返回列表 發帖
吃定我 VS 3AM
比膠邊首好
dongbb2332 發表於 2017-9-8 00:42
學上年Jason咁畀曬兩首

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

**** 本內容被作者隱藏 ****
bagfgfcde 發表於 2017-9-8 10:52
本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

如果始終 他他他也未化啊
jose 發表於 2017-9-8 11:31
齋睇歌詞都覺得Jude噴緊口水

「時間」和「選擇」正是我們10月27號《月光寶盒》音樂會的主題,亦會在將推出的主題曲《地心吸力》中與大家分享。音樂會過後我們會休息一小段時間,整頓一下再重新出發,確保接下來的歌曲是與我們的初心想法一致。所以希望大家能來一起見證我們的里程碑!

翻工見到老年富婆帶住個肌肉猛男行街
我希望我老咗之後都可以咁
electric 發表於 2017-9-9 14:50
你做被人帶住嗰個?

等我地睇下今年有咩非翻唱非Single專輯先

幾好:
自白 - 鐵樹蘭
We R Mr. Vol.1 & 2 - Mr.
Songs of Love - 林奕匡

勉強可接受:
絕對清白 - 林一峰
欣賞 - 譚詠麟
九號鞋 - 林海峰
30克 - 李克勤
One Step Closer - 周柏豪
You Are Love - 盧凱彤

不了:
sp’ACE - sp’ACE
The Whimsical Voyage - 張敬軒 / 王菀之
Loveaholic Vol.1 - C AllStar
Loveaholic Vol.2 - C AllStar
花約 - Twins
2020 Arrival - 夏韶聲
Love And Other Things - 衛蘭
Short Stories - 泳兒
Live in the Moment - Gin Lee

遲D聽:
剎那的烏托邦 - VA (幾時先擠完牙膏……)
一粒嘢 - 陳慧敏
未能接通 - 未能接通

無興趣聽:
Detention - 曹震豪
23:59 Before Tomorrow - 雞蛋蒸肉餅
Lost in Love - 何雁詩
Bitter Wisdom - 何弘軒
裸 - 鄭秀文
Alex Chia - 謝中傑
Fantaz Remember Fantaz - Fantaz

睇黎今年可以畀三隻碟就收工

bagfgfcde 發表於 2017-9-10 13:25
SARS都有意義過呢隻碟

無興趣聽:
裸 - 鄭秀文

bye flop list
JasOh103 發表於 2017-9-10 14:07
你黎香港播畀大家聽

Fabel今年既歌弱左 先黎三plug
咁搞法呢世都比唔到組合獎佢地

尋日訓前聽咗一次火炭麗琪 個腦係咁loop首歌 勁耐先訓得著
等我Ban咗呢班道友

播多啲come with me啦好心
jose 發表於 2017-9-12 14:17
希望加曬We R Mr.兩個Vol嘅新歌落去個playlist 可以抗衡Gin Lee

過伶仃洋個feel咁似船嘅……

聽完遊園地之後headphones壞咗
睇黎都係唔好Re

Kiri T幾時肯出個人廣東歌

短期內都唔會
jose 發表於 2017-9-14 22:30
總係覺得Alex Fung會有日同佢合唱

原來只好再見 今天放縱一射

依家見到再見呢兩隻字就唔想聽唔想睇
Sorry Mr.
jose 發表於 2017-9-16 16:15
原來不想再見 飄泊在這曠野
原來不想再見 應該更愛一些
原來只好再見 現在的苟且
原來只好再見 今天走遠一些

OP單野好恐怖 RIP
以後都唔去哈囉喂
bagfgfcde 發表於 2017-9-16 19:25
咁會唔會唔搭巴士

同意
反對OP
以後都係去迪迪尼做你同某人既電燈膽仲好
bagfgfcde 發表於 2017-9-16 21:05
捉你去玩越礦飛車

目測共和同霏共都唔會準時出

總係覺得Gin Lee係《隨風而來‧隨風而去》好consistently咁走音 尤其Alex Fung講過係唔會執走音 每次聽都會覺得好唔舒服

你是什麼時候開始不愛我的
I Don't Know, I Don't Care

歌手重量跟歌曲字數有直接關係 ?_? ...
kwanie 發表於 2017-9-18 00:58
黃淑蔓痛哭中

alfred 轉左會最瘦
而家又肥左d =,=
kwanie 發表於 2017-9-18 01:08
林奕匡好健康

理論上以下歌手可能拎今年女歌手三甲 但無乜邊個真係好想畀……
王菀之 江海迦 吳雨霏 王嘉儀 李幸倪 楊千嬅 鄧小巧 林欣彤 泳兒
馮穎琪 盧凱彤 容祖兒 孫盛希 方皓玟 鄭秀文 江若琳 菊梓喬 衛蘭

菊梓喬
kevinlai1621 發表於 2017-9-19 18:40
好明顯隨便列出嚟

聽講M記成日播
屮SiU霖屮 發表於 2017-9-20 00:48
財閥唔食麥當勞 我明嘅

NO 重點係因為我好努力減緊肥
屮SiU霖屮 發表於 2017-9-20 12:16
支持3AM (Demo version)
利申頭先聽到和怨婦講再見同食住我

某人首新歌...
LIVE仲唱得好聽過CD VERSION
bagfgfcde 發表於 2017-9-20 17:23
支持推銷員之死

Yukilovey點解又派翻唱……

lol
jose 發表於 2017-9-21 21:17
tfs

祈求小霏出實體CWM Single
好想課金俾佢
jose 發表於 2017-9-22 11:18
DoughBoy垃圾到 唔想霏霏望著地獄Come

本帖隱藏的內容需要積分高於 5432 才可瀏覽

我越嚟越鍾意首歌
jose 發表於 2017-9-24 00:56
本帖隱藏的內容需要積分高於 5432 才可瀏覽

本帖隱藏的內容需要積分高於 184 才可瀏覽
好 我人身攻擊完啦

唔准你攻擊佢
dongbb2332 發表於 2017-9-24 23:27
唔好太認真
我嘗試搵傳送門但係搵唔到
kwanie 發表於 2017-9-24 23:29
其實你搵唔到先正常

Upside down主歌幾正常 仲諗緊可能上榜
然後聽到副歌勁難聽嘅唱腔

五月天Track 10-13真係好神 點解上年會走去派咩後來的我們派對動物頑固

就算今年頒專輯獎俾 We R Mr. 同 同在
都仲有兩個位...
典算
就黎10月啦
bagfgfcde 發表於 2017-9-26 10:43
We R Mr. Vol 1同2各拎一個獎 再加埋Songs of Love

12年果陣肥到比人雪, 橙~
kwanie 發表於 2017-9-18 01:11
喊得太多 而家肥咗成倍

Video of the year
matthew1990 發表於 2017-9-27 01:51
呢個先叫Video of the year囉 唔該

首歌幾好聽
matthew1990 發表於 2017-9-27 02:10
故事好感人好催淚 積極考慮十大

鼓勵大家同我一樣每日睇一次圓舞曲MV

呢首唔錯
歌者身為一個初出道新人都算唱得ok
bagfgfcde 發表於 2017-9-29 11:57
agree 二珂唱得好好

個team leader 係咪鍾意左你 >
bagfgfcde 發表於 2017-9-30 13:58
佢team leader係咪盲

我拖住邊單job唔做好?

哎呀好煩惱啊
點樣可以喺唔得罪人既情況下拖住佢? ...
matthew1990 發表於 2017-9-30 15:55
一腳踏兩船 ban

想cap《圓舞曲》畫面做icon 但幕幕都咁好睇 唔知揀邊個好

其實Jude係咪覺得人間失格會係佢最後一首歌 所以先落力宣傳到咁 廢時又被雪