返回列表 發帖
因為被完全壓制
就好似 Jenny 話隊員想拼但拼不出來

巴西嘅防守絕對係厲害 , 喺巴超嘅聯賽經常性前排空網無人攔嘅球都可以守到位
喺尋晚嘅比賽亦出現呢個情況 , 將 Mihajlovic 同 Boskovic 嘅進攻守起黎
見到第二局咁強勢 , 而佢兩個兩局加埋都只係分別拎到 3 , 4 分 , 後面第三四局塞爾干脆上替補打
所以巴西真係一 D 都唔弱 , 咩中塞一支獨秀更加係錯誤嘅諗法
chanchan0909 發表於 2018-5-18 12:22

睇波真係好驚咩一支獨秀
又悶個賽果又無懸念  

阿根廷開波可唔可以穩定D

南韓對巴西
set 3 打到 33:31

丁霞廢左個副攻同接應 第三局幾乎無比大花蕾球
換上雙宇後傳比小蘋果嘅球好打左
同埋估唔到筐筐今 ...
patrick1029 發表於 2018-6-29 22:22

曾春雷個條千年大斜線,巴西好易就捉到路

其實中國都係有方法而且係可以壓制到對手
只係當發揮唔到自己嘅長處 , 就會全部環節相繼受挫

但縱觀各個隊嘅技術水平 , 可以反思一下點解其他隊嘅發揮可以展現到咁好嘅技術
跟住又會自然地去回望一下中國嘅聯賽同頂級聯賽嘅水平
國內球員同國外球員嘅成長速度更見差距
而未來嘅中國隊又會去到咩嘅一個技術程度
可以睇睇 U17 U19 嘅成績同有無好苗子
只想講一切都係有因果 , 如果成個培養模式唔夠系統化
都係好容易會跌返落黎
chanchan0909 發表於 2018-6-29 23:25

等於荷蘭既一傳唔係咁痴線都一樣可以壓制到中國一樣

荷蘭既攔網都唔係幾跟得上中國
Lonneke賽後仲話已經研究埋點防朱婷 都執行唔到出黎 ...
Wonders 發表於 2018-6-30 00:05

荷蘭攔網係強隊中不嬲排倒數即使係咁廢既一傳都攔網之下,強國打親荷蘭都冇邊次係贏得輕鬆  

Sylla狀態好到呢

巴西回家了  
该死的塞尔维亚 该死的p图
youfuqi 發表於 2018-10-11 18:57

講到中國冇打過假波咁

你講黎講去都係 02 年嗰次
巴西都原諒左中國啦
不如你搵下 Jenny 入主中國女排呢幾年有邊場比賽係有打過假 ...
chanchan0909 發表於 2018-10-11 20:16

我冇話Jenny喎
我淨係覺得既然大家都試過就唔好係度單單打打顯得自己好高尚咁
唔好講02年,近到倫奧都係喇

就算唔關 Jenny 事 , 件事都幾多年呀
問題係人地巴西都原諒左當無左件事 , 之後中國確實都無再打過
而且已經確保出線仲努力應戰嘅比賽肯定唔少
12 年嗰次中韓對決其實真唔可以完全話係假球 , 本來實力就相當 , 打到五局本來就有機會 , 呢場比賽只係大家猜測
chanchan0909 發表於 2018-10-11 20:35

你又知巴西原諒左當左冇件事?
rio奧運中國對荷蘭仲俾巴西現場觀眾hur緊

我諗睇黎無咩必要同你去探討呢個話題
你要我專登去搵證據去說服你我可以去搵
如果你覺得巴西現場觀眾 hur  ...
chanchan0909 發表於 2018-10-11 20:57

你話冇就冇喇