買唔到連位?

好特別,念慈奄同swiss突然係千千演唱會前席勁播廣告
愛嬅亦愛笑 發表於 2017-10-25 13:15

念慈奄好鍾意搵楊千嬅,唔知點解

聽左AMUSIC 個3隻碟 Meridian Wonder Miriam 真心唔算差

原來過得很快樂 --> 除左頭3首+ALL ABOUT LOVE,  ...
wchild 發表於 2017-10-25 13:34

甲音樂三碟, merdian最好聽

少位過27 28
hinz 發表於 2017-10-25 18:21

唉,正面靚位死都唔比fans

有無人可以教我聽日點買4張連位?

今次加場無乜宣傳,又限2張,唔知聽日幾耐先賣得曬呢?
黃牛要跌價啦

試下果晚入去先同人換
阻住 發表於 2017-10-25 22:04

咁姐係無乜可能

我每次上蘋果動都彈出黎....
903又有......
愛嬅亦愛笑 發表於 2017-10-25 22:33

原來係咁   我無遇到

而家得番780 1張可以簡炸。
買唔到啦,今次唯有睇一場啦

可能老千第五場失聲又走音
仲要跳老舞
最後無人買牛牛
艾石仔 發表於 2017-10-26 17:47

你唔好咀咒佢啦

LB 個post kyle有整佐個guest list

條link之後幾頁仲有補充,唯有完整list,可以整返個
http://www.cmusi ...
Jacz 發表於 2017-10-26 18:40

Kyle個List

呢堆人,我諗唔到點解佢地去睇
洪永城
韓星 Jessica
唐詩詠
關菊英
蔡穎恩
Sun boy'z 麥子豪
甘比及其兒女
徐小鳳
杜德偉
陳法蓉

側田區應該係43段, 66段果堆但其實有野樣好奇怪,
因為通常依d位都會放出去公售, 但幾個座位表又全黑
亦 ...
aRh3i 發表於 2017-10-26 19:02

我都好奇43段會唔會坐人,咁側,實無野睇

會,手上有兩張43 lol
siongguan 發表於 2017-10-26 20:32

內部飛? 但係唔係好近個台?

呢個座位表接唔接近千嬅果果?

真係要我揀嘅話我真係揀唔到有乜不滿啊對let’s begin

BTW我開咗個WhatsApp group
有冇人 ...
electric 發表於 2017-10-27 11:54

有不滿啊
我每次睇番DVD, 都skip 烈女女飛俠色惑果part;
同埋少女的祈禱都唱得好悶;

其餘部分就滿分啦

希望今次唔好再色惑我地!!!

其實我覺得minor classic堆歌好聽過Lets Begin堆歌,如果MC有LB既身型同造型就prefect!

期望3-2-1Go可以超越!

首歌其實係Yum歌嚟
Jacz 發表於 2017-10-27 13:30

非賣品mv真係不得了

之前carl叔叔,話想係演唱會到做樣野,而technical上有困難,但如果做到觀眾同歌手都會好大感受!
大家估唔估到係咩? 好似好吸引

有時我真係明教會d人點解唱歌會唱到喊
因為我同佢地一樣有信仰
楊千嬅就係我嘅信仰
所以我聽佢d歌都一樣係 ...
electric 發表於 2017-10-27 16:55

今次千嬅要帶領大家迎接生命倒數

最近見到美君憶蓮個三面台都整得靚。

今次邊個幫千千做舞台設計?

我呢幾日成日諗翻花與愛麗斯
點解d詞會咁細膩㗎
electric 發表於 2017-10-29 06:41

夕爺係千嬅死忠

千嬅既歌好多故仔聽
e.g 的士司機; 她成功了但他沒有

憶蓮既visual effect好靚呀

fran9呀
之前幫過sammi做Touch Mi,
美祖My Secret Live
宋禮成立三十週年
...
Jacz 發表於 2017-10-29 13:36

係啊,但憶蓮堆快歌得呀。 千千堆快歌加咁正既燈,可能配合唔到

千嬅演唱會係咪好耐都唔派螢光棒?

10年演唱會派扇,唔知做乜

Wonder Woman

睇字都覺得嘈
雖然係mach 當年個運動場舞台
Kyle_ 發表於 2017-10-29 22:36

今年派聖誕帽都唔錯

蓮粉黎架佢
John 發表於 2017-10-30 19:29

丁生係咪蓮粉

周國賢,今日一圈圈訪問話佢都想買千嬅飛。
matthewyky 發表於 2017-10-30 21:14

估唔到周爸爸對千嬅都有興趣

千嬅最近係ig都post 家庭樂唔知準備好個show未呢

分分鐘做完拉闊先全力投入三二一高

阿于IG post啲嘢係咪講緊瑞瑞今次嗰拉闊㗎? ...
Jacz 發表於 2017-11-1 16:18

見千嬅ig ,呢星期應該準備左個拉闊先

拉闊當warm up練歌,歌單應該會同321Go有重複既,幫佢連續11場打個底

但如果rundown大部份一樣既話, 其實姐係已經練緊歌lol
而且321go都唔想預佢跳嫁la  ...
aRh3i 發表於 2017-11-4 00:36

放係音樂劇既歌好大機會改編,唱法實唔同,又要花三星期都練完

鄧千嬅辛苦,唔夠2個月就紅館啦

睇語氣似係本身冇乜野喎
同埋瑞瑞like佢個post先架
Jacz 發表於 2017-11-5 23:34

原來L有第2個打法XD

真係唔知佢地不和。

早前千嬅話勁舞lets begin已經做左,唔會再做,所以今次都係回歸番老舞:(

我又見到鍾舒漫叫千嬅演唱會加油。

反OT
期待今晚拉闊歌單,就可以估下紅館唱咩。 怕拉闊唱曬正歌,紅館無驚喜

快樂與哀愁live好好聽! 紅館encore可以大叫呢首!

自己中獎行段包括:

有兩張未知咩位...

自己wishlist:(順序排列)
愛在旁若無人的太空
我係我
...
kelvinyu188 發表於 2017-11-8 22:03

我個wish list:
亦舒說
適量運動與均衡飲食
冬天的故事
寒舍
我只能跳舞
有發生過
曾幾何時
河童
男女關係科
的士司機

千嬅係咪覺得自己live唱得太好聽,post係ig好少可喎