返回列表 發帖
有唱到咁差?

-_-試聽左, 有幾首都唱得無聲,病聲

我覺開大,熱血青年,難聽過 私奔n倍

慢歌其實還ok

聽完覺得千fa把聲好病
thm 發表於 2015-5-26 09:43

病但令佢唱得好溫柔。好有feel

真係想講句 佢唱咩我都覺得悅耳
electric 發表於 2015-5-26 21:26

缺陷美。

冰點都好好聽

勇個intro 真係好感動..
今次編曲做得好好, 色惑都突然好聽左.
快劍俠 發表於 2015-5-27 11:07

色惑好似真係好聽咗

數你,愛人都好好聽。

比較番以前, 唱法真係變左太多LOL
駕馭高音輕鬆左,仲成日震音 , 但就係咬字差過以前

身份證歌
岳飛真有定理
丙與丁生
艾石仔 發表於 2015-5-31 00:07

如果咬番正d, 其他人(like my fds) 會肯聽下佢d歌

慢慢數~~
kenny1102 發表於 2015-6-1 01:01

其實佢數果d..大部份都可接受喎, 因為意思差唔多又唔影響結構,除非好熟,路人跟本唔會發現。

唯一我覺突兀係。 甜蜜假使都算種本領。
其他有字無lur已經都ok

@_@講真我聽左n次佢d歌,都唔太記到

原來過得很快樂,唱得過好cd
無左陣娘味
再見二丁目升左key幾好聽

雖然收錄嘉賓好正, 但無左深紫色,如果東京不快樂

封面仍舊唔靚啊

真係冇諗過會收錄嘉賓

唔明點解會冇火鳥同深紫色,CD都出佐啦,照計唔關版權事架喎 ...
Jacz 發表於 2015-7-2 18:14

可能隻碟唔夠容量

有妄想冇期望

btw 依有煉金術,即係 neway 可能有返煉金術唱
mix_nzi 發表於 2015-7-2 18:17

係咪所有karaoke版有既歌都可以係neway唱。
次次唱k都覺千嬅好少歌

睇錯以為冇 mi tim lol
btw 極速前進 + minions + 演唱會 dvd

其實都幾多架 wor你想唱咩先

...
mix_nzi 發表於 2015-7-2 18:20

有無私奔唱

即刻睇番YouTube
其實sammi 同fa 把聲好夾,中低音!
同公司就出番隻合唱啦

有呀. minor classics 版呀 :DD唔知今次個版會好唱 d 定之前...

其實 minor classics 包左好多"細"歌。 ...
mix_nzi 發表於 2015-7-2 18:26
成大半年無係neway唱,唔知@@

希望let begin好d啦, mc個look肥唔好睇

佢瘦佐真係靚佐好多
同埋可能睇慣佐依家瘦版既佢
昨晚睇返開大同L&G, 真係覺得佢好肥,MC更加唔洗講,唔 ...
Jacz 發表於 2015-7-2 19:48

*_* mc 真有肉酸,係neway播其他fd又會插

//

淘寶賣170,咁港幣200左右?

邊條粉紅色?
其實用呢兩條都冇問題,問題係大佬,揀張個樣靚啲既喇唔該 ...
Jacz 發表於 2015-7-2 19:58

點解佢地taste咁差  而家呢張成個戴夢夢咁

我印象中睇過悅嬅軒 PO既舊雜誌講嘎~話千嬅係保護個髮型師廢事佢因為遲大到而臭名遠播, 先捱義氣話自己肚 ...
Kyle_ 發表於 2015-7-5 14:38

未聽過
不過歌手自己認責較好,如果仲推比第二個,可以比人罵得仲勁

睇返當年邊個歌手係佢競爭對手就估到?
on07111 發表於 2015-7-5 16:17

咁黑暗咁宮心計

-_- 千千cafe汁左就覺千嬅既時代過左。。。鍾意fa既人都變得好大個,唔會成日關注。。

人瑞喺我心目中地位係不變

清唱版 煉金術 無收錄我都可以J IPAD, 但歌詞唱錯晒 ...
wchild 發表於 2015-7-5 20:30

-_-有時唱到錯曬聽到驚。

歌手當中佢記憶算數一數二差lol

講真 大家都長大
我都由中學雞 聽到大學雞 聽到出黎做野
老左好多 心態都好唔同
同Let's begin今次一樣, ...
John 發表於 2015-7-5 22:44

千嬅個人生好完美
由護士到大明星再到今日幸福太太。 Envy!
//

DVD 300蚊可接受啦,但最近真係好窮。

聽千嬅歌既人會唔會比同年齡成熟,同有好多人生道理

//張poster 係咪同封面一樣?

我覺得柔版既小城大事好似一個人經歷過所有,成熟左又明白左既感覺同 Atsushi 合唱個版本都好好聽
但係冇 ...
mix_nzi 發表於 2015-7-7 08:55

但野孩子唔覺邊個cover得好聽,太有character既歌難唱

好A-Music...
hihi 發表於 2015-7-8 00:06

無amusic咁高音。

//

原來千嬅同祖兒係同一歌唱老師

本地樂壇兩位星級歌唱導師對簿公堂。天后級歌手容祖兒和楊千嬅的歌唱導師Christine Samson(洛詩婷)入稟區域法院,指兩年前收到一段錄音,內容為新晉同行蔡澤夫涉批評有逾40年經驗的她,指她的教學方法錯誤和不科學。

-.-荃灣勁歌汁左,唔知荃灣邊到仲有得買:/
大眾書局?

唱片鋪就黎變歷史

艾石仔 發表於 2015-7-12 11:12

千嬅好瘦好靚!

Cd warehouse 有播dvd, 然後店內總有人comment千嬅唱成點

有d話佢有進步,有d就依然話佢唔唱得

Making of 睇到千嬅訓練得好辛苦
千嬅最肥時150磅,同我差唔多

Torres B 影片入面型仔過影相。

同佢把聲

千千係making-of度話Joey成日上佢屋企!!睇唔出佢地咁frd...
睇DVD覺得唱得比CD好好多,唔通係幻覺?

PS ...
黃家正 發表於 2015-7-15 20:58
應該係丁生 同劉生fd d, 所以咪。。。

好想瘋狂唱千嬅
John 發表於 2015-7-19 14:33
男仔唱千嬅歌,個key唔知想點

用原key啦
John 發表於 2015-7-20 12:18
唱唔到高音