返回列表 發帖
希望電影part d 歌全換
其實重有好多電影歌好耐無唱/從未唱過
最後一次,如果我們不再見,醫生與我....

“你愛我愛不起”會放邊PART?
會加一PART 專唱SIDE TRACK?
hans_lung 發表於 2016-7-24 21:08

應該未有人知
直覺唔會有part 特登sidetrack
同埋個人覺得一路講既sidetrack 其實都唔係真正既sidetrack,其實以前都有曬mv或者有plug 過(你愛我愛不起、最後一次、心血來潮),只係呀mi咁多年黎都好似遺忘左咁

到而家都未有犀利mv
又唔派其他新歌   (之前ig提過會唱犀利以外的快歌新歌)
寰亞d marketing 真係呢...

唔知有無人鍾意聽 Stay With Me 呢首sidetrack,最近成日聽
阿mark 發表於 2016-8-22 22:08

我其中一首最中意的sidetrack 呢, rock rock 地

好多睇完 TOUCH MI 話好悶唔想睇
賴爽 發表於 2016-8-22 22:59

個人覺得大部分中意mi 的人都係中意佢華納時期的慢歌加電音快歌。show mi rundown 完全做到
但touch mi 有好多新歌同sidetrack,要die hard fans 先識
同埋首首降key,有d 重要超低音eg 捨不得你、一步一生

上次個後備歌單一首都冇出現今次又講到一堆好耐冇唱嘅歌會出現
好期待今晚會唔會又自打嘴巴 ...
gooloo 發表於 2016-9-16 11:23

大家都係唔好期望過高,mi 的數學不嬲都好差的
佢之前訪問話新碟有幾首快歌質素都好高,其實係得2首(除非衝過去d remix都計埋啦)
今晚就開show啦,希望佢把聲快d好番

有fans見到劉華到左紅館

今次個rundown 好似幾正wor
有好多hit 但唔係成日唱既歌
姨婆、crying game、發熱發亮、茱麗葉

微博睇左
聲沙,加高音全部上唔到無左聲(重要d 高音已經唔高音)
希望之後會好d

重有如果我們不再見
超強的rundown
終於唔哂時間唱唔hit 的新歌

我比較關心把聲咁到時會唔會錄影,個rundown真係可一不可再咁
Jacz 發表於 2016-9-17 18:33

難得唱曬大部分9x至千禧年既hit 歌
我以為mi 一世都唔會再唱愛的輓歌
亦都無諗過佢會肯唱如何掉眼淚同我們的主題曲,因為佢成日話難唱

今晚把聲好似重差左

作為忠粉都希望取消算..以而家嘅狀態其實真係咩都唱唔到
無謂繼續傷自己把聲
唔取消全部都取消中間啲場次 ...
hihi 發表於 2016-9-17 23:16

應該要18-19/9取消,養下把聲
21/9繼續開
今日真係慘不忍睹

今晩有錄影
l00540 發表於 2016-9-24 20:45

今晚唱得好博

回復  mr_matchman

有無唱返哭泣遊戲? 好期待呢2晚full rundown
samson712 發表於 2016-9-24 21:42

我都係微博睇ja
貌似無唱,而如何掉眼淚仍然係超低音版(低過concert yy),但今日把聲實好多

覺得佢今晚唱捨不得你唱得好過part 1 dvd

有sidetrack medley

2nd encore 唯獨
3rd encore 默契
真係x出聲!
uran 發表於 2016-9-25 23:21

即係唱左2次默契?

不要-換衫-唯獨-換衫-默契-完
uran 發表於 2016-9-25 23:36

算啦今次個rundown 已經好好
我地都唔好期望會好似eason joey o個d encore 唱其他歌