返回列表 發帖
Sistar Apink Beast 少時都OK
劇就其實好多都睇 最近有睇我的秘密飯店 不過多數都係煲返以前既劇
綜義既話 之前有睇roommate 但第二季開始就冇追
rm 而家都有追 不過冇以前咁好笑 同埋而家好少撕名牌
我都有睇我結 不過通常係睇識果d eg.酒窩夫婦 紅薯夫婦 維尼夫婦 (n年前)

對我而言可愛的她
Krystal好靚女啊

沒關係這是愛情
好睇 男主角有精神病
rubylovessss 發表於 2014-10-13 17:18

我覺得沒關係是愛情啊 最尾果幾集有d悶囉

Beast 要 Come Back 了 好奇袋

F(x)果然係冇人理既一團- -
Sulli都暫休
SM唔知咩事
仲有cnblue...

RM同ROOMMATE都有睇

睇邊個做既劇
唔 ...
jf1019 發表於 2014-10-13 22:48

cnblue 今年年頭出左隻細碟 希望快d come back 啦
不過佢地前排好似仲係搞緊日本果邊
隊長肯企出嚟爭取已經好盡責
死人申周學秋後算賬

25號嘅北京公演一早講係全體出席
如果再係冇 ...
jasonng 發表於 2014-10-13 20:32

表面上就做到比外界睇係傾好左 好和平

暗地裡就雪人地 好狗

恭喜晟敏要結婚
都幾突然 公開拍拖冇幾耐就宣佈要結婚  
有人傳係奉子成婚

淨係鍾意少時咋
覺得佢地好霸氣好型
隻腳又靚
其他女團都冇佢地跳得咁好睇

同埋係唯一唔賣「意淫」既女團{ ...
海彥 發表於 2014-10-14 18:02

少時我淨係鍾意yuri 徐玄 同前少時成員jessica

本來五月還是六月的時候就有說過要結婚了
是正洙偶巴拜讬其他成員千萬要再次好好想一下
還說就做到七輯  ...
jasonng 發表於 2014-10-14 18:56

load左一陣邊個係正洙
點解大陸d人咁多小道消息
咁姐係一早已經拍緊拖 只係出完七輯先公開

-__-尖東港鐵站行過成行都係金秀賢.....

其實我都幾鍾意李敏鎬...佢仲靚仔過金秀賢 ...
rubylovessss 發表於 2014-10-14 23:07

對李敏鎬冇特別感覺 但覺得金秀賢真係唔靚仔  
女既話真係冇邊個係覺得特別好靚 有人話朴信惠靚但我唔認同

Doctor.異鄉人個女主角....做李鍾碩個女朋友...都幾靚ga
陳世妍
rubylovessss 發表於 2014-10-14 23:17

冇睇doctor異鄉人
演員要數靚女真係難 女團就好易數

韓劇 包含 韓國電影嗎
SA弟林 發表於 2014-10-14 23:42

韓國電影要推介呢套

有朴海鎮喎....星星嘅李輝京
rubylovessss 發表於 2014-10-14 23:42

我對醫生果d冇咩興趣
佢而家有套壞傢伙們 諗住等佢出多幾集先開始慢慢睇

攞一位嗰個禮拜已經冇sulli
冇記錯好似先至正式打咗一個禮拜歌

賣飛佛係LaChaTa  ...
jasonng 發表於 2014-10-15 21:47

f(x) 我淨係識hot summer
而家睇緊我們結婚了 Victoria & Nichkhun

少時中最憎tiffany / jessica /允兒
因為太多傳聞話佢地三個都係搞風搞雨果D人黎

其實我一直都分唔到Yur ...
海彥 發表於 2014-10-16 20:09

我覺得徐玄最靚
之後就係Yuri 其他都覺得麻麻
不過泰妍同Jessica都幾唱得係事實黎既

btw 我唔太清楚佢地團果啲野
我結果陣孝淵 tiffany 泰妍都有出鏡
果陣應該仲係好親密

我之前都有睇,當時覺得好好睇不過nickhun而家拍左拖就就無晒感覺
就好似之前李準拍我結甘 拍拍下個女方 ...
hictons 發表於 2014-10-17 21:16

打錯 唔太清楚

人又靚 歌又正
jasonng 發表於 2014-10-19 15:01

本身唔太鍾意Secret 啲歌 但呢首solo正
除左枝恩 仲幾鍾意善伙

我想買飛睇mama 但唔知fd子會唔會嫌貴唔陪我睇
大前提係搶飛都好似好難

TAEYANG同EXO拎好多獎..
hictons 發表於 2014-12-7 12:34

其實好明顯係sj唔黎exo先有咁多獎
唉明明sj講好左黎 , 臨時黎唔到 , 好多人都話係sm自己唔比sj黎 ...
不過如果sj黎既話 , 啲獎又可能唔夠分 , 咁無限個舞蹈男團可能唔係佢地拎

甘又係,sj黎無限真係唔會有不過好多都無黎, 2ne1 beast依d一線都無
haha...akmu輸俾winner ...
hictons 發表於 2014-12-7 13:33

2ne1 一早宣佈左唔出席所有頒獎禮 (包括韓國)
beast 同mnet關係唔好冇辦法 , 難得good luck 入到年度碟五強
winner 一出道我就知係佢地拎啦

年度歌曲冇some真係好慘 不過冇出碟 & 投票又唔係勁係比較輸洩

我都睇緊
SBS歌謡大戰 2045開始
SBS直播LINK:
SugarFree 發表於 2014-12-21 18:58

2045 係韓國時間香港時間係1945 姐係而家開始緊

我竟然會聽loop GOOD BOY
Wonders 發表於 2014-12-23 15:28

其實我唔太鍾意聽好多rap既歌 (呢首rap都佔幾多下)
同埋一直對bigbang既歌唔太感興趣 (淨係聽fantastic baby , blue , monster)
但呢首出奇地好loop

本來諗住都聽下新城 而家直程熄左佢
睇歌謠大祝祭算

KBS 年年都悶到唔想睇
今年開都廢事
賴爽 發表於 2014-12-26 20:38

啲人話最悶係21號sbs果個
今日lag過21號果個勁多 = =

lag到爆。。。exo出場lag到死
ANSNY 發表於 2014-12-26 22:29

直接ignore左exo 而家無限
頭先apink mr.chu+luv同後面跳舞好正

BEAST !!!!!

無限好彩唔系好lag
如果唔系我會死的
apink我都覺得好正!!!!!!!!
不過佢地跳sexy舞認真一般

teentop ...
ANSNY 發表於 2014-12-26 22:47

根本就係健康舞
beast 好正 good luck 加左電音
而家 mrmrmrmrmrmr
(btw 少時著得唔靚囉 之前上音樂節目著牛仔褲反而好型 !!)

apink見到件衫笑左好耐少時條褲
sunny唱左jessica個part
ANSNY 發表於 2014-12-26 22:52

apink 件衫真係運動裝

西卡果part應該播歌算啦
不過sunny應該係最接受唔到西卡走果個 由佢唱都OK既

j2又重播 星星囉
有無人仲重睇?
rubylovessss 發表於 2014-12-29 23:16

其實過左熱潮之後覺得好無聊囉
大把劇好睇過呢套

又黎歌謠
點解A Pink 今年歌謠 Luv 次次都係慢版

鍾意同門BAP
不過而家唔知仲有無得唱歌..>
hictons 發表於 2015-1-6 00:02

1004同Rain Sound正 !!

岩岩去完韓國
見到通街都係金秀賢同埋EXO
EXO真係好紅!!!!
willwaiwai 發表於 2015-1-11 21:30

嗯 可惜我對佢地啲歌麻麻 ~

出道歌黎講GFriend好聽過Lovelyz
大家可以聽下
chunhim.yiu 發表於 2015-1-17 11:01

我都覺得呢首一開頭聽麻麻
聽聽下覺得OK

《偶像運動會》春節特輯新增籃球比賽項目
“偶像運動會”將於2月2日在京畿道高陽市體育館錄制,比賽項目也將進行調整。男子項目在原有的室內五人足球和田徑基礎上,增設了籃球。女子項目未發生變化。確定5組男子組合為exo-beast-infinite-SHINee-b1a4,正在面向fanclub召集參與錄制粉絲。某相關人士表示此次的偶運會適逢假期,偶像們基本都會出戰,比賽十分有趣值得一看。

呵呵呵好期待
跪求女子項目有apink & sistar 不如新增老江湖比賽

介紹好睇韓劇杜鵑之巢
為張瑞希而睇
rubylovessss 發表於 2015-1-21 19:32

咁多集冇乜心機煲
ruby姐有冇聽韓文歌

lovely首 goodnight like yesterday有聖圭oppa
hictons 發表於 2015-1-31 20:47

知左好耐
不過我覺得GFriend首歌好聽過lovelyz

真係好好睇嘎,多重人格呢d topic幾得意架
沒關係 J2睇咗幾集就放棄了 ._.

韓國未播完TVB就播 ...
ed8671ed 發表於 2015-2-21 20:22

題材同kill me heal me 撞左嘛
同埋kill me heal me 七種人格
池城演技又比人讚 所以玄彬果套收視跌都正常

利申 兩套都未睇 兩套都想睇~

想追嘎 好似幾吸引
之前睇完my bb套Healer之後 (賣廣告Healer真係幾好睇)
去左追沒關係, ...
Wonders 發表於 2015-2-21 19:44

Omg我完全唔記得睇呢套
得閒就睇下啦(好似一月已經講緊

後半part真係好睇到不得了
池城BB要攞百想視帝ahhhh
...
ed8671ed 發表於 2015-2-25 16:16

我睇緊第二集咋
BTW 佢老婆都拎左啦 聽見你的聲音好正

加油慢慢煲d人格好得意 XDDD
聽音睇咗2次
ed8671ed 發表於 2015-2-26 00:06

星期六之前應該睇得哂
聽音我睇左一次咋 太多劇 / 綜藝要煲
好多正正子劇都未得閒翻睇
(其實秘密花園 愛在高中 善良的男人 魔女的戀愛都很不錯看
(其實好多時候睇完第一次之後 , 我會即刻重睇某啲集數)
(其實有啲劇唔係咁好睇 , 係為左丁個演員先再睇

我都停左冇睇沒關係
Wonders 發表於 2015-2-26 00:36

其實我覺得劇情麻麻地 加上趙寅成同孔孝珍又唔係後生
又唔係靚仔靚女 (唔知邊個話趙寅仁好丁 諗起都打冷震sor

呢兩套都有睇~
秘密花園我娘親睇咗無限次,我都被逼睇左5次以上 lol
識背咁滯 ...
ed8671ed 發表於 2015-2-26 00:49

呢兩套稱得上係我最愛頭三之中
善良的男人美中不足係個ending
喺我就黎喊既時候 畫面一黑就飛左去X年後
乜野感覺都冇哂 !!

個ending係咪宋仲基比人捅咗一刀訓係條街,之後黑畫面到幾年後ah
好耐之前睇,唔係好記得
我 ...
ed8671ed 發表於 2015-2-26 01:14

都唔算ending既 不過好心就sad多陣先黑畫面啦
(ending係失憶左幾年後都未記得返野 但係宋仲基重新追個女主角)
成套劇個劇情都唔錯 係到最後一集先gg
頭三 : 秘密花園 愛在高中 善良的男人 (聽見你的聲音劇情唔好咁拖就好喇!!!)
我鍾意既一係就sweet得黎少少搞笑 (姐係睇到會不自覺陰陰嘴笑果d) ,  一係就好慘好慘果啲

btw 你睇緊my bb套healer未
Wonders 發表於 2015-2-26 01:26

睇緊killer me healer me

/_\  
睇新聞 my bb 好似話下年當兵 ssd
Wonders 發表於 2015-2-26 01:33

有得丁好丁喇
不過同玄彬宋仲基一樣揀最紅果陣入伍

我頭像條友應該有排都未去當

爛尾 X_X
所以我仲記得少少算係咁

屋塔房算唔算yumyum嘴笑嗰類,呢套我都幾鍾意
幾鍾意睇 ...
ed8671ed 發表於 2015-2-26 01:36

睇左半集就冇睇

Healer有表現 輸收視(國內) 不過佢呢排真係幾紅 希望佢入伍前拍多啲戲啦

btw 之前佢上RM起入面 ...
Wonders 發表於 2015-2-26 01:43

我之前淨係同媽媽一齊睇過少少奇皇后(10集都唔知有冇)

長劇+古裝真係冇乜興趣 仲諗緊追唔追 話哂係成名作
Wonders 發表於 2015-2-26 01:52

古裝我淨係睇過擁月(仁顯皇后的男人 穿越算唔算呢)

呢兩套都幾好睇 (講演技金秀賢做擁月好過星星N倍啦 星星係劇情FF)

你都算好 我上一套睇嘅古裝已經係大長今

Btw 星星其實主要係睇全女神多 男二 ...
Wonders 發表於 2015-2-26 02:18

omg唔記得左大長今
全女神真是正正子 好搞笑

可惜星星冇乜意欲翻睇
btw kill me heal me 真係正嘎
Wonders 發表於 2015-2-27 00:40

星星岩岩出果陣已經睇到背到劇情出黎
kmhm 睇到第七集喇

中段其實有d悶悶地

你起邊度睇嘎 搵唔到高清
Wonders 發表於 2015-2-27 01:02

我都唔係高清 得480咋
韓國啲劇一路拍一路作 編劇腦閉塞劇情咪開始拖囉

為左睇全女神冇所謂啦
btw 安宰賢起入面又係幾正
Wonders 發表於 2015-2-27 01:20

成套劇亮點就係佢兩姊弟啲笑位

都生送禮比佢就接受左佢同佢家姐一齊
Wonders 發表於 2015-2-27 01:38

最鍾意睇賣隊友賣哥哥姐姐既情節
最記得都敏俊話送天文望遠鏡比佢
佢即刻話家姐叫佢去死就即刻死  

古裝的話, 成均館緋聞 幾好睇~~朴有天, 朴敏英, 宋仲基, 劉亞仁
趙寅成的話, 我有睇佢同宋慧僑果套 那年冬 ...
cyrus305cool 發表於 2015-2-27 02:08

成均館緋聞未得閒睇 次次想開始睇就會有新劇出
搞到我又想睇左新劇先

傲慢與偏見都不錯看
幾鍾意睇啲查案、懸疑情節既劇