返回列表 發帖
其實我覺得L & G個Ready or not好型
girl band個part就得佢自high, 今次就真係大家都high(好似係)

至於AAL...明明開頭處處吻烈女仲型過不認個part開心舞
John 發表於 2015-7-5 01:37

L&G Girl Band得佢自high咩?
我睇第四場,我坐panel位右手個區,啲人全部企晒起身喎,even三分鐘戀愛熱度啲人都係企係度架

AAL個opening真係歷次演唱會最型的,特別人瑞俾班dancer抬起,跟住支箭插落心口個度

L&G個opening都好型,但係係啲西裝友dancer型,人瑞啲舞真係好核突,好似耍功夫咁,同埋真係好老舞

我想佢下次開二月 圓滿左佢自己心願 (點解佢近年咁鍾意講咩圓滿咩時光隧道既btw 講到好老)
跟住試下夏天開show, 佢好似比較少
同埋冇咁易病 最多都係肚痛姐

John 發表於 2015-7-5 01:47
但係次次2月開都會出事架喎

夏天好似真係一次咁大把,佢多數係9-10月開,冬天同春天開show真係會好易病,之前宣布開let‘s begin已經好擔心

肚痛... 其實係咪堅架,我一直都覺得係應付傳媒既藉口黎架咋

btw, 聽講mi既巡迴尾站會返香港開,唔知人瑞有冇機會都係咁

見到老千同埋班大隻男DANCER....諗起都_ _ 地
我覺得色惑演唱會版真係好聽左
Kyle_ 發表於 2015-7-5 01:48

我冇乜特別興趣 可能唔係我鍾意類型 又或者冇認真觀摩

個編曲好似冇大分別 但好似好玩左
我覺得佢live色惑個幾下burn it burn it"""girl"""肉緊得好搞笑
John 發表於 2015-7-5 01:51

色惑 啲dancer唔係戴晒mask架咩,邊睇得清樣架

現場色惑個part 啲bass太勁,完全聽唔到佢唱緊咩

不過我覺得色惑個part dancer啲衫好型,但開大個part dancer啲衫真係好肉酸,好老土

我都係YOUTUBE 嫁咋當年我睇果場係劉華...仲要冇唱姊妹, 唱左自己既歌
Kyle_ 發表於 2015-7-5 01:54

eason個場真係好好笑,周不時都仲開泥回味

又太監,又摸pat pat,又羊腸線,笑到收唔到制

我睇個場係著裙chok峰,唱得幾好,但我對佢無乜感覺

我睇尾場, 可能因為山腰, 大家都冇乜反應 反而ellen唱個陣反應唔錯 當然唔係high個種
但完場後嗌encore就好激烈 瘋狂dum地

AAL真係做得好好
偏偏就係最好個次唔出碟 今次都冇AAL咁完整
A Music還我AAL呀

LnG套衫好唔掂
仲要拎黎做封面xx(
John 發表於 2015-7-5 02:15

可能我睇個場係假尾場,又係row4,又係fans club訂飛,所以氣氛好好其實究竟係邊個發明係紅館dum地架? 我睇個場啲人又係勁dum地,我以為去佐中大DEM BEAT呀

AAL係個rundown真係好正,當時冇人會諗過佢會揀新世界福音戰士,8步半,燭光夜,出埃及記,風彩依然呢啲咁side cut既歌黎唱囉,雖然有啲係plug過

L&G rundown零驚喜,舞台肉酸,舞老土,啲衫都唔靚

L&G封面套衫,對腳好粗呀

Kelly覺得開騷第一日,心情難免緊張,加上Rundown編排緊密,很難再跟回原先安排,她希望千嬅要小心食野,不要再飲用減肥茶。

笑死
不過對千嬅黎講都係好特別回憶
有邊個可以開紅館演唱會, 仲要第一場, 遲足成粒鐘先

如果係Let's begin呢個年代發生
鬧爆程度應該比當年高好多倍, 分分鐘無得翻身
John 發表於 2015-7-5 02:33

佢當年真係勝在夠紅,依家如果係咁,淨係俾報紙都唱衰晒
佢自己都話破紀錄做最遲開show既紅館女歌手
不過佢個次之後,好似次次都好準時8:30就開始

我當年睇頭尾場 eason 許志安但好似已經冇乜印象

minor classic就係汁甜個場當年睇頭尾場 eason 許志安
但好似已經冇乜印象

minor classic就係汁甜個場 ...
John 發表於 2015-7-5 02:34

頭場eason真係好好笑,不過吹佐成半個種,搞到好多歌都唱唔到
校長係咪都係尾場架?

https://www.youtube.com/watch?v=UaSdzX9TEBI

https://www.youtube.com/watch?v=YF9GoyhihbU

MC我都係睇側田個場,有人現場速遞ipad

當年好似話係個髮型師遲大到, 要等埋佢先可以開到SHOW, 所以先咁遲開場 ...
Kyle_ 發表於 2015-7-5 13:30

我印象中睇過悅嬅軒 PO既舊雜誌講嘎~話千嬅係保護個髮型師廢事佢因為遲大到而臭名遠播, 先捱義氣話自己肚痛而遲開SHOW~~
Kyle_ 發表於 2015-7-5 14:38

呢個我都有聽過
好似話呢個先係主因

btw, cafe係咪冇佐?

又係LnG
第一場好似8:45先開始

不過Let's begin就好準時
我仲遲到 miss左一段仔勇
John 發表於 2015-7-5 13:42

Let's Begin我都遲到
當時行經黃埔花園條行人天橋個陣見到冇乜人已經心感不妙
入到去已經坐滿晒人,一坐底就響起音樂
冇人估到星期六都會咁準時開show架嘛

我記得佢將半邊天同有過去的女人撈亂哂
John 發表於 2015-7-5 13:43

呢兩首我都成日撈亂晒

好耐無黎留言,忙到ok
有無掛住我

對於DVDs 個track list, 我好滿足鳥,係無左火鳥
wchild 發表於 2015-7-5 17:06

唔知終極encoure清唱版 煉金術 有冇收錄到

以為你忙到放棄佐人瑞

我都係第一次 wor
雖然我唔係成日上悅嬅軒...

btw 尖沙咀節拍要執...
冇得好次上次係尖咀鬧市錦勁 loo ...
mix_nzi 發表於 2015-7-5 18:04

呢間公司真係好廢,由宣佈開Let's Begin,到加場,到幾時公售,
到廣州站延期,到出CD/DVD時間,全部都唔係官方出promo先

我估佢係預佐有好多野要講好多人要多謝,所以準時開show,
但就冇諗過無啦啦殺出個林海峰出泥,搞到浪費佐成十分鐘,仲要skip佐首身分證歌
其實我覺得尾場encore仲有啲歌佢要場架,例如姊妹咁,奈何唔夠時間

兩首真係好似,不過我成日都諗唔起半邊天係點唱

我想问问,有无资深Fans收到风,佢演唱会DVD系边场?

仲有,点解依家都未系微博放宣传片!!! ...
kenny211 發表於 2015-7-5 17:14

主rundown係尾場

其他bonus track,嘉賓 就差唔多邊場都有

人瑞喺我心目中地位係不變

清唱版 煉金術 無收錄我都可以J IPAD, 但歌詞唱錯晒 ...
wchild 發表於 2015-7-5 20:30

我到依家都仲時不時j YouTube

幾時摺埋?5月我仲有上千千cafe喎
我等我在 發表於 2015-7-5 22:05

6月底冇佐

終極encore真係好瘋狂
個姿勢就好似呢張咁  

真係以前好勝演唱會都冇咁瘋狂 ...
John 發表於 2015-7-5 22:40

救命,笑到收唔到制

L&G個次又係好瘋狂,可惜人瑞冇出到泥

講真 大家都長大
我都由中學雞 聽到大學雞 聽到出黎做野
老左好多 心態都好唔同
同Let's begin今次一樣, 今次千嬅出黎, 好明顯成熟左好多
我都好想可以有一日好似佢咁, 可以為左家庭, 停止不良嗜好, 最開心就係返去同仔仔
John 發表於 2015-7-5 22:44

Lets Begin 之後真係睇得出千嬅心態唔同佐,可能有個老公同埋個仔,其他野已經冇以前睇得咁重要了

大人個個仔仔定係細路個個仔仔先,講清楚啲好喎

我同你差唔多年紀嫁我記得同你一L樣....由中學到大學到而家做野, 1X年都係千嬅陪我長大
今年年頭睇LETS BEGIN 仲係FB出過潮文講千嬅點陪我走過好多歲月

BTW 你講既仔仔係係將來既親生仔定係溝仔果仔
Kyle_ 發表於 2015-7-5 23:02

我係由小學雞,到中學,到大學,到依家,我最__

好多講關於千嬅集體回憶既潮文

原來我地問佐同一樣野

岩岩係HMV個網見到....
deepsee18 發表於 2015-7-5 22:43

好貴喎, 唔知有冇歌詞薄呢?

千嬅個人生好完美
由護士到大明星再到今日幸福太太。 Envy!
//

DVD 300蚊可接受啦,但最近真係好窮。 ...
Nathan 發表於 2015-7-5 23:39

但佢有一段時間係幾晤開心架
不過可能個啲係得著黎既
同埋佢唔開心,先會有個一系列既好歌

原來可能仲平咁多而家HMV 同街價差咁遠嫁咩
以前都係差20-30蚊~ ...
Kyle_ 發表於 2015-7-5 23:55

我唯一一次係hmv買碟係home,仲貴過係紅館外面啲紀念品攤位買

原來你03年開始鍾意千嬅...我07年先開始鍾意
入左谷底, 就開始愛嬅 越墮落越愛

千嬅真係陪我渡過好多歡笑, 好多眼淚
當年原來過得很快樂, 咁啱我都(以為)找到使我自信的人
當年翅膀下的風, 我都開始係自己既低谷走出黎
然後好不容易遇見愛, 回望每寸滄海, 每一步都好不容易, 好似千嬅話齋, 所有有發生過既事, 其實都係自己成長一部分, 圓滿左自己人生既一部分,
但過程係有好多眼淚, 所以好感激千嬅既歌, 陪我喊過咁燃多次

這也是let's begin的主題之一吧 (夾硬反ot)
John 發表於 2015-7-6 00:07

原來你由谷底既千嬅鍾意起架
同埋原來甲音樂時期既美麗嬅真係有吸到新fans架

佢堅係好圓滿囉,歌后影后都攞晒,婚結埋仔生埋都仲可以人氣不跌反升(對比甲音樂個期算係升返掛)

你地真係呢
其實大人細路都好啦
有個家庭真係好好
John 發表於 2015-7-6 00:08

唔講清楚好易令人誤會架嘛

老土啲講句,人大個佐真係覺得屋企人先係最可靠最重要
以前好抗拒出席family gathering,但近一年心態唔同佐,反而幾享受同屋企人一齊

如果講順利, 娛樂圈Kelly真係無人能比
但千嬅由平凡人咁樣一步一步, 有好多人愛護, 好多幸運底下上去, 又係另一回事
如果我都有千嬅咁好命水就好 千嬅應該前世做左好多好事

DVD...其實我唔會睇, 買黎都唔知做乜
John 發表於 2015-7-6 00:10

咁Kelly樣靚身材好,又有家底,條件點都比千嬅好既
佢既順利就會變得好理所當然
但千嬅條件嘛嘛,佢既順利就比較難得

你先廿幾歲仔,咁快就知自己命水唔好?

我部電腦直頭冇CD Drive, 直頭係買黎儲架咋

我我周不時係hmv買碟...
其實新碟唔係爭好遠, 但舊碟就爭好遠
hmv算叫做平過hk records
後者個唔知咩價黎, 離地過堅離地城
John 發表於 2015-7-6 00:11

我聽開外國歌,HK Records 可以買到好多外國band,alternative, indie歌手既碟,而且係好多國家既版本都有
但HMV好似冇咁齊呀

好變態 千嬅既唔開心, 反而幫大家一齊排解大家既唔開心
大家失戀時, 都會聽返哂d冰點愛人稀客笑中有淚水瓶座野孩子自由行煉金術二丁目少女的祈禱
John 發表於 2015-7-6 00:16

總之暗戀,失戀,冷戰,吵交個陣就一定要聽楊千嬅啲歌

我記得個陣個個鬧爆化, 每當, 話佢娘, 老土, 黎生唔_掂
我好奇下走去聽返Unlimited 就咁慢慢越聽越多愛上左
之後有AAL, 但又突然有啦啦誇啦啦d噴野, 一啖砂糖一啖_
終於到真命天子一出, 忍唔住寫樂評大大力鞭撻佢, 當然鞭鞭有力啦, 但原來過得很快樂全隻碟我聽左200幾次, 圓缺都過150
完美演繹越爛越愛

反而之前佢紅個陣, 雖然有聽野孩子, 仲好鍾意笑中有淚(呢隻真係奇葩, 唔知點解明明好細個, 一出已經好鍾意, 證明同千嬅天生有connection)
但大概係04年個陣覺得佢成日扮笑扮喊, 唔係太鍾意佢

佢而家比08 09年紅好多
連瓊姐都唔再追擊佢 我記得以前未被bam個陣, 係_登一開千嬅post, 瓊姐就會貼楊千嬅16宗罪
今次DVD都應該賣得唔錯
John 發表於 2015-7-6 00:46

我睇返自己lastfm既record,原來過得很快樂隻碟我咁憎,都聽佐過千次,但我唔敢list出泥
btw,愛過 你聽佐幾多次?
甲音樂個三隻碟,我當時都係cm勁數佢

let's begin之後瓊姐好似未出過post數千嬅  

我想有自己既家庭 自己既屋企
入面要有廚房, 最好有gym room, 要企企理理(雖然我做唔到呢樣)
有小朋友有小朋友的好, 睇住自己小朋友長大, 慢慢學習, 有佢既天地, 係好神奇
冇小朋友就有自己空間, 可以同鍾意既人一齊修行, 都係好神奇

屋企人好多缺點, 但好神奇, 明明成日嫌棄, 又會成日一齊, 有事又好似焗住會幫咁
好似係一個習慣
尤其是長輩, 我成日覺得生命倒數緊, 見一次就少一次, 見面機會買少見少, 大家每次相聚都好不容易
John 發表於 2015-7-6 00:50

嘩,你直頭係模範先生喎,相信你呢個post一出,會有好多hehe打你主意
我比較簡單,可以同自己鍾意既人一齊生活,一齊周圍去就夠了

呢幾年真係感受深刻,同埋睇佐幾部關於人生既電影,體會更深,同埋好怕老佐之後既生活

其實千嬅過去兩年冇出歌
我以為冇以前咁愛嬅 甚至失戀都係聽kary
可能就好似筆債咁 係凍結左
當遇上返適當既人生事件 千嬅既歌就會重新係自己人生入面出現返
John 發表於 2015-7-6 00:59

前幾年直頭冇乜點聽佢啲歌(除佐失戀冷戰嘈交個陣),火鳥都好少聽,係直到let's begin先狂聽返
講真,以前聽歌會睇歌詞,但唔一定會理解啲歌詞,但失戀同埋人大左經歷多佐之後聽返,真係句句到肉

我聽千嬅聽得好濫...尤其早多幾年讀書得閒, 真係得閒就聽得閒就聽
我到而家都背得哂Wonder Miriam由「強壯得好比鋼一樣」到最尾「只此一家」每一句點唱

我諗我記歌詞功力勁過楊千嬅本人
John 發表於 2015-7-6 01:01

wonder miriam好多歌已經唔記得點唱,莫講話啲歌詞

我記詞功力超差,好似冇一首歌既歌詞我可以由頭記到尾

你仲要過千次 甘拜下風#adore#
我當年討厭愛過到我播CD時set做播完大慈就直去捉伊人

睇返自己last fm
原來我聽得最多既歌係原來過得很快樂, 第二係火鳥, 第三係梁詠琪既夏花秋葉
頭十名有七隻楊千嬅

不過後期用電話聽歌, 所以好多冇涵蓋到了
John 發表於 2015-7-6 01:03

過千次之後好多歌都唔記得點唱了
even當時都ok鍾意既我在橋上看風景   

岩岩check佐lastfm,我既頭十,竟然有兩首係千嬅,不過好意外既竟然係 斗零踭 同 呼吸需要

電話都可以裝lastfm架,even ipad都得

你講中哂.....哩兩首歌真係好顛好痴線......好多唔明點解我對哩兩首歌咁瘋狂, 正正因為聽到既野遠比歌詞表面表達既野為多
Kyle_ 發表於 2015-7-6 01:11

呢兩隻真係好正,特別係 好不容易
我上年聽得最多都係好不容易

火鳥真係又一神曲......我人生最DOWN 果陣哩首歌就出現, 好恐怖果陣聽到痴左線, 晚晚都忍唔住會流淚甚至喊
做一隻火鳥真係好不容易....但千嬅用佢既歌路歷程(AMUSIC 去新華星既絕地反彈)話我地知係可以做到
Kyle_ 發表於 2015-7-6 01:16

火鳥同翅膀下的風啲歌詞好沈重

火鳥隻碟, 我最鍾意係翅膀下的風, 可能鍾意藍奕邦
但個陣因為大左肚, 宣傳問題令首歌成績好差, 出碟都冇得上冠軍
所以今次有唱, 好開心
John 發表於 2015-7-6 01:23

我都鍾意藍生寫比人啲歌
所以火鳥隻碟我最鍾意翅膀下的風,金絲雀,當然少不了火鳥

但火鳥隻碟好似賣得唔差?

暫時大家都唔好厹我住 我而家想真係放低以往一個人先, 然後再重新開始
如果唔係只係不斷重複犯錯, 無意思
一起生活本身已經唔容易啦, 尤其香港樓價咁貴 其實我覺得好多hehe想要既野都好簡單, 只係簡單既野, 都唔係咁容易
簡單的人原是最開心的人啊

我都係, 越黎越諗老左會點
尤其自己生活習慣唔健康, 唔知到時點算
John 發表於 2015-7-6 01:20

咁好多時緣份既野,黎到你想擋都擋唔到既,好似千嬅遇上丁生咁

但hehe既感情通常都唔長久

特別睇佐桃姐,amour,Tokyo Tower之後會更加擔心,最擔心就係健康,好可怕

聽得太多, 我連塗鴉, 一葉舟, 捉伊人都倒背如流
係唔記得愛過囉, 淨係識副歌, 咩至少我還有 你曾經陪在 ...
John 發表於 2015-7-6 01:24

犀利,一葉舟,女飛俠,撈月亮,明日再會我都記得,其他好似冇乜印象了愛過 個句高八度既 我愛~過 好難令人唔記得喎

我都係甲音樂時期先至鍾意千嬅
lblemon 發表於 2015-7-6 01:24

我記得你係let's begin 個演唱會post有講過呀師姐!
同埋印象中你好似講過係千禧年頭個幾年好似冇乜點聽華語歌

阔别三年后再次到云顶云星剧场,势必为大马歌迷朋友们带来一场难忘的听觉享宴!你們準備好全场大合唱了吗? 2015年11月21日,晚上8点30分, 云顶云星剧场,《杨千嬅Let's Begin世界巡回演唱会2015 – 云顶站》,到時見!

某版主終於恨到了

有藉口去馬來亞!
John 發表於 2015-7-10 21:00

真係飛去睇?

第一次睇DVD睇到喊邊睇邊喊
最後的歌有女fans喊得好勁
係咪有影到J ...
pika927 發表於 2015-7-12 17:51

Jimmy係咪佢以前髮型師個個?

我係現場男觀眾之一喎
lemontea1069 發表於 2015-7-12 16:42

係咪講緊我?
John 發表於 2015-7-12 01:21

我係現場男觀眾之一喎
lemontea1069 發表於 2015-7-12 16:42

你地上左DVD 麼?
Kyle_ 發表於 2015-7-12 17:32

好想知你地坐咩位俾人影到

let's begin澳門站真係零宣傳,唔係有fans講都唔知已經開售

我呢個身為FANS 都係個FD 話比我聽先知
快劍俠 發表於 2015-7-17 16:38

我都係睇人地既post先知
唱片公司零宣傳,連千嬅既fb / ig / weibo 都冇任何消息

唱唔到高音
Nathan 發表於 2015-7-21 20:51

楊千嬅既歌男仔真係好難唱,第八度又唔得,高八度又唔得,所以我唱k從來都唔會唱,但我真係好想唱

DVD好正喎
又華星三寶又鄭秀文又容祖兒又張學友咁
啲歌仲要精選都無咁齊呀
睇嚟楊千嬅今次落好重本仲豁出去 ...
Qmen 發表於 2015-7-21 23:18

我有個容粉frd買佐CD
唔知King Jer會唔會買呢

咁大家唯有聽我唱
雖然都唔係最理想既range
John 發表於 2015-7-22 01:43

快啲錄佐貼上泥啦