返回列表 發帖
今年寰亞似主力谷 Jay & Cloud 各有歌手三甲 + 十大? 希望 Cloud 慢性分手 後派兩三首輕快/另類 d 嘅歌.

...
boy4dudes 發表於 2024-4-9 22:59

其實好應該作好成首麵包廣告歌派台
明明前面大把成功例子
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

暫借問 903 有冠
hissorhk 發表於 2024-4-10 00:13

嗰時周禮茂已經入咗新城
證明美霏影響力大
離不開 留不低

靈魂有路 - 雷同二友
boy4dudes 發表於 2024-4-9 20:17

家謙作曲!
100%肯定藝術與科學WK22 903冠硬!!賭幾多都得!!

今年寰亞似主力谷 Jay & Cloud 各有歌手三甲 + 十大? 希望 Cloud 慢性分手 後派兩三首輕快/另類 d 嘅歌.

...

Gigi下首歌搵埋許創基監製,所以小明上tvb

Clashofking 發表於 2024-4-10 07:06

想上榜要搵903鍾意既班底

祖兒好鍾意聽本地音樂 偶像係GT story又share Pandora新歌
liwaynejason 發表於 2024-4-8 23:35

所以新歌係咪緊急聯繫人acoustic
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

Clashofking 發表於 2024-4-10 07:06

Gigi好黃
小明好藍
離不開 留不低

但始終小明呢啲連訪問都未有就3 weeks係幾超然

同期GooChan應該都俾左啲野,但風頭被搶哂
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

想上榜要搵903鍾意既班底
kitlong1019 發表於 2024-4-10 09:20

這是上榜基本常識吧
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

依加先知勁歌上咗小明 ,估唔到
daniel1136 發表於 2024-4-9 01:09

小明對上一隻上勁歌金榜的歌係邊隻?

回復 100# 米色蘇

我只會話呢種做法嘅效果係好似有啲版友話齋: 只要係大國出品, 唔理首歌本身幾廢都好, 903都有辦法令佢熱播以至攞冠軍。

...

火火值得一個女歌手,眼見各方面越黎越好
开花五千日

儀態訓練學院 - Jay Fung
下星期一首播
Music Treasure Chart Week 21: 靈魂有路 | 多多指教 | 你不是我的岸

下星期一首播
mt666 發表於 2024-4-10 12:29

至尊碟 ready
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

回復 111# EricC2021
Dear children四台聯ban
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

回復  米色蘇

我只會話呢種做法嘅效果係好似有啲版友話齋: 只要係大國出品, 唔理首歌本身幾廢都好, 903都 ...
EricC2021 發表於 2024-4-10 11:43

可憐AK連冠都無
click here

回復  米色蘇

我只會話呢種做法嘅效果係好似有啲版友話齋: 只要係大國出品, 唔理首歌本身幾廢都好, 903都有辦法令佢熱播以至攞冠軍。
EricC2021 發表於 2024-4-10 11:43

播到冠同有十大/男歌手又唔同嘅
俾個冠有幾難即 要交功課俾大國唔難
但劣貨播到十大同有獎就真係罪無可恕

咁啱真係有上乘之作都好
上弦一二就長期谷 淨低Ian Edan Jer Jeremy (and AK如果計埋的話)
一年谷兩個 下年讓路俾另外幾個
對個歌手本身發展都唔好

回復  EricC2021
Dear children四台聯ban
cubex___ 發表於 2024-4-10 13:12

可憐AK連冠都無
gcgoobi 發表於 2024-4-10 13:33

我應該補充主要係鏡仔之中嘅頭三位人氣王, 最易得到903如此禮待。

下星期一首播

係咪聽取意見delete咗Jay Fung兩個字

一姐妍就派歌所以Sony 三霉直飛死位?

回復 120# kwanie
似係,令kiri t神級十大走勢

如果張敬軒唔爭就似JF金 Ian銀 Kaho銅
英皇女金穩

煎尋晚上音樂擂台多咗好多fans
开花五千日

如果張敬軒唔爭就似JF金 Ian銀 Kaho銅
英皇女金穩
梨胃言 發表於 2024-4-10 15:19

Mc派歌拎至尊有無得諗?

kenneth 發表於 2024-4-10 15:36

SOTY似祖兒
xm1n9 發表於 2024-4-10 15:30

好多英皇打手
啲留言唔係「支持Gin Lee女金」就係「最女投Gin Lee」

可憐AK連冠都無
gcgoobi 發表於 2024-4-10 13:33

其實佢唔好再浪費公司資源啦,拍啲MV次次用勁多錢,啲歌又無人聽,得fans買勁多MV views
最紅嗰幾個就算你覺得好唔好聽人哋都有一大班受眾

下星期一首播

睇黎要跳舞,想睇佢喘氣

回復  kwanie
似係,令kiri t神級十大走勢
cubex___ 發表於 2024-4-10 15:06

Kiri 今年唔上位就要變棄將
click here

...
ahshunlee 發表於 2024-4-10 14:11

劣質十大EGG環球同罪大都唔少喎
click here

我應該補充主要係鏡仔之中嘅頭三位人氣王, 最易得到903如此禮待。
EricC2021 發表於 2024-4-10 14:14

跟紅頂白都係香港娛樂圈生態。
禮待? 咪又係有錢就有冠,5台同一個禮拜冠都得
click here

下星期一首播

真係肥Y填詞

小明對上一隻上勁歌金榜的歌係邊隻?
阿mark 發表於 2024-4-10 11:07
Not 100% sure - 2009年 I Wanna Be Strong

真係肥Y填詞
wchild 發表於 2024-4-10 16:29

份詞噴成咁 又「」點會唔係佢
Jason's Playlist 2024
Week 21 慢性分手 - Cloud 雲浩影

xm1n9 發表於 2024-4-10 15:30
有 comments 話 Chill Club 女歌手獎要投佢 Gin 真係要多謝 YT 大哥介紹上音樂擂台, 希望遲 d 真係有首歌 featuring Rio.

YT 大哥係唔係想追 Rio?

[quote]真係肥Y填詞
[size=2][color=#999999]wchild 發表於 2024-4-10 16:29[/color] [url=http://www.cmusichart.com/discuz/redirect.php?goto=findpost&pid=2025957&ptid=24823][img]http://www.cmusichart.com/discuz/images/common/back.gif[/img][/url][/size][/quote]

“心火盛”呢啲詞好難唔係佢
开花五千日

有 comments 話 Chill Club 女歌手獎要投佢  Gin 真係要多謝 YT 大哥介紹上音樂擂台, 希望遲 d 真係 ...
boy4dudes 發表於 2024-4-10 16:56

YT大哥失控,一味9吹9搞
开花五千日

kenneth 發表於 2024-4-10 15:36

點解仲唔派歌㗎  新碟又唔plug 又無新歌出 讓賽mode
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

Kiri 今年唔上位就要變棄將
gcgoobi 發表於 2024-4-10 16:19

曉盈值得上台表演及上位女三甲

點解仲唔派歌㗎  新碟又唔plug 又無新歌出 讓賽mode
MCmatt 發表於 2024-4-10 17:49

讓都無問題架,歌hit咪得囉。希望JF今年真係頂到最後攞男金

王菀之嘅歌鼓勵人 - 王菀之, Billy Choi, Teddy Fan

是你治癒了我的孤單 - 林憶蓮

火火值得一個女歌手,眼見各方面越黎越好
xm1n9 發表於 2024-4-10 11:45

豹、巧、火三甲不是夢~~
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

陳蕾《念》專輯
4.16 實體及串流平台同步上線
Music Treasure Chart Week 21: 靈魂有路 | 多多指教 | 你不是我的岸

...
ahshunlee 發表於 2024-4-10 14:11

鏡最多ap獎係ian

女金4.17派歌 黃言

女金4.17派歌 黃言
WZA111 發表於 2024-4-10 19:33

個歌名是咪嚇到叱咤樂壇都唔敢幫佢首播

女金4.17派歌 黃言

仲型過gin lee

女金4.17派歌 黃言

真 至尊歌!

王菀之嘅歌鼓勵人 - 王菀之, Billy Choi, Teddy Fan
boy4dudes 發表於 2024-4-10 18:15

呢d先係女金 material

回復 142# l00540
祖煎炎盈妍五選三