返回列表 發帖
太多噴投票 結果歌手獎都係製造噪音既廢物跑出

我好似仲有多票未投
Wonders 發表於 2017-12-23 18:55
你而家呢票乘2已經幫好多

我今日冇乜進展
到時頹左佢算
John 發表於 2017-12-24 23:41
淨係寫咗至尊碟個tag

最後我沒有大夥兒在喝采 失去的也不回來
已追不來 再追不來

13/09 Gin Lee/蘇永康 - 和每天講再見 (合唱版)
15/09 吳雨霏 feat. AF - Come with Me (Dough-Boy Remix)
29/09 Gin Lee - 隨風而來‧隨風而去
29/09 Yan Ting - 愛與罪
10/10 AGA - Nights Without You
11/10 劉美君 - 千色
17/10 陳奕迅 - 之外
20/10 孫燕姿 - 跳舞的梵谷
01/11 孫燕姿 - 我很愉快
13/11 Robynn & Kendy - 世界對我們
28/11 吳雨霏 - 奉愛之名
20/11 達明一派 - 剎那天地 (Live Version)
22/11 張惠妹 - 偷故事的人
02/12 Gin Lee - 隨風而來‧隨風而去 在903專業推介取得第1名
07/12 張惠妹 - 連名帶姓
09/12 Gin Lee - 隨風而來‧隨風而去 正式在903專業推介落榜
14/12 譚詠麟 - 星夜的呼喚
22/12 孫燕姿 - 風衣
22/12 張惠妹 feat. 瘦子 E-SO - 你說了算
26/12 Gin Lee - 曌

原來某歌手兩plugs之間 環球已經幫兩個真‧天后派左三首歌

Merry Lamb Lamb fans去左邊

原來Triple G《淺藍色的號角》上年6月網上出左 無得爭我個榜既外卡同新人獎 陰公

歌手林奕匡(Phil)到電台受訪,遲了約15分鐘的他一見記者即謂不好意思,因為屋企冇水搞到遲到,他謂:「今朝食完早餐諗住化妝整頭,但點知水龍頭啲水滴出嚟,我就知唔對路,連搽完wax嘅手都洗唔到。好彩屋企有枝水,我就攞嚟刷牙洗面同洗手,但就沖唔到涼同洗頭。(咩事冇水?)唔知,冇notice。(太太有冇影響?)佢仲瞓緊覺。(陣間買啲水返去?)希望陣間有番水,不過我都要今晚先至可以返番屋企。」

新一年要反孫盛希 傷心

黎到最後階段先少左人投票

彷彿我靈魂被擄走

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

唔派終於結束的起點派兄弟 傻的嗎

聽講拎過我個頒獎典禮既非派台歌曲獎既歌都唔會派台
bagfgfcde 發表於 2018-1-8 18:01
祖粉好嘔心 希望天主霏快啲捉你落地獄

又單身..
原來係公廁嚟
jose 發表於 2018-1-10 13:19
有個雅字嘅女歌手都係公廁
e.g. 連詩雅、蔡健雅、Tay雅 Swift

今年想大幅減少上榜歌數量 嚴格Ban歌
但唔鍾意嘅新歌多到唔知點塞滿20個位 傷心

很堅強 很堅強 很堅強 很堅強
使我們的愛情不正常
而~~我~~ 都可以 為你亂性哭崩一場
崩潰時 很可憐 亦同樣 ...
JasOh103 發表於 2018-1-12 13:49
我宣佈Gini下隻碟叫堅!

郭頂自己嘅不明下落唔派
郭頂幫人造嘅紫唔派
走去幫個公廁派翻唱

垃圾環球

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

新年快樂,大家好我係NH~
不如呢首就直接頒啦好無呀?有淚多好 - 林奕匡
hehehaha 發表於 2018-1-18 19:01
有43首冠軍歌10首非冠軍歌高分過呢首。。。。。。。

呢首咁正,我相信你一定會造馬比阿phil
hehehaha 發表於 2018-1-18 19:27
我個榜唔做馬 sor

咩叫做如西裝阻不了肉搏

#噴水詞
-Prince- 發表於 2018-1-21 14:16
夾埋下一句睇 即係服裝 (西裝、婚紗) 可能好睇 但包裝/掩飾唔到人性醜惡 (肉搏) 同脆弱 (倉惶)

其實呢份詞已經好過「飛上天亂射導彈可不可愛」好多

想公佈外卡5強 但到而家都未聽曬候選既歌……

Getaway Car
Call It What You Want
King Of My Heart
Don't Blame Me
New Year's Day
bagfgfcde 發表於 2018-1-21 15:43
爭最佳男歌手演繹、最佳合唱演繹定最佳樂隊演繹???

走過高山低谷,林奕匡(Phil)今次則由平時鍾意的籃球場轉戰跑場,挑戰渣馬10公里比賽,並以1小時零4分完成。Phil直言,雖然之前都有跑馬拉松的經驗,不過再跑馬拉松,都已相隔幾年。且天氣熱有些不舒服,但都開心跑時太陽仲未出來。

提到接下來的工作計劃,他就透露:「因為年頭工作會減少,就要趁住這個時間寫歌啦,有好多好多的歌要寫。」至於婚後的首個中國新年,他稱將在香港度過。

本帖隱藏的內容需要積分高於 5000 才可瀏覽

**** 本內容被作者隱藏 ****
kevinlai1621 發表於 2018-1-25 11:28
本帖隱藏的內容需要積分高於 5000 才可瀏覽

參與「渣打馬拉松2018」的10公里賽事的歌手當中有林奕匡(Phil)及組合Super Girls成員吳嘉熙(Cheronna)。Phil的衝線成績為1小時4分鐘,問到他是否滿意成績時,他表示「麻麻」,更笑言自己計錯數:「跑嘅速度錯咗,一直都以為會破紀錄,點知喺跑緊10km嗰陣,個GPS顯示跑緊11km,唔夠快。(自己紀錄係幾多?)1個鐘頭1分鐘,今次慢咗。」

Phil又表示今日(21日)狀態非常好:「天氣好舒服,今次冇停過,全程都跑。(下次會唔會挑戰埋造型?)頭先見到有人着西裝跑,嘩!我唔得啦!」他指第一次跑馬拉松為2015年,今次是第二次參與:「今次幾興奮,尋晚(20日)都瞓咗4個鐘。」

另外,身穿藍色運動上衣及紮起頭髮的Cheronna最後衝線成績為1小時9分鐘。

戒酒三大神曲:
Watch out
Feel so right
返工咁辛苦為咩

利申唔飲酒

我都好想自plug
不過仲抱有期望交叉flop左會派
JasOh103 發表於 2018-1-27 13:10
其實我到而家都覺得想創係勁side track格 得CM人吹到首歌好似柏宇出道以黎最佳作品咁
如果畀我定派台次序 呢首一定係最後先派 而且係攝時間嗰隻派法

除左霸氣 其他四首派台都好side track格
所以變相呢首應該做主打

支持林生既曲!! ...
JasOh103 發表於 2018-1-28 07:35
但其實無乜空間執 霸氣、磚頭都一定要嗰個時間派 行屍又唔適合結婚後派
不過行屍前係有空間再派多首 但派我愛你夠貴好過派想創啦
埋門爭獎就要派Pop啲嘅 咁所多瑪城同閱後即焚易熱播過想創喎
即係想創派唔派可能都係無傳媒理 因為已經第N plug

其實我到而家都覺得林奕匡上年每一首歌都係勁side track格 得CM人吹到佢上年咁多首歌好似小匡出道以黎最佳 ...
bagfgfcde 發表於 2018-1-28 13:31
睇黎你分唔到小宇同小匡

RB隻Hours係每人監兩首歌 咁咪會得8首歌。。。。

不明下落最後一段真係sad到喊

最後冇派到所多瑪城真係冇天理!!!
JasOh103 發表於 2018-2-2 18:25
Agree

啲中一學生真係好麻煩
bagfgfcde 發表於 2018-2-3 13:37
教過小學生就會覺得中學生唔麻煩

兩班都唔麻煩
kevinlai1621 發表於 2018-2-3 15:44
你經驗好豐富

點解呢排嘅歌可以差到咁 睇黎下週要上曬《睡前服》10首歌

出賣其他會員...
bagfgfcde 發表於 2018-2-22 22:43
原來小明係會員

唔識寫睡前服……
好多嘢想講 但整理唔到

有冇80分。。
bagfgfcde 發表於 2018-2-24 09:32
聽講9字頭!

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

陳詠謙:人為何跨過馬路 痛苦找答案 (林奕匡《草原》)
林寶:誰遊遍世界 痛苦找答案 (吳業坤《凱旋門》)

3/4  叱咤咤 派台歌

陳慧敏 - 青春線最後一站 (C)
KITSTON 發表於 2018-4-3 12:05
自plug完十世先plug返。。。。

「飛上天亂射導彈可不可愛」有對手了
有結論給我派粒糖!

發現最近兩年自己對林奕匡歌曲嘅評價同CM人好唔同

我覺得唔算好聽,CM人覺得好聽:有淚多好、好好的聊個天
我覺得好好聽,CM人覺得好難聽:愛情小品、是日休息絕不工作、草原、從世界到我家
一齊喜歡:停止繁殖、難得一遇、查無此字、第一個早晨
一齊不喜歡:好似無

唔洗用腦都知唯一既五分係你投
dongbb2332 發表於 2018-4-22 14:37
對於想推嘅歌 我會等首歌沉底後先投票!
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

愛情小品、草原我都覺得ok
不過2014之後無左頭兩隻碟陣味
現在做完暖男做世界仔,支持唔落 ...
hehehaha 發表於 2018-4-22 17:39
我覺得佢年flop成咁係因為太幸福,搞到首首歌好甜蜜丫,好開開心心,間中懷念下過去,又感嘆下香港變左咁,除左查無此字全部都不蘊不火咁,冇左14年想殺哂全世界行山人士個種feel,就算作既曲幾好但首歌冇趣味,吸引唔到人聽
Credit: HOTMAN

睇到信咁多第20位 + pun榜第1位就知樂壇已死
明明已經係近期最big hit 最高質 唱得最好 最洗腦 最有記憶點 既作品

唔好對人不對事啦
JasOh103 發表於 2018-4-24 21:18
我個榜上榜三星期 暫時最高第8位

陳輝陽先係作曲家~
林乜鬼嗰D 行開啦
kwanie 發表於 2018-4-24 21:55
林家謙好慘