返回列表 發帖
Twins Ichiban 興奮演唱會 Rundown (13/9/2002)01.ICHIBAN興奮
02.二人世界盃
03.魔法王國
04.飛線
0 ...
fifty1205 發表於 2015-12-29 19:44

LoL 咁多嘉賓既. 好想睇返cut左既歌呀嗚...
其實一直唔明點解唔唱大紅大紫
明明呢首好好un又型

唔知買唔買螢光棒入場好
英皇d 演唱會係咪都會送吹氣好嘈個d 打氣棒
alexleung 發表於 2015-12-31 11:31

我帶返1314果枝七彩顏色螢光棒LoL
唔鐘意依家呢隻發泡膠囉

無唱過虛齡時代
呢個rundown真係有surprise位
著睡衣跳舞真係high左
小心愛同烈女又係完全估唔到
其實今次揀得最好係d side cut
但偏偏全部半首
但有天對地安全感大紅大紫我決定走了真係喊喇
同埋dvd唔該要收錄返今場我們的紀念冊到快歌part
我地果邊30行由紀念冊開始企到快歌完,聲都沙哂
最後想講,估唔到會派星星光棒,真心靚

你去咗?
Qmen 發表於 2016-1-1 01:37

係呀
今晚聽現場其實嬌好過sa
頭半場好多時都聽唔到sa
唔知係枝咪問題定點

睇片還好喎
有無見到錄影機?
Qmen 發表於 2016-1-1 01:41

有吊臂,有錄影
反而想知會唔會得錄影場次先係星棒

其實除左rundow有驚喜之外
我最surprise其實係alex fung做演唱會總監
係有份令呢個演唱會昇華
反而音樂部份下次可唔可以搵埋alex做呀..
terry真係唔得囉…成日快歌d cut位勁奇怪

小心愛好型呀,反而女人味改得唔好
其實好應該虛齡時代做closing song
有意義又可以roundup成個演唱會
唔明點解女校男生守尾門

回復  tungbilly

63段?
果part真係好hight
panjunchisa 發表於 2016-1-1 18:48

呢d先係真encore囉媽呀!!!!!
btw有冇人知邊度買ep仲有poster送?
場館外係咪無?

手機影咗幾張較好既 其他都係相機度
SA弟林 發表於 2016-1-2 10:32

Happy share la

想知佢地仲有冇人聲墊底唱?
hehe 發表於 2016-1-2 18:33

慢歌實無喇,甩左就真係甩左

做咩唔尋晚錄架= =
如果encore又唱返d big hit就真係.....!@#$%^&

施比受!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SA弟林 發表於 2016-1-2 23:10

嗚呀!!!!!!!!!! 又唱左我好鐘意既side track la!!!!!!!
第1場仲諗揀左安全感都唔揀埋施比受!!!!!
出碟要留呀嗚...!!!

癡線!! 雖然都應該唔係真點唱(本身預左譜)
但佢地除左第1晚之外呢2場都係真係好少唱既歌囉!!
如果每晚加多首就好

encore我估會晚晚唔同衫
其實下一站天后放返係regular rundown好係好
唔洗扮encore
但其實成長岩果part個theme多好多

原來哈姆太郎同施比受得半首:(
咁即係其實都係多一首

好想聽傷心情歌 呢2場搵人幫我叫上台T______T
第2場係confirm有錄? 如果係連埋尾場suppose會錄咪至少錄左4場LoL?

今晚禮/阿感同女朋友/徐浩都去左

今晚冇派螢光棒 改為派戒指
SA弟林 發表於 2016-1-3 21:04

唔怪得我見有人po戒指lol...
星星棒靚好多

估計聽晚都係戒指 哈哈哈

伍樂城今晚嚟咗睇 頭先Twins多謝伍樂城  ...
SA弟林 發表於 2016-1-3 21:17

你今晚都去左睇呀?

今晚既飛我轉比電電

眼紅紅 (嘉賓 : C allstar 合唱)
天梯 (With C allstar 合唱)
逾越生死  ...
SA弟林 發表於 2016-1-3 21:37

你咁快po以為你係現場
天梯果然走唔甩ha

假裝在現場  

天梯其實就唱咗一段
SA弟林 發表於 2016-1-3 21:51

咁今晚有冇繼續錄影?

點解虛齡淨係唱一晚架= =
點你講你愛我不如點德州的故事喇T___T
今晚surprise(對我黎講)只有神奇兩女俠

其實晚晚都應該有架化? 因為佢live cam 播上mon 個d 都係會錄底架應該  只不過我諗會有一場做core 會多 ...
俊仔 發表於 2016-1-4 00:27

如果真係for出live product先會請hd production
所以如果尋晚有佢地d機就應該即係有錄
平時場館live stream唔會特登搵佢地黎拍喇

我好想見伍樂城

雖然多左好多跳舞歌, 不過整體質素都係人人彈起好好多, 似係一個總結, 今次呢個演唱會目的 ...
michaelycy_2007 發表於 2016-1-4 00:57

你係我見過第一個睇完會覺得人人彈起好過呢個既人lol...

今晚最後派返星星棒定戒指呀?

星星棒
SA弟林 發表於 2016-1-4 21:14

點呀點呀,今晚點呀

農夫做嘉賓 合唱士多啤梨蘋果橙
SA弟林 發表於 2016-1-4 21:55

um......... 都係shine/sg同callstar比較吸引
等你報告

Soliton fb有官方版Twins+C All Star
琴晚都有錄DVD有望收錄救生圈 神奇兩女俠 ...
fifty1205 發表於 2016-1-4 21:42

我反而覺得尋晚似無錄(for dvd)@@
段片似係for場館播果d,純粹cut左出黎比佢地upload

今晚有冇唱虛齡?
btw JY係ig好high囉

祖兒fb live 緊啊!!
twins & 祖兒 合唱ing
patrick1029 發表於 2016-1-4 23:34

佢今晚high到

睇佢ig 佢今晚真係好crazy
一路crazy到台上

btw今晚又有螢光棒又有banner
琴晚得個隻 ...
patrick1029 發表於 2016-1-4 23:45

大紅大紫果段
banner係fans made既,通常都係尾場先出場架喇
不過戒指呢...我覺得係錄影場先有星星棒lol
你睇尋晚?

有 唱 同emoji
SA弟林 發表於 2016-1-4 23:50

嗚... emoji一定入碟喇ya!
仲唱緊?

----------------------------
睇fb話有part 2,宣佈左?

我以為banner係大會派
係啊琴晚
真係好似唱左場k咁

part2 真的嗎? ...
patrick1029 發表於 2016-1-4 23:59

未confirm,應該要等佢地上水先知現場有冇講
佢地仲未現身唔通仲未完?

阿sa講咗 係
SA弟林 發表於 2016-1-5 00:02

YA!!!!!!!!!!!!!!!!!!
仲有德州的故事!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
YA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

原來solition果段片係新聞片黎
岩岩娛樂頭條播左

不過我想知d encore係得半首定全首
你講你愛我2次都係半首
side track唱全首喇

小福利時間
俊仔 發表於 2016-1-5 23:24

個個既福利都係呢part

btw我都覺得regular rundown出倒數場好d(最多聲再用第場)
特別倒數前我們的紀念冊真係好感動,大家企起身一齊大合唱
同埋倒數後連快歌正路d