返回列表 發帖

MC張天賦即將係廣州舉行個人演唱會打開大陸市場

政審文件已通過,2024年6月29日MC即將在廣州舉行首場內地show
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

寶能萬人場好既開始,聽講仲有其他場陸續有來

希望會唱萬水千山總是情
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

掛住開 show
不如快啲出新歌好過啦
Music Treasure Chart Week 21: 靈魂有路 | 多多指教 | 你不是我的岸

叱咤、Chill Club都爭唔入五強(投票類)
所以是時候轉攻其他市場 …
其實是明智的…

但為何唔出國語碟先
小試牛刀
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

希望會唱萬水千山總是情
風見志郎 發表於 2024-5-7 10:38

荃荃做嘉賓

其實是明智的…

但為何唔出國語碟先 ...
l00540 發表於 2024-5-7 14:15

華納睇到Dear Jane係大灣區可以食得甘開,都想MC試一試

香港市場唔夠班鏡仔玩
轉攻大灣區市場係好明智

其實是明智的…

好多香港歌手都以為攻大陸市場要出國語歌
但其實人哋就係想聽廣東歌先聽你 要聽國語嘅話大把選擇啦
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 21 冠軍歌:Nancy Kwai - Out of the blue

其實冇問題,講真開公司做生意有錢吾想搵多d咩?

薑逼何嘗吾係參加過比賽想開拓內地市場?

只係自己冇talent 30強止步開拓吾到姐

由頭到尾係d 金竟女審金竟叔 幻想人地吾希罕姐

可能好似美妍咁 臨開前有不可抗力因素要取消

新碟出左1.5首國語歌架 (September with You, Butterfly).

出國語碟前 build up 多 d 大陸/臺灣粉絲先 (需要一段時間), 實體/數位碟先有人買. 當然唔出國語碟學人瑞主要唱廣東歌 (偶爾求其出下國語單曲) 可能 work for MC too.

反映熱烈,寶能場估計輕鬆賣嗮飛

老千做嘉賓?
離不開 留不低

其實華垃係咪特登唔派Trouble剩低啲歌,等佢哋變哂side track
如果賦賦係廣州首唱就激到班準前賦二代碎碟

其實佢一直都有上深圳廣州 d 酒吧或者商場唱,只係唔會響 IG post 之嘛
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

可能好似美妍咁 臨開前有不可抗力因素要取消
星夢情真 發表於 2024-5-7 20:03

唔會取消啦~~MC起碼有歌上到Apple Music 廣州 Top 25
有好多廣東人會聽嘅新歌手就有佢、Gareth T同林家謙
小妍上之前直頭冇成名作冇人識冇人聽,上到廣東實拍烏蠅啦

至於鏡仔就只有香港區圍爐刷數據
切切實實地「紅不過羅湖」(雖然好多鏡粉都想咁)

唔會取消啦~~MC起碼有歌上到Apple Music 廣州 Top 25
有好多廣東人會聽嘅新歌手就有佢、Gareth T同林家 ...
米色蘇 發表於 2024-5-8 01:47

Serrini喺大陸開live house場場爆嗰陣
喺香港仲係WFC
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 21 冠軍歌:Nancy Kwai - Out of the blue

Serrini喺大陸開live house場場爆嗰陣
喺香港仲係WFC
JayantL 發表於 2024-5-8 02:37

Agger
喺香港好多人就話佢唱歌難聽,仲攞埋最難聽女歌手
香港人聽歌啲口味仲原地踏步過大陸人

希望肥媽可以做嘉賓
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

預咗 之前內地仲傳華納啲歌手上內地節目

唔派上榜話唔定就係一種風險管理
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

完全睇唔到有咩問題
又唔係上去R 嘢做食豬糧
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

華納 2024 KPIs:
- 蕾館 + 洪館
- Kah0 男銅
- DJ/ MC 擴大版圖,攻大灣區市場

學DJ擴大版圖呢。
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

- 蕾館 + 洪館
- Kah0 男銅

l00540 發表於 2024-5-8 13:53

Kiri T 十大
Gareth T. 中英文歌串流 + 幕後至尊歌作曲人
Byejack隻W tape喺Threads爆紅

不愧喺睇數據做人嘅華納,每一個宣傳機會都唔放過

- 蕾館 + 洪館
- Kah0 男銅

l00540 發表於 2024-5-8 13:53

林峯呢?聽講年底紅館+國內巡演

林峯呢?聽講年底紅館+國內巡演
乐坛风云 發表於 2024-5-8 15:07

可能借城寨之名,開巡唱

Btw, 林峰同千千都屬香港華納?

開四面?好似18000個位喔
初心傷過
重新再跳

唔知多唔多香港人上去睇...
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

可能借城寨之名,開巡唱

Btw, 林峰同千千都屬香港華納?
l00540 發表於 2024-5-9 13:21

林峯係

MC 係聰明仔, 可唱歌可拍戲又唔抗拒大陸市場, 音樂同電影都可以攻北, 長遠對自己事業同經濟上係最好嘅選擇.

今年大陸巡迴演唱會華納 & MC 雙賺! 華納在 MC 大陸未超級紅之前賺一筆 (who knows 佢紅左之後會續約, 轉會定自組). MC 初開大陸市場有華納穿針引線幫自己試水溫+賺一筆. 大陸巡迴 MC 會流失少少香港粉絲, 不過因為佢唔係小明 Alfred CAS Hocc Kay RB 明哥嗰堆歌手, MC 大部份香港粉絲+街客唔會 care 佢賺乜國乜顏色嘅錢會繼續聽佢啲歌, 而且 MC 似乎就快變單春2.0, 派甚麼種類嘅歌都會有一定粉絲+街客狂 loop, 串流成績點都會係最 top 幾位.

祝 MC 攻北好運, 希望佢食大陸女食得謹慎啲, 唔好學吳亦凡李雲迪就 OK 啦.

回復 32# boy4dudes

乜野叫單春2.0?
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

係咪要趁佢未大陸紅 啲霏無咁貴時搶下呢
一陣紅咗變漿咁時就衫尾都搶唔到了
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

乜野叫單春2.0?
Kenny 發表於 2024-5-10 11:50
Link 1

Link 2

一陣紅咗變漿咁時就衫尾都搶唔到了 ...
MCmatt 發表於 2024-5-10 12:01

今次試水價可以玩下,之後如果上埋大陸綜藝車尾燈都見唔到

一陣紅咗變漿咁時就衫尾都搶唔到了 ...
MCmatt 發表於 2024-5-10 12:01

但Thread見到廣州場醜牛霏已經開緊588+2500

但Thread見到廣州場醜牛霏已經開緊588+2500
阻住 發表於 2024-5-10 15:39

賦賦要大紅了!跪求返嚟香港開多十幾場先啦~

(漿我仲等緊佢返嚟啊陰公)
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

採訪話仲未落實,香港意外的演出都好多程序要走,走曬程序落實左再公佈

回復 39# 乐坛风云

好像等緊大陸的消防同公安

回復  乐坛风云

好像等緊大陸的消防同公安
sunpuihin09331 發表於 2024-5-14 15:59

好似準備開售

回復 41# 乐坛风云

5月20日13點14分公布,幾識揀時間

票價小貴

票價小貴
Jijimmy0704 發表於 2024-5-20 21:16

對比其他同場地演唱會叫平了

票價小貴
Jijimmy0704 發表於 2024-5-20 21:16

賦二代咁有錢,懷疑佢學美填賣$2580(內場) + $2580/1980/1380/980/680(看台)都爆

MC今次成功開到的話,後面估計還有佛山站,大灣區其他城市都有。然後又可以安排陳蕾再翻大陸開巡演。

MC今次成功開到的話,後面估計還有佛山站,大灣區其他城市都有。然後又可以安排陳蕾再翻大陸開巡演。 ...
乐坛风云 發表於 2024-5-20 22:20

陳蕾違反國安法 冇得返內地!
陳蕾冚家死

stephybest 發表於 2024-5-21 08:25

國安發係香港先有效,同佢翻大陸開show冇影響噶

國安發係香港先有效,同佢翻大陸開show冇影響噶
乐坛风云 發表於 2024-5-21 09:54

陳蕾係返唔到大陸開

stephybest 發表於 2024-5-21 08:25

她系大陸人,一定會比她返