返回列表 發帖
甲音樂暫時最高。。。好慘。。。
kk8733 發表於 2014-9-4 14:17

甲音樂靠阿Janice其實已經穩賺,唔蝕錢...

間公司係鐘意 hea 呀 hea 咁,同埋又唔識得珍惜 " 資源 ",
似蜂鳥咁將 d 錢集中一個歌手...

見阿Janice仲響間公司就無鬼投,
都係揀返首選星夢... XDD

AMusic 好差咩
睇下 Janice,半年唔駛由 0 人氣谷到番上黎
唔係間間公司做到架 ...
星勤 發表於 2014-9-4 18:17

我諗投票嘅朋友係投俾黎生呢 d 咁好嘅老闆多過唱片公司...

其實就算個電台唔播 ban左人又有咩意思?
威脅人你唔播我既歌就連歌都唔會派俾你??

就算派左但係播得幾次 都至少有人會聽到
但連派都唔派 姐係連播既機會都無
真係唔明lol
hinz 發表於 2014-9-4 18:35

破冰啦...
所以又派返歌上 d 電台咯,
黎生諗通咗... xd

乜家下美蘭人氣好鼎盛咩?
Our_Souvenir 發表於 2014-9-4 19:37

今年電單車有 hit 歌...
曝光多返咗 ,又會出碟,又開紅館演唱會...

點都鼎盛過一年落嚟凈係出一隻歌嗰 d 時期...

A Music比市面好多公司好, 真心

自由度唔係好大 又頹下頹下 都叫做唔逼歌手做無謂野/「其他事業」
黎生又肯幫旗下藝人(幫得好唔好另計)
有大碟出

MV同唱片封面全部低成本製作, 用最少資源達到效果, 代表作除左衛蘭四合一MV仲有早年過美國拍一拍緣邀知音變出起碼5隻MV出黎
雷頌德高峰過左九世, 都算係咁啦, 起碼音樂製作係認真既, 衛蘭上隻imagine曲詞編都悶, 但樂器同vocal音色守得住, 而且見JW都可以起用國外作曲人同混音, 似乎音樂空間比楊千嬅年代大左

至於楊小姐個3年其實唔係冇好歌, A Music甚至可以話比哂d好歌佢咁滯, 雖然好多side track都好衛蘭
千嬅自己對A記三碟都有責任, 雖然一個做左10年而且都算一線女歌星, 無啦啦要比黎生調教, 比我都唔鍾意既
John 發表於 2014-9-4 21:31

Janice 嘅四合一 MV 係仲可以變多 1 隻 錯過你 歌詞版 MV ,好環保架, xd
緣邀知音系列所有歌手變出點只 5 隻 MV ... 1 0 隻都有...