返回列表 發帖

NH TOP 20 2015 冠軍歌巡禮
WEEK 1-13: 頌讚詩 (1)/頌讚詩 (2)/一千個假想結局/我們他們/家明/冬至/不枉我們張山十年/說再見的對象/靈魂相認/幾次/小白/最好的債/粉紅解密/
WEEK 14-26: 天盡頭/我敢愛/兩杯茶/Radio/小人物/小確幸 (1)/Do What You Want/小確幸 (2)/Let's Keep This Tonight/我在機場等船/逾越生死/新一天//
WEEK 27-39: /////////////
WEEK 40-52: /////////////

Week 25: 2015年6月14日
本週冠軍歌: 林奕匡 + Robynn & Kendy - 新一天

本週熱播派台歌曲 Top 3: 天國與地獄 (張子丰) [6] ; 瑕疵 (麥浚龍 + 莫文蔚) [6] ; 別來無恙 (陳柏宇) [5] ;
本週推介: 林奕匡 - 傷仲永 (祝Phil好運 )

《新一天》比起Phil其他歌曲其實唔算好出眾 對R&K黎講算唔錯既
P.S. 希望我唔係最後一個out時間靜止器嘅人
RKLWNWPK歌曲歌手走勢
01190901新一天 [1]林奕匡 + Robynn & Kendy03>05>08>13>12>10>16>19>01
02010201逾越生死 [1]C AllStar01>02
03050602瑕疵麥浚龍 + 莫文蔚09>02>02>03>05>03
04070704不將就李榮浩13>10>15>15>18>07>04
05161105時間靜止器Yellow!14>07>08>13>09>12>08>17>12>16>05
06080206女皇容祖兒08>06
07120307仁至義盡許廷鏗13>12>07
08020202幸福之歌Supper Moment02>08
09110406只怕不夠時間看你白頭林二汶06>06>11>09
10RE0405改潮玩代鍾舒漫 feat. MC仁11>05>15>XX>10
11140902回眸一笑陳柏宇02>04>06>11>14>11>14>14>11
12200402咖啡因眼淚Dear Jane12>02>20>12
13NE0113小手術王菀之13
14130607上次講到周柏豪14>16>18>07>13>14
15150706哲學家盧巧音14>07>06>13>10>15>15
16NE0116天國與地獄張子丰16
17100210女孩韋禮安10>17
18040204香港傑出廢青黎曉陽04>18
19060206肆無忌憚陳凱彤06>19
20NE0120虛偽方皓玟20
OUT
XX030403永遠的愛麗斯曾詠欣07>04>09>03
XX090309劉浩龍 feat. MastaMic14>19>09
XX170901我在機場等船 [1]恭碩良15>10>06>12>16>17>07>01>17
XX180118尋找稜角Yukilovey18
其他推介:Catalyser - 化妝櫃
係某樂隊成員IG見到 又唔錯喎

宇宙人出現了
話說me仲有幾首華語作品未上
雅雅一位  ...
Wonders 發表於 2015-6-14 00:06
我都想上多幾首華語作品 但個榜勁塞唔知點算

全男班音樂優秀選 !!!

咁 小塵埃 糖兄妹 點算 ???
chanchan0909 發表於 2015-6-14 00:37
兩邊都有得上

**** 本內容被作者隱藏 ****
616.1314 發表於 2015-6-14 01:26
答題紙

1. Effervescence

2. Erect / Virtual / Of the same size as the beautiful liza (object)

3. 世界真細小

4. 要求:想入非非上死位

全卷完

目測有4首候選十大喺個榜入面
jason又想點。。。會唔會最後冇冠
ed8671ed 發表於 2015-6-14 11:36
又唔係BAG 音樂流行榜
你點數到四首架
SG's MUSIC CHART
WK1-13 : 水星逆行 / 無人像你 / 頌讚詩 / 時間之光 / 我們他們 / 一千個假想結局 / 最好 ...
siongguan 發表於 2015-6-14 11:37
頭五位都係四個字
女皇 08>06>04>02>XX ?
我仲以為 cas 會連冠添
616.1314 發表於 2015-6-14 11:41
個榜太塞好難連冠
But冠埋好明顯要冠既幾首歌唔知冠咩歌好

時間靜止 / 逾越生死 / flaw 都似
打錯字  其實應該估3首
ed8671ed 發表於 2015-6-14 12:00
我以為你計埋eman sm sherman之類 咁唔止4首
係3首呀
好塞呀  估計 Jason + a浩 會被趕離場
chanchan0909 發表於 2015-6-14 12:02
o岩o岩將Jason同DJ對調 Jason高左一個位 你估係standby乜野呢

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 25
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
20 ne 01 尋找稜角 Yukilovely ii20 ...
帥小寶` 發表於 2015-6-14 00:01
Yuki Lovey 勞嘉怡: 拿,再叫我 "Yukilovely" 就請不要怪我不回覆了,因為你都不是在叫我,我是 yukilovey。
yukilovey 和 yukilovely 很難分嗎?分別有一個 "L" 字咁多架

my LOVE my HATE Top 20
Week 25 : 14/06/2015 - 20/06/2015

L O C A L     T O P   2 0
^ 最高播放率 ...
jose 發表於 2015-6-16 23:08
至尊歌:改潮玩代

Lisa 而家先上

Jason  希望跟住係 Shiga → a浩 or a浩 → Shiga  ...
chanchan0909 發表於 2015-6-17 20:14
李榮 or 方玟 (我知唔係同一個浩 )
你想Shiga兩週冠

DONG'S Weekly Music 20 Cuts

Season 1 :
田園驚夢 / 水星逆行 / You're always Everything to Me / 冰 ...
dongbb2332 發表於 2015-6-17 22:18
邊城 ne
仲慢過tvb
利申:仲未冠時間靜止器

一路走來十大走勢

RVHOCPC's Alternative Choice - 本週美live推介
新一天(Live @Apple Store 音樂現場) - Robynn & Kendy +  ...
RVHOCPC 發表於 2015-6-17 23:16
躺著也中槍
[/url]]Jim's Pick Week 25 暫時播放率5強 (排名不分先後)

陳柏宇 - 回眸一笑
AGA - 認
許廷鏗 - 仁至義盡 ...
放空 發表於 2015-6-18 01:23
Supper Moment RIP

咁睇黎美轉唔洗包尾
  then 下首榜尾大戰應該係百年不合??
kevinlai1621 發表於 2015-6-18 11:35
次世代呢

謝謝好不容兒植到安琪肯定霏小圈子音樂大賞 2015

2015 冠軍歌:
我們他們 / 頌讚詩 / Let Go / 頌讚詩 /  ...
bagfgfcde 發表於 2015-6-19 17:18
女歌手 feat. Supper Moment 專榜
唔宣傳吓呢個榜嘅facebook

RE: 非共和榜榜單及預告帖 (第二十五週)

2015 CBM 第二季季選

季度歌手 候選人 (排名不分先後)
C AllStar
李榮浩
Supper Moment
Another Kitchen
...
chanchan0909 發表於 2015-6-21 18:31
留名睇SM橫掃至尊+兩個歌手獎

好多美live 又aki又purple
一路走來LAST 3既話 希望dong會員唔好喊

畀一路走來5分係dongxxxxxx會員同xxxxxx2332會員?

Jo會員同ed會員無比yan ting 5分

啲tag fake 到

希望係我個榜下週冠軍歌
(雖然唔似咁簡單

入場支持美chan
希望一陣見到連詩雅華麗登場

好似比咗4分 ...
ed8671ed 發表於 2015-6-21 21:46
美chan=Jason chan/Eason chan/Eva chan.....定係AKI Chan

今季好多同一主題嘅歌
chanchan0909 發表於 2015-6-21 21:50
明明yellow>>>>>>>>>mag>>>>>>>ken

對magb呢首完全0好感
好彩唔係top5
jose 發表於 2015-6-21 21:58
why why why why why

Jason
我好似俾左1分定唔知2分
今季啲時間歌都麻麻地
bagfgfcde 發表於 2015-6-21 22:10
時間靜止器點會差到20>XX

季度歌手
李榮浩(151)

上榜冠軍歌曲: 笑忘書 / 不將就

佢 4 月嗰個音樂會實在太正, ...
chanchan0909 發表於 2015-6-21 22:20
原來係計榜分 咁美浩必勝下季係RB

「可是你偏又這樣 在我不知不覺中
悄悄的消失 從我的世界裡 沒有音訊 剩下的只是回憶」
「一人遊舊地 舊記 ...
chanchan0909 發表於 2015-6-21 22:36
呢首真係好高質 不過瑕疵仲正

但CAS多啲4分 點解仲低分

強烈要求以後季選唔再畀千fa候選 早知投美霏

忠於icon
我怕我唔投, 會無人投, 點都要做下勢
kevinlai1621 發表於 2015-6-21 22:59
我原本都係心儀Phil 但後來好似投咗jay fung

我最欣賞歌手: 楊千嬅 (13.33%)
季度歌手: 李榮浩 (151)

01) 4.71 麥浚龍/莫文蔚 - ...
chanchan0909 發表於 2015-6-22 11:43
11-15好慘 隻船勁低分

14/06 → 15/06 → 16/06 → 17/06 → 19/06 → 20/06 → 21/06

1. 麥浚龍 / 莫文蔚 - 瑕疵 (4.71)
5  ...
chanchan0909 發表於 2015-6-22 20:57
LKTT個十大比sherman拎左
美movin' 美軒試過入到十強架

4 fun 咁多人唔算平均啵
無人發現無常走勢麼

37. Another Kitchen - 無常 (3.00)
5  ...
chanchan0909 發表於 2015-6-22 22:57
呢首聽咗一次無興趣再聽 我都係等blaster新歌算

其實 SM 同 CAS 首歌仲新
如果再煲耐啲個名次可能會下降
賴爽 發表於 2015-6-23 13:09
唔一定既 sherman過耐左仲高分入到頭十
SM又唔見得會因為煲耐左連頭五名都無