返回列表 發帖
一次兩次都唔嚟,第三次就真係狼來了
如果隻狼嚟嘅話,好大機會會帶埋二丁目同愛人 ...
myungwon 發表於 2017-12-24 23:31

唔好啊,個rundown唔夠位架,俾多d機會其他歌喇

搞乜鬼佢地咁鐘意勇
jason567 發表於 2017-12-24 23:33

方麗娟hit嘛,同埋勇係寫正人瑞

二丁目可以留低,其他唔該dum入垃圾桶
siongguan 發表於 2017-12-24 23:33

呢首又係大陸fans最期待聽到既之一
如無意外都會出現

一葉舟 禾I過
John 發表於 2017-12-24 23:32

瑞瑞到時仲有冇聲唱呢首

一係呢三隻打包,一係情懷系列 姊妹+楊千嬅+好不容易遇見愛,你要邊款 ...
myungwon 發表於 2017-12-24 23:36

唔洗考慮都一定係 情懷系列,姊妹 同 好不容易 我聽唔厭架

爭啲唔記得咗冰點,應該係楊小姐favourite之一
希望我會聽到笑中有淚 ...
myungwon 發表於 2017-12-24 23:37

今次竟然唔唱冰點,好離奇

我要不認不認+你幸福嗎+啦啦誇啦啦
或者國語三寶 Ready or not+色惑+聖女不敗
一係兒歌三寶 彈珠人+個個 ...
John 發表於 2017-12-24 23:39

可唔可要 喪婆系列  吹牛娃娃 + 娃娃夫人 + 忌廉溝鮮奶?

呢隻一出分分鐘有跳樓價!
John 發表於 2017-12-24 23:41

咁一於30號唱,咁31打後就有跳樓飛

我想聽男女關係科多啲
kelvinyu188 發表於 2017-12-24 23:41

留返31號倒數完唱  

仲有 小星星!!!
siongguan 發表於 2017-12-24 23:43

小星星邊忽激嬲佐瑞瑞,點解係都唔肯唱

一樣,好不我咁多年itunes loop咗四百次
myungwon 發表於 2017-12-24 23:45

我都係400次

應該唱 什麼都不怕
話哂大台得獎歌
艾石仔 發表於 2017-12-24 23:47

全場一齊fing頭

內有惡女都幾喪
唱完仲話好好笑!
John 發表於 2017-12-24 23:48

咁就內有惡女喇,仲有適量運動都係同系列架

都正
佢d歌真係百聽不厭
連圓缺我都聽左接近100次
John 發表於 2017-12-24 23:51

我想知藍風箏你聽佐幾多次

千嬅唔好喊呀
John 發表於 2017-12-24 23:54

點知喊得仲勁

好似200幾 (淨係09-13年,之後冇再統計)
John 發表於 2017-12-24 23:55

咁你幸福嗎咪有400次?

呢個版點睇
艾石仔 發表於 2017-12-24 23:59

陣老人除隔住個mon都聞到!!   
不如大家一齊學,2號完show之後係紅館黃閘跳俾瑞瑞睇,賀佢告別樂壇
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

忌廉溝鮮奶玩創左個心 大鑊
John 發表於 2017-12-24 23:56

講D野俾你聽呀,我有爸爸媽媽,hahahaha

好多人勁開心咁大嗌「千嬅」 好似等咗好耐終於派彩咁
myungwon 發表於 2017-12-25 00:01

其實叫佢唔好喊個D人其實係想睇佢喊

可以去荃灣公園battle大媽舞!
用千嬅趕走中國大媽!
John 發表於 2017-12-25 00:09

旺角行人專用區都好多,去埋喇

又搵到正野
處處吻下次唱有新舞步同新唱腔喇
John 發表於 2017-12-25 00:05

自創新派音樂黎既??

原來今晚Jean都黎佐睇

條裙咁醜都著得落
jason567 發表於 2017-12-25 01:04

好似海膽

我隻內有惡女呢
wchild 發表於 2017-12-25 01:46

冇架喇,你都係聽返CD喇

佢今晚好似話encore淨係準備咗幾首晚晚唔同咋喎
gooloo 發表於 2017-12-25 01:26

啫係黎黎去去都係個幾首?

今晚既氣氛點呀?

今日輪椅位仲未賣晒
gooloo 發表於 2017-12-25 11:46

揀唔到喎,一直俾人hold住佐

啱啱fb睇到,原來真係無用到high king, laidee10月中先接手排舞
joshua 發表於 2017-12-25 04:16

有冇講點解唔用High King?
真係因為個單野唔用?

Encore Stand-by歌有飲酒思源 姊妹 冰點 最好的債 撈月亮的人 斗零踭 狼來了 愛人未唱 ...
fifty1205 發表於 2017-12-25 10:46

通通唔洗出現唔該!!唔好又黎同我唱 飲酒思源

幾點開始賣嫁?
treee 發表於 2017-12-25 12:31

搭正十點

用一堆歌名組成佢個樣
好似飲酒Mv
艾石仔 發表於 2017-12-24 23:29

原來呢幕幾靚幾特別!

方丈都算賤人之中嘅極品
去完1張相都無up
Lewis 發表於 2017-12-25 10:49

唔唱 最好的債 同 余春嬌 嬲豬佐  

斗零踭真係必唱歌單咁濟
treee 發表於 2017-12-25 10:50

分分鐘31個晚倒數完就唱呢首  

黃牛唔好搶plzzzzz
treee 發表於 2017-12-25 12:35

揀唔到喎個兩張

琴晚encore 螢幕仲show左直覺 出埃及記
咁多首唯一想聽係直覺,但上個月拉闊已經聽左半首
fifty1205 發表於 2017-12-25 10:58

見到大大隻 二J目

反高潮
gooloo 發表於 2017-12-25 12:37

仲要用姣聲唱  

https://docs.google.com/spreadsh ... QY/edit?usp=sharing

整佐個Guest List, 有漏既歡迎各位補充

原來飲酒思源 撈月亮 斗零踭冇消失到 仲係度老是常出現
反而原來過得很快樂可能真係華麗退場 (但 ...
John 發表於 2017-12-25 13:05

真係冤鬼咁纏住晒,趕不退
幾時先俾我既咬唇,小星星,向左走向右走,一千零一個,冬天的故事 見光

今次交比你做哩樣野

麥子樂應該係嬅粉黎
Kyle_ 發表於 2017-12-25 13:07

邊個都可以edit架,歡迎隨時補充

佢唔係丁生班死黨咩?

不過上次LB佢都係同女友睇一場,之後尾場又同丁生班親友團睇一場

正正常常囉
點都好過撈月
Wonder Woman隻碟唱下其他歌好過死loop撈月啦
John 發表於 2017-12-25 13:14

如果唱 禾I過 呢?

今晚太遲埋班底,好多好正既musician都無參與呢個show
Nathan 發表於 2017-12-25 13:36

應該係俾人book佐何炳最後先搵carl, 年尾太多人開show

新歌有句噴詞
咩今天我熟了
艾石仔 發表於 2017-12-25 13:58

咁瑞瑞依家的而且確係熟婦,match喎

楊千嬅的跨年演唱會,昨晚平安夜舉行第2場,千嬅換了3套全新靚造型出場,歌迷表現熱情,快慢歌都全場大合唱,唱《可惜我是水瓶座》時,千嬅換了新造型出場,黑色單袖全身長裙,身材弗爆﹑狀態大勇,之後千嬅說:「希望大家都做到自己理想、願望達成、找到喜歡的人跟他/她表白...今(昨)日有無人識了新朋友買飛帶他來看,想發展吓?好多男女睇我演唱會搞掂咗,我助手也是看我演唱會,認識了她老公,結婚生仔,好旺呀!」

另一新造型就是唱《野孩子》時亮相,白色裙襬好像巨型聖誕掛飾,誇張又搶眼,但裙襬又長又重,令千嬅舉步為艱,她搞笑求救:「我條腰好冤(痠痛),有無人上台幫我按摩?」講到有壓力要放鬆,千嬅表示老公丁子高是高手,她說: 「我以前很介意別人講我乜乜物物,現在不介意,因為即是有人關心和留意我,就算那些說話令我好嬲、好忟憎,都值得珍惜!以前我好執著,後來被我先生(丁子高)薰陶,但我慧根領悟唔到!例如今次搞演唱會前期好緊張,某日有些事又不順利,搞到我好忟,丁生叫我坐低,冷靜一下!」

千嬅模仿老公慢慢地說:「合埋對眼、深呼吸,諗住你個腳板底(此時全場爆笑),由腳趾感受當下,靈魂連接身體,由腳趾到腳板底,上小腿到大腿......」千嬅說:「他由腳趾講到個腦,足足講了15分鐘,其實我當時仍然好嬲好忟,但冇再講,因為我知我再講只會更嚴重。雖然我冇成功連接到我身體,但丁生成功連埋我把口!你們也可以試試,原來呢種『冤』都可以增進感情!」全場爆笑。

加埋塔羅迷 Mr 傻仔 舊地
myungwon 發表於 2017-12-25 14:24

寒舍呢?

傻子勁like,但我懷疑佢已經唔記得有呢首娘娘歌了

Elfa 係度祝全體嬅迷Merry Xmas!!
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

https://www.youtube.com/watch?v=zhvVu0J8jxg

熱血青年個新編曲好好聽

前幾年56X作品展現場,佢話以為56X會揀呢首歌叫佢唱
fifty1205 發表於 2017-12-25 14:40

寒舍定傻仔?

Check返先知原來缺陷美有派過 仲上埋榜
仲有手信 繼續努力係當年first plug
fifty1205 發表於 2017-12-25 14:55

E-714342都有plug過架

噴, 咁都留意到
Kyle_ 發表於 2017-12-25 15:49

ho ho J  

點解冇人嫌疑小城大屎
gooloo 發表於 2017-12-25 15:51

嫌棄架,但鐵膽走唔甩,嫌棄都冇用
已經成功趕退佐少女的祈禱喇