返回列表 發帖
上次就富通,今次就萬通

下次運通
John 發表於 2017-1-4 00:11

再再下次八達通

btw, 點解26/3 第一場之後要隔咁多日先到第二場既?

最想聽祖祖既甜歌:
如果睡袍太少布 / 垂涎 / 二人浴 / 金銀島 / 很忘 / 鴛鴦襪 / 拍拖 / 囉囉攣 / 舌尖開叉 / 暖光 / 蒸餾 / 遲鈍

Bossz Nova, Jazz, Broadway,  圓舞曲類:
亂唱歌 / 天氣報告 / 頹 / 花城 / 上次坐飛機 / 拍拖 / 我的麻煩男友 / 吹沙入眼

有格調:
卸妝 / 兩面 / It Doesn't Matter /

Dance:
Give Love A Break / 派對機器 / 閃光彈 / 床前無月光 / 搖搖搖

Ballad:
早有預謀 / 圓謊 / 一個人砌圖 / 故弄玄虛 / 我不要你

想聽既仲有好多,不過好多都係之前既演唱會唱過,上面個堆雖然有好多首都唱過,但算係比較少唱的了

呢兩隻擺到明係r&b,點會係ballad
cathay1996 發表於 2017-1-5 03:04

R&B唔可以係Ballad?

冇扮了解
John 發表於 2017-1-5 03:56

扮了解 令我諗起90年代尾2000出頭個次disco電音風潮,有點怕怕

咩呀, 呢首歌2000年出商演仲排過舞架, 祖兒寫真仲有片睇, 幾好笑.
風見志郎 發表於 2017-1-5 11:47

想睇

我純碎係唔鍾意原曲butterfly,唔關佢事

「呢首歌我每次唱都好有感覺, 因為我真係好愛我嘅媽媽. 送俾你哋, 世上只有!」 ...
風見志郎 發表於 2017-3-8 16:56

「呢首歌今日俾我好多好多感觸,所以我係呢個encore部分唱俾大家聽,多謝,多謝你地咁包容我咁錫我,送俾大家最後呢首歌,痛愛」

同舒文有無關?

Btw, 佢似乎很喜歡《Close Up》
l00540 發表於 2017-3-25 13:17

成隻「Close Up」 除佐 「搖搖搖」 ,全部唱過Live,
估唔到有唱我最鍾意既「睡袍」

驚現娜姐  
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊