返回列表 發帖
各大 Facebook Groups/Pages 及論壇
   當時到處都係 Sin 女啲 Fans 係到出征,不停地征伐,係到問點 ...
FY5856 發表於 2024-3-6 09:09

應該賣吓廣告,叫佢哋上嚟cm睇清事實啦。佢哋出征去華納最正確
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

My Life 6 星期都低位死唔去到底係點做到
kwanie 發表於 2024-3-6 12:34

18年主宰都低位8週,第9週冠

竟然有人未睇過蕾衛兵歷年啲出征
班友真心癲
ricnature 發表於 2024-3-6 10:48

佢係其中一人咪話都咩都見唔到
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

My Life 6 星期都低位死唔去到底係點做到

寧願祖兒第12次女金,都唔想flop煎女金
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

赫茲呢首幾好
Music Treasure Chart Week 22: 慢性分手 | Thank You Postman | 年輪海

新一年要聽多啲 Diff. 先會幸運啲

回復 160# Flambeau
同公司唱作金銀銅有冇咁癲
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

祖詩當年都係好朋友

結果605.5 vs 605
mosesming 發表於 6/3/2024 10:54
第二年都還返啦

但係祖仙係好朋友
kwanie 發表於 2024-3-6 10:53

祖詩當年都係好朋友

結果605.5 vs 605
DM多仔多到覆唔哂

想睇祖粉大戰仙粉
WZA111 發表於 6/3/2024 10:24
但係祖仙係好朋友

當時到處都係 Sin 女啲 Fans 係到出征,不停地征伐,係到問點 ...
FY5856 發表於 2024-3-6 09:09

竟然有人未睇過蕾衛兵歷年啲出征
班友真心癲
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

祖話錄左3、4首廣東歌,希望4月出第一plug,係咪ready拎返女金
路易 發表於 2024-3-6 09:01

之前ig好似有作曲
唔知會唔會爭埋唱作人

想睇祖粉大戰仙粉
WZA111 發表於 2024-3-6 10:24

想睇芊粉大戰仙粉/祖粉大戰煎粉多啲

Diff.個走勢有啲似IDK
梨胃言 發表於 2024-3-6 10:17

3+3
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

想睇祖粉大戰仙粉

Diff.個走勢有啲似IDK

仙女輸俾祖兒佢啲粉唔會輕易嘈

祖話錄左3、4首廣東歌,希望4月出第一plug,係咪ready拎返女金
路易 發表於 2024-3-6 09:01

蛋:都係叫番祖兒出山最穩陣,起碼爭到金
DM多仔多到覆唔哂

其實邊度有得睇?
gcgoobi 發表於 2024-3-5 21:59

當時到處都係 Sin 女啲 Fans 係到出征,不停地征伐,係到問點解 Sin 女拎唔到獎,道德綁架所有人

泳兒被調走女金嗰年,連泳兒都俾 Sin 女粉鬧過呀陰公

最愛林家謙❤️

Diff. index: 3
準備倒曬落海
WZA111 發表於 2024-3-6 08:32

樂觀啲 準備三加三

Diff. index: 3
準備倒曬落海

幸兒熱播
梨胃言 發表於 6/3/2024 01:53
但上面無位

陳蕾在首場個唱曾說:「瑕疵一定有㗎,但你哋寧願睇我小心翼翼,定係帶住瑕疵放開嚟唱,我都會擁抱所有嘅 ...
梨胃言 發表於 2024-3-5 12:39

走音合理化?

幸兒熱播

本帖隱藏的內容需要積分高於 300 才可瀏覽
賣奶大戰吊咪

陳伯應該諗住遲早做管理層
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

你啲質素未回塘殤台唔會輕易送金俾你

佢應該問WARNER 點解果年出得2首歌
快劍俠 發表於 2024-3-5 23:42

2021 年有三首主打 + 凡星
我俾咗女銀佢
係佢咁多年最好嘅一年
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

不如 ILUB 上算啦
Music Treasure Chart Week 22: 慢性分手 | Thank You Postman | 年輪海

咁輸畀黃妍又真係極離譜嘅

憑what
kwanie 發表於 2024-3-5 22:36

佢應該問WARNER 點解果年出得2首歌

OUT 左佢la, 存在意義不明 ,WK WK 阻住個位
快劍俠 發表於 2024-3-5 23:32

要名得要命
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

救返小明
即係賣奶又喺尾位
kwanie 發表於 2024-3-5 14:15

OUT 左佢la, 存在意義不明 ,WK WK 阻住個位

回復 134# xm1n9
幸兒有份參與獨一無二, contrary to "all songs are composed by aga".

回復 128# kosuzu_redox
蕾粉即將表示2024容祖兒撻蕾金

憑what
kwanie 發表於 2024-3-5 22:36

憑佢同 Colin嘅微妙關係
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

你睇前幾年嗰班人問點解冇陳蕾就知啦,好似冇佢就冇全個樂壇噉,同鏡粉不相伯仲 ...
kosuzu_redox 發表於 2024-3-5 22:10

陳蕾都叫係我個榜4年金,啲人問好正常,鬼知點解果年華納無派過最hit果首凡星
click here

迪迪二揀一challenge揀咗一加一而唔係獨一無二
开花五千日

你睇前幾年嗰班人問點解冇陳蕾就知啦,好似冇佢就冇全個樂壇噉,同鏡粉不相伯仲 ...
kosuzu_redox 發表於 5/3/2024 22:10

憑what

其實邊度有得睇?
gcgoobi 發表於 2024-3-5 21:59
你睇前幾年嗰班人問點解冇陳蕾就知啦,好似冇佢就冇全個樂壇噉,同鏡粉不相伯仲
Week 22
冠軍歌:黃妍 - 黃言

受害者包括2021-2022攞過女三甲嘅歌手、李幸倪,分分鐘仲有更多......
kosuzu_redox 發表於 2024-3-5 21:35

其實邊度有得睇?
click here

其實走音一啲都唔普遍
Average如我荃以前喺concerts粒粒音都準過牛頓計F=ma
DM多仔多到覆唔哂

希望今年 jay fung 終於有力爭下
Nicholas 發表於 2024-3-4 22:29

我係寰亞會谷Cloud 值搏率大好多
Jay Fung捧左咁多年 搶唔到金 人氣俾MC倒及
換句話講 fan base同market share係咁多就得咁多
女歌手相對競爭細D 出道第三年搶個女銅唔困難
同埋雲姨有樣有身材 可以做廣告寵兒

點會好少見呀,蕾粉成日捧高自己偶像然後踩其他女歌手
Overall gin 粉都係太善良, 人善被人欺 ...
愛我別走 發表於 2024-3-5 20:27

受害者包括2021-2022攞過女三甲嘅歌手、李幸倪,分分鐘仲有更多......
Week 22
冠軍歌:黃妍 - 黃言

星期一狂播黑玻璃
呢個星期有15次就過百
咁120 十大底線應該都差唔多 ...
kwanie 發表於 2024-3-4 17:29

上年903自己玩自己姐
set到條線咁低 下下都要就住就住播
鄧佢造AP都造得辛苦過人

Diff.

開播Diff. 了
leo_03 發表於 2024-3-5 21:16

學林海鋒話齋 好歌有好報。。
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

開播Diff. 了
SKM HK Music Chart 2024 Week 23
冠軍歌:炎明熹 - 還有一艘救生艙

陳蕾在首場個唱曾說:「瑕疵一定有㗎,但你哋寧願睇我小心翼翼,定係帶住瑕疵放開嚟唱,我都會擁抱所有嘅 ...
梨胃言 發表於 2024-3-5 12:39

真性情天后