返回列表 發帖
我今次直程估中埋比分
呀邊個之前仲話我一廂情願
chanchan0909 發表於 2016-8-19 02:20

之前中巴我對中國好有信心,因為中國硬實力夠
巴西實力又下降

我真係好佩服佢果種不加思索只估熱門仲要講到實牙實齒比人369都面不改容既態度 ...
kwanie 發表於 2016-8-19 02:21

呢d就係識同唔識分別,塞爾維亞根本就係一對勁旅,上年世杯亞,仲要今年大獎賽蠃巴西,同中國打五局
高度實力快有,防守比世界杯進步
我估郎平都葡萄佢地有咁強接應,狀態好好又夠經驗二傳,自由人

其實帶''精神領袖''Thompson去真係敗筆
上黎發球 之後走返去做啦啦隊隊長 xx(

其他點打唔開 Robi ...
Wonders 發表於 2016-8-19 07:42

Thompson當半個自由人用

同樣地巴西打世錦賽都係咁樣 拎極都拎唔到
女排大賽都真係每次大熱嘅球隊都無好結果  ...
chanchan0909 發表於 2016-8-19 07:23

大獎賽打到識飛都無用

咪係 識嘅人都會了解塞隊同美國兩隊嘅特點 都會覺得佢地兩隊都有優點同缺點 我地呢幾年都有傾過 所以絕對無 ...
chanchan0909 發表於 2016-8-19 07:18

美國其實幾依賴一攻
一攻打唔成,調整攻面對高攔網比較吃力
其次今場美國攔網無乜,任塞爾維亞打

同樣地巴西打世錦賽都係咁樣 拎極都拎唔到
女排大賽都真係每次大熱嘅球隊都無好結果  ...
chanchan0909 發表於 2016-8-19 07:23

三大賽死哂,巴西正式宣布黃金時代終結

咪係 識嘅人都會了解塞隊同美國兩隊嘅特點 都會覺得佢地兩隊都有優點同缺點 我地呢幾年都有傾過 所以絕對無 ...
chanchan0909 發表於 2016-8-19 07:18

塞勊美
美勊中
中塞勊巴
巴又勊美
中塞不相伯仲(中勊塞)

我都有信心嘅, 不過實力下降我唔敢話係, 因為巴西班球員真係好有大賽經驗, 就算可能進攻無以前咁好, 只要佢 ...
chanchan0909 發表於 2016-8-19 07:05

巴西幾個位置都弱咗
二傳自由人廢加雷謝拉

二傳唔夠穩定同副攻配合一般
廢加雷比Jacque一傳不穩,手法無咁豐富,攔網高度又唔夠
Natalia經驗定力唔夠
謝拉開始體力下降
自由人防守未去到之前老自由人神級

期望 中 下個周期可以搵到辦法贏到格拉斯首發嘅美國
女排黎講暫時得塞爾維亞做到男子化嘅打法
下 ...
Wonders 發表於 2016-8-19 09:00

無辦法,雙9太強,而且仲有進步空間
不過二傳同副攻rasic,自由人呢幾個位唔知可唔可以揾到接班人

係呀 呢個真係其他隊對 USA 嘅一個突破點
而且今年美國都係先以發球採取主動 今場好多發球都係直接失誤 主 ...
chanchan0909 發表於 2016-8-19 09:00

美國應該換教練啦
完全唔識變通
既定流程換人,完全無變化
自大狂

以前每 set 都係打 15 分架, 不過得分方式唔係好似而家咁係直接得分制  ...
chanchan0909 發表於 2016-8-20 02:26

以前set5都係直接得分

早期嘅排球係發球得分制
chanchan0909 發表於 2016-8-21 08:47

但係決勝局係直接得分制

塞爾維亞開始送分

塞爾維亞真係中國最佳盟友

雖然係金牌戰
但我覺得對荷蘭個場仲緊張過好睇過今日依場
除佐第三局中段無啦啦比塞爾維亞大比數追 ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-21 12:05

郎平講過,呢場波可能好難,之後補一句又可能唔太難打
呢d就係智慧

Tribünler boşaltılacak sonra devam edecek

The tribunes will continue after being emptied

好似係清場再繼續比賽

https://mobile.twitter.com/FVoleybol

費內巴切fan club twitter

又打返

朱婷又MVP
自由人點解唔係fabi