返回列表 發帖
原來拎唔拎到大獎係問人[開唔開到十場演場會] 而唔係睇位歌手既歌曲質素
henhenhen 發表於 2015-1-10 13:04

咁阿畸同阿千拎過既大獎都要沒收
唔係佢想要就有 你賴就賴頒獎個堆人吧

其實你想表達今年俾邊個先對呢

楊千嬅?碟都無

...
ivanbb 發表於 2015-1-10 13:39

錯!謝安琪邊得啊,又開唔到十場演唱會,唱Live又唔係完美

完全冇資格啦,佢淨係靠樣,都唔係賣唱歌既

翻到大陸鬼有人識落棺小姐咩 名曲? 加大力度好嗎?

國語碟 3>8>11>11>11>11.....

某程度上 ...
Cklababyk 發表於 2015-1-10 13:48

拿拿拿一陣比人話你人身攻擊啊
我覺得今年容祖兒算係好聽既歌係得樂觀 比盡啲多一首我杯茶
楊千嬅雖然色惑係重口味啲 但有好不容易遇見愛同來生舞
其實佢地兩個都係得兩首歌係好 我唔明點解楊千嬅唔可以拎金

事實你會覺得佢係最高銷量女歌手?
Ref:
hinz 發表於 2015-1-10 13:51

你知唔知Hopelessly Romantic Collection 12月3號出就已經拎到上年十大銷量廣東唱片
證明容祖兒啲碟幾賣得~All Delicious Collection上唔到榜
但可能係由WK01開始就第11位 連續52個禮拜第11 , 肯定係最高銷量啦

又話唔定演唱會拎第一係大幅拋離第二果隻碟呢
演唱會 06>02>03>05>10>01>10>08
精選  05>05>06>08>X>10>10

好期待IFPI 等睇容祖兒掃獎 呢啲獎得佢先有資格拎
全年最高暢量本地現場錄製音像出品
最暢銷本地現場錄製音像出品
十大銷量本地歌手
最高銷量廣東唱片
十大銷量廣東唱片
全年最高銷量本地女歌手

等有唱片公司(除左egg)旗下有報紙雜誌
就係女歌手改朝換代之時
所以可能真係要等到2046先有機會 ...
張少 發表於 2015-1-10 14:03

專寫對佢旗下歌手有威脅既人

完全同意
Fa拎金同JY拎根本無分別
仲要出得三首歌咁大把
同埋根本唔係只係JY霸獎,而仲係好 ...
Lewis 發表於 2015-1-10 14:24

KAY & IVANA 有時啲歌好偏 冇乜人留意 / 唔啱大眾口味
你一拎左 班無知既人就會話 : 下?今年佢有咩歌 啲歌都唔好聽

touch wood 講句, 到容祖兒落棺果日, "容祖兒"呢三個都仲有大把talking point...
(利申 : 我無咒佢死....) ...
wchild 發表於 2015-1-10 14:37

唔好啊 , 咁既話電台肯定日播夜播

睇下其他英皇女歌手對天后態度點都略知一二
其實美mag都係時候上位,有實力,一年一高質大 ...
Lewis 發表於 2015-1-10 16:20

算啦 鍾舒漫09年有首給自己的信可以拎獎已經係奇蹟
泳兒 林欣彤呢啲應該成世都再拎唔到叱咤獎

立立
hinz 發表於 2015-1-10 16:24

男歌手前有KKK 後有軒仔
佢應該都唔洗上位

你覺得好好笑?
大家想扭轉霸權唔該將tvb fun票投哂俾最有可能贏既對家啦,即係謝安琪!!! ...
kayzzz 發表於 2015-1-10 16:44

算啦 拎完比人寫衰既我寧願佢唔拎

其實多得佢公司唔少

千嬅 Kay走音賀叱咤

真係睇到眼火爆   ...
colee232 發表於 2015-1-10 16:56

你聽到一開始用樂觀bgm就知啦
拿講返句公道說話 叱咤果晚容祖兒真係唱得好好
不過係咁重覆阿kay 好賤

美畸淫到一個點
d C9 肯定憎到佢爆嗄
再加上佢老公識 CBB
仲邊會投比美畸嗄 ...
Our_Souvenir 發表於 2015-1-10 17:02

叫佢老公同班C9玩CBB拉票

最搞笑係果班許志安,李克勤呢d樂壇傳奇人瑞差唔多年年一首十大
霸晒d十大位唔比其他人拎,又唔見人鬧{:5_ ...
water:) 發表於 2015-1-10 20:15

李克勤冇人鬧咩 呢度好多人都鬧佢成日拎完就走 係為獎而出席

總知叱咤個女金轉左人我條氣順晒黎緊就WFC 啦 lol
kwanie 發表於 2015-1-10 20:34

非常雀躍同意 !! 反正今年輪極都唔會輪到akay
你地慢慢爭

拿 你話我盲撐又好
今年講歌曲質素 應該係Kay贏
不過要怪就怪佢公司唔識派歌 咁長既真空期
唔識錄一首派一首 仲要出首雞蛋與羔羊又唔派
派其他歌 , 搞到比雞羊搶哂風頭 , 啲人連獨家村都唔識

獎係咪重要就見仁見智既姐 ,
有啲歌真係頒獎禮之前係少人識
拎完獎之後多左人識

其實唔好再講kay拎唔到獎係因為唔識派歌啦, 拎唔到獎既原因就係佢係indie, 唔似英皇財雄勢大比著容祖兒既 ...
evan001 發表於 2015-1-11 02:27

派勢不兩立903播到咁唔係派錯歌既話我都唔知係乜

英皇係大公司 環球都係大公司 又唔見Kay喺環球果陣拎女金 ?
其實今年佢細公司都拎到咁多獎已經係奇蹟
本身唔睇好獨家村十大@903

容祖兒係抵英皇捧佢既 當年Paco唔要佢真係走寶
楊千嬅同容祖兒都唔需要用獎去證明佢地既地位
只不過可以視為一個嘉許 十大咁多個位容祖兒楊千嬅拎埋都仲有八個位 (甚至有三個台係可以多過10首)
但係歌手獎我覺得真係時候換下人 (903 997 最少都三個 兩個拎左都仲有個銅獎 , 港台同TVB就 )
係電台播死一堆人 Ginlee Mag Ella呢啲其實都好高質 不過冇台欣賞

其實DJ唔播同派錯歌有必然關係咩?天然呆,樂觀呢啲咁低質嘅都可以長播長有,勢不兩立再差極都比以上 ...
kop1874 發表於 2015-1-11 18:14

樂觀都叫低質 ? 天然呆雖然唔係高質,但其實都loopable
咁當然唔係一定有必然關係,只不過以往Kay既頭兩Plug都播得唔錯
同勢不兩立比係差幾條街囉 , 仲要係明顯落左榜再特登RE返再冠

呢度d花生正到
所以美祖一定唔可以消失, 有距響度樂壇先有咁多人討論 ...
nicknicknick 發表於 2015-1-11 18:54

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

推介下先
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-11 21:18

KPOP 果個都好少用 , 我成日喺果度自high

可惜我冇乜點聽KPOP
討論唔到
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-11 22:31

係咩 , 真係可惜喇

回復  janickfu

王菀之點會差得過容祖兒呢?
david.dull 發表於 2015-1-11 22:40

Ivana 有時啲Live都唔太好
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

其實都唔係有時....
一直都覺得佢唔穩定~_~
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-12 00:47

其實佢啲低音幾好聽 係高音危 ...

點解咁似我地講果啲野既