返回列表 發帖
十大出咗3首
Kiri T COLLAR又2首
幸兒 MC一定有十大
已經無咩位
梨胃言 發表於 2024-4-22 22:10

COLLAR 邊有

過到今個星期再講
====
以光頭佬嘅取向,依舊相信係離譜 十大。
SKM HK Music Chart 2024 Week 23
冠軍歌:炎明熹 - 還有一艘救生艙

啲女金好鍾意攞完獎去旅行 / 休息
danlam15 發表於 2024-4-22 21:41

其實好事,依幾年女金登頂後都Hea下抖下(Janice、Aga、欣宜)過幾年再上返嚟,俾機會其他人上。
唔使霸獎霸到神憎鬼厭先停(講緊某萬年女金)

恭喜開齋!

Sam Gwai index = 1

Sam Gwai index = 1
tamabaron 發表於 22/4/2024 22:45
AL
SAM GWAI

點解華納啲人出左碟都唔派歌
Nicholas 發表於 2024-4-22 20:52

想剃班大氣電波條眉
話俾大家知就算淨喺用串流同社交媒體
已經可以X打其他喺電台死谷爛谷嘅歌手同歌曲
就算攞唔夠舊膠都唔算喺啲乜
仲可以有一大班網民戥華納歌手冇獎唔抵tim
最佳PR兼Cost-effective嘅典範

SAM GWAI有得上!
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

想剃班大氣電波條眉
話俾大家知就算淨喺用串流同社交媒體
已經可以X打其他喺電台死谷爛谷嘅歌手同歌曲
就 ...
米色蘇 發表於 2024-4-22 22:50

似係因為華納今年要死谷爛谷洪嘉豪
所以MC淨係派CC

原來音樂台個煎POST 開咗15 個月都未爆
kwanie 發表於 2024-4-22 20:37

煎粉淨喺識喺CM入面圍爐取暖
蛋記舊年谷煎煎谷到咁恆、個個月出埋鱔稿,都淨喺攞到舊銀

似係因為華納今年要死谷爛谷洪嘉豪
所以MC淨係派CC
梨胃言 發表於 2024-4-22 22:53

黑玻璃繼續做big hit
MC就算做CM口中嘅pop shxt都有一堆人聽之餘仲可以壓住班鏡仔

煎粉淨喺識喺CM入面圍爐取暖
蛋記舊年谷煎煎谷到咁恆、個個月出埋鱔稿,都淨喺攞到舊銀 ...
米色蘇 發表於 2024-4-22 22:54

點止? 重入咗最女五強
而且專業推介都有第二位

點解華納啲人出左碟都唔派歌
Nicholas 發表於 2024-4-22 20:52

以前張國榮 趙學而同盧巧音有一排都係咁

Gin 一日+8大癲
不過今日咁播法 睇死之後個幾日唔會再點播咁濟

Gin 一日+8大癲
victor1991415 發表於 2024-4-23 00:03

不如話下幾plug好似舊年咁就住就住仲好
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

第二plug 玩呢啲
掃完獎真係豁晒出去

第二plug 玩呢啲
掃完獎真係豁晒出去
kwanie 發表於 2024-4-23 00:27

聽日錄新歌

聽日錄新歌
梨胃言 發表於 23/4/2024 00:35
上年流離者的海話有隻大碟要出搞咗成半年都未搞掂

不過佢同事都係一樣走數大王啦

第二plug 玩呢啲
掃完獎真係豁晒出去
kwanie 發表於 2024-4-23 00:27

好大陣eason除,903會冠嘅氣味
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

謙首歌都算成功,聽完完全唔知首歌講乜
Harvard都不可教導

Gin 一日+8大癲
victor1991415 發表於 2024-4-23 00:03

80-90差唔多, 留啲機會比下幾plug拎十大
Harvard都不可教導

Nam mo lo SOTY
嘉茵 vs 家欣的時代來臨了

林家謙今年啲歌做好咗
反而又冇播得咁好
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

好大陣eason除,903會冠嘅氣味
gcgoobi 發表於 2024-4-23 00:41

聽完覺得唔radio friendly, 唔睇好
不過推得呢啲歌,似唔太想爭獎

-0-0 Lamo 幾好

喃嘸佬新歌好難聽,仲難聽過教主D歌
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

Ian 陳卓賢
全新個人單曲

《Thank You Postman》

曲:Ian 陳卓賢
詞:陳詠謙
編:Justin Yau, Ian 陳卓賢
監:陳考威, Ian 陳卓賢

24.04.2024 12:00 叱咤樂壇首播
24.04.2024 13:00 各大音樂平台上架
24.04.2024 21:00 MIRROR YouTube Channel MV首播
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

十大出咗3首
Kiri T COLLAR又2首
幸兒 MC一定有十大
已經無咩位
梨胃言 發表於 2024-4-22 22:10

Kiri t冠都未有就講十大?
100%肯定藝術與科學WK23 903冠硬!!賭幾多都得!!

聽完覺得唔radio friendly, 唔睇好
不過推得呢啲歌,似唔太想爭獎
PEACH 發表於 2024-4-23 02:42

人啊人咁唔friendly都5台冠

Diff先係最friendly,2分鐘攝時間首選
click here

謙首歌都算成功,聽完完全唔知首歌講乜
Garfield 發表於 2024-4-23 00:44

要夾住沉沒成本聽
click here

喃嘸佬 Stop ruining songs with your vocals challenge!!
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

或者家謙收到甚多外界評論話佢嘅唱法似喃嘸師之後, 索性將喃嘸師一詞收入歌名, 並沿用呢種唱法自嘲一番呢。

想借問CC頒獎禮歌曲部份嘅評審表揚獎, 得獎歌曲是否必需出自各類別民選部份嘅五強, 定係所有該類別入圍歌曲都有機會得獎?

利申: 最想MIZU贏R&B獎。

from 明報

陳蕾表示騷後去了10天日本旅行,已投入寫新歌,現階段心情很平靜,每日安排很多學習、娛 ...
gcgoobi 發表於 2024-4-22 21:15

Sin女粉為左吹到 Sin 女細一,真係無所不用其極
   圍爐取暖既典範

Ian 陳卓賢
全新個人單曲

編:Justin Yau, Ian 陳卓賢 ...
MCmatt 發表於 2024-4-23 07:40

《郵差送信純熟迅速》 d friend
     舊 Sidetrack 應該冇人記得

想借問CC頒獎禮歌曲部份嘅評審表揚獎, 得獎歌曲是否必需出自各類別民選部份嘅五強, 定係所有該類別入圍歌曲 ...
EricC2021 發表於 2024-4-23 09:03

// 評審團表揚獎
大會邀請香港及海外專業音樂人組成「國際專業評審團」,評審團成員們需聆聽所有入圍歌曲,然後以波達計數法的形式,在每種音樂風格的候選歌曲,投選出製作水平及音樂質素最高的作品,並頒予「評審團表揚獎」。 //

資料來源: Chill Club 頒獎禮官方網頁
CHILL CLUB推介榜年度推介23/24 (viu.tv)
=============
冇講過要民選五強喎,你自己僭建出黎?

或者家謙收到甚多外界評論話佢嘅唱法似喃嘸師之後, 索性將喃嘸師一詞收入歌名, 並沿用呢種唱法自嘲一番呢。 ...
EricC2021 發表於 2024-4-23 08:59

自嘲定小氣 不過gay佬多數小氣 就好似光頭咁

回復 138# FY5856

我有睇過上述段落。只係舊年嘅Genre of the Year嘅得主同時贏埋該類別嘅民選獎, 我驚臨陣有變卦而已。

回復  FY5856

我有睇過上述段落。只係舊年嘅Genre of the Year嘅得主同時贏埋該類別嘅民選獎, 我驚臨陣有 ...
EricC2021 發表於 2024-4-23 09:28

因為舊年Genre of the Year就係民選獎四首入面四揀一
去睇下遊戲規則係咪咁難
啲賽制全部白紙黑紙寫晒出黎可以有乜變卦

回復 141# wing

咁今年仲有無從民選獎/評審表揚獎得主四選一嘅Genre of the Year獎?

Sin女粉為左吹到 Sin 女細一,真係無所不用其極
   圍爐取暖既典範
FY5856 發表於 2024-4-23 09:15

請詳細說明之 (3分)
click here

救返Cloud+Diff.停播
幸兒應該女銀

回復  wing

咁今年仲有無從民選獎/評審表揚獎得主四選一嘅Genre of the Year獎? ...
EricC2021 發表於 2024-4-23 09:46

https://chillclub.viu.tv/

或者家謙收到甚多外界評論話佢嘅唱法似喃嘸師之後, 索性將喃嘸師一詞收入歌名, 並沿用呢種唱法自嘲一番呢。 ...
EricC2021 發表於 2024-4-23 08:59

可以盡情喃嘸啦
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

回復 145# wing

只要知道本人票選但五強不入嘅歌曲仲有機會係評審表揚部份復活, 我就放心晒

幸兒應該女銀
梨胃言 發表於 2024-4-23 10:10

金:Cloud Wan
銀:Cloud Kwong
銅:Gin Lee

喜歡美雲
DM多仔多到覆唔哂

回復  wing

只要知道本人票選但五強不入嘅歌曲仲有機會係評審表揚部份復活, 我就放心晒 ...
EricC2021 發表於 2024-4-23 10:24

Thread嗰個cantalkpop係咪你嚟
DM多仔多到覆唔哂

回復 149# mosesming

非也, 本人並無如此精力經營任何討論區

Ian 陳卓賢
全新個人單曲

編:Justin Yau, Ian 陳卓賢 ...
MCmatt 發表於 2024-4-23 07:40

聽埋就可以更確定Ian吸收意見嘅強度
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

幸兒應該女銀
梨胃言 發表於 2024-4-23 10:10

呢個Q1 雲同丁fung好多代言,今年應該多啲budget爭獎
click here

又話diff收播 收咗10小時後又播返
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱