返回列表 發帖

NH TOP 20 2015 冠軍歌巡禮
WEEK 1-13: 頌讚詩 (1)/頌讚詩 (2)/一千個假想結局/我們他們/家明/冬至/不枉我們張山十年/說再見的對象/靈魂相認/幾次/小白/最好的債/粉紅解密/
WEEK 14-26: 天盡頭/我敢愛/兩杯茶/Radio/小人物/小確幸 (1)/Do What You Want/小確幸 (2)/Let's Keep This Tonight/我在機場等船/逾越生死/新一天/回眸一笑/
WEEK 27-39: 時間靜止器/瑕疵/為何要我愛上你/上次講到/年月匆匆/真得不似是真/幸福之歌/格拉斯哥流浪/別來無恙/命書/等到Sunday就Call你/失落於時空堡壘/So Fa Mi Re Do/
WEEK 40-52: 東西南北/安徒生的錯////////////

Week 41: 2015年10月4日
本週冠軍歌: 林奕匡 - 安徒生的錯

本週熱播派台歌曲 Top 4: 安徒生的錯 (林奕匡) [25] ; 雷克雅未克 (麥浚龍 feat. 周國賢) [13] ; 別說沒愛過 (韋禮安) [11] ; 黃昏點唱機 (容祖兒 feat. 林海峰) [11] ; (四首都係五個字 xd)
本週推介: Twins - TGIF (呢首正喎 ._. 雖然怒抄碎雅)

我最愛既PHIL終於發力啦 黎緊三個月唔知PHIL要佔領幾多個高位呢
BTW 希望見到PHIL係MV飾演《國王的新衣》入面既國王
RKLWNWPK歌曲歌手走勢
01NE0101安徒生的錯 [1]林奕匡01
02110302航道陳慧敏16>11>02
03140303沙時計❤祖絲❤06>14>03
04130204密室謀殺事件Jude13>04
05190405陽光點的歌吳業坤05>12>19>05
06180506航拍陳柏宇11>12>08>18>06
07100707那一個我薛凱琪07>07>09>08>11>10>07
08020302雷克雅未克麥浚龍 feat. 周國賢13>02>08
09200509最幸福的眼淚吳雨霏20>18>15>20>09
10170210人生銀行關心妍17>10
11070307小幸運田馥甄20>07>11
12080208大了一歲連詩雅08>12
13030303小俠王菀之04>03>13
14010501東西南北 [1]Kolor07>03>02>01>14
15150607我們都不是無辜的周國賢08>14>14>07>15>15
16NE0116一拍即愛Super Girls16
17NE0117孤獨先生Supper Moment17
18120602挾持RubberBand02>02>06>10>12>18
19NE0119一個人旅行張惠雅19
20160314突然好想你徐佳瑩14>16>20
OUT
XX040401So Fa Mi Re Do [1]SiS樂印姊妹04>02>01>04
XX050504寫妳太難陳詠謙13>08>13>18>05
XX060605碼頭的辛酸Blaster11>14>13>10>17>06
XX090409戀愛為何物李克勤 feat. AGA16>17>19>09
最後重溫上週互動遊戲:
下週合共有多少首新上榜歌曲? (唔會RE歌唔洗計啦 )
A. 2首
B. 3首 (seeseetv)
C. 4首 (ed8671ed)
D. 5首 (kevinlai1621, kwanie)
E. 6首
F. 7首
G. 8首 (chanchan0909, 616.1314)
某會員成日估中 可以揀一首歌落榜

Wonders Music Recommendation 期間限定 估榜遊戲 - 第四彈

本週 Week 41 (10/10/2015)  冠軍作品?

獎品: ...
Wonders 發表於 2015-10-4 00:00
那一個我!
ED's KIDS Choice #23
YouTube點擊率高過fifi kary呢啲七線歌手N倍 唔洗過數都攞到冠軍啦 02>01
02 ne 01 ...
ed8671ed 發表於 2015-10-4 00:07
1B2B
互動環節 #09

加開一個名額嘎~ 快d 參加爭取踢走準十大s

1. 全女班音樂流行榜 是

A. 個人榜

B.  ...
616.1314 發表於 2015-10-4 00:20
ABB
Jason's Playlist 2015

2015年度冠軍歌巡禮
WK1-13: 家明 / 戰勝自己 / 你的男人 / 靈魂相認 / 小白 / Thr ...
JasOh103 發表於 2015-10-4 00:27
Jason男金mode

嘩空降 果然係愛將, 不如年頭年尾雙週冠啦
JasOh103 發表於 2015-10-4 10:45
唔排除呢個可能性
又估中
身為愛匡力都只係熱播25次咁少

我揀坤哥out bye~ ...
ed8671ed 發表於 2015-10-4 11:01
都未計係內地網loop既播放次數 兩日25次差唔多啦
香港威廉蕭得罪你麼

做咩 8 首隔離有個  , 其他估錯嗰 D 無呢個  !!!

我想改 1A 2A  ...
chanchan0909 發表於 2015-10-4 11:18
同答案差成倍喎
一日未出榜仲有得改
ed8671ed 發表於 2015-10-4 11:22
咁我改1A2C 1B2C

Ho 差囉
寸我同 chanchan
616.1314 發表於 2015-10-4 12:42
最多我谷下黃昏點唱機同挾持啦

妥協屈服無腰骨
kwanie 發表於 2015-10-4 14:00
貌似是喪盡良知 可知心底初衷 仍澎湃不已

唔知千嬅(首歌)幾時死呢
唔知千嬅(首歌)死得未呢

既然上期過關2串3全部攬炒, 不如大家再估啦~

競猜下期( ...
dongbb2332 發表於 2015-10-5 22:17
F
我又整個美麗funfun 選俾大家玩下
希望有人理我喇 ^^

以下邊隻歌會勇奪WK42亞軍歌呢?
A:  TGIF  (榜主至愛 ...
jasonng 發表於 2015-10-6 20:16
C
~~~~~ 提早開估 ~~~~~

WK40問題 : WK40 新上榜既6首歌曲當中,有幾多首會係1wk命?
A.0
B.1
C.2
D.3
E.4
...
mamakin 發表於 2015-10-6 22:46
C
**** 本內容被作者隱藏 ******** 本內容被作者隱藏 ****
616.1314 發表於 2015-10-6 23:35
C會員好慘
ED's #1 CHOICE 2015
我們他們 / 新地球 / 頌讚詩 / 家明[2] / 一千個假想結局 / 戰勝自己 / 浪漫前夕 / 說 ...
ed8671ed 發表於 2015-10-7 00:00
又中
超勁重搥一萬小時無冠
C. SeeTV Chart

2015年度 冠軍歌 總覽:
無人像你 / 冬至 / Stupid With You / SuperStar / 孔雀開屏 / 我 ...
seeseetv 發表於 2015-10-7 00:01
大了一歲咁快頹勢
命書冠

my LOVE my HATE Top 20
Week 41 : 04/10/2015 - 10/10/2015

L O C A L     T O P   2 0
^ 最高播放率 ; ...
jose 發表於 2015-10-9 13:44
聽電台的人你係咪無歌上到咁

JIM's MUSIC PICK 2015
統計本人每周20首最高播放率華語作品

JIM's MUSIC PICK 2015 - 2015 NO.1 SONGS
...
放空 發表於 2015-10-9 22:04
無盡無冠 放空幾時上榜
本帖隱藏的內容需要積分高於 999999 才可瀏覽

WYTV Music Chart
冠軍歌巡禮
Week 1-13: 一千個假想結局/我們他們/頌讚詩/家明/如你是我/最好的債/幾次/靈 ...
kevinlai1621 發表於 2015-10-10 00:03
BB