返回列表 發帖
九秒九 MV 一 take 過拍攝 (除上 Gareth.T 的士突然變夜晚一幕), 美捲演戲進步左. 近幾年一 take 過 MVs:  ...
boy4dudes 發表於 2024-4-29 22:51

Diff.
Weekly Pick: 戀愛腦之死 - 陳健安

一日二百個message容祖兒帶旺撐黃妍女銀令煎首奪女金同
cubex___ 發表於 2024-4-29 22:24

祖祖好旺CM
一出歌就推幾版
那陣時不知道 置身的日子都發亮

祖祖好旺CM
一出歌就推幾版
danlam15 發表於 2024-4-29 23:17
歌詞 (應該係) 關於菇祖, 又威廉又黃色大門, 好難唔旺

原來 九秒九係Y揀,之前錄果幾首Y都唔覺得係lead single 材料
仲努力搵歌中

live好聽到呢
开花五千日

好在正姐夠長氣

九秒九 MV 一 take 過拍攝 (除上 Gareth.T 的士突然變夜晚一幕), 美捲演戲進步左. 近幾年一 take 過 MVs:  ...

搞不懂 (Acoustic Version)

冇人覺得佢跌低嗰吓跌得好假咩
人大了珍惜今次不可有下次

Closen Family死沉大海了?
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

alexleung 發表於 2024-4-30 08:12

成個MV都假  同埋個樣好出戲

Closen Family死沉大海了?
Kenny 發表於 2024-4-30 10:16

俾阿燈個簽名燈死咗
旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

大家估下今年好得太過份會唔會有十大

大家估下今年好得太過份會唔會有十大
Kj2052 發表於 2024-4-30 11:49

估下班auntie想谷邊首做最歌仲好玩
我們的總和

成個訪問好尷尬

啲後生聽唔出祖祖把聲
SKM HK Music Chart 2024 Week 23
冠軍歌:炎明熹 - 還有一艘救生艙

祖兒話有聽AGA

9999個我幾型下,好過6
100%肯定藝術與科學WK23 903冠硬!!賭幾多都得!!

進步左唔代表佢係專業演員, 拍 MV 時全程請個教戲劇老師 邵美君 教佢, 算認真

https://www.youtube.com/watch?v=lfuwdD8bHIY

成個訪問好尷尬

啲後生聽唔出祖祖把聲
leo_03 發表於 30/4/2024 12:47
美祖就係咁尷尬架啦

回復 216# Kj2052
最歌五強一定有
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

獨立 / 大國 / 英皇 / 華納 / 華納 / 愛爆 / 愛爆 / 獨立 /
真係乜都有
=====
榜尾牙禮點咗三首都要走一首喎

獨立 / 大國 / 英皇 / 華納 / 華納 / 愛爆 / 愛爆 / 獨立 /
真係乜都有
=====
榜尾牙禮點咗三首 ...
kwanie 發表於 2024-4-30 13:22

突然播番年輪海,愛爆實加左注,但保唔保到哂兩首呢....
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

好得太過份有句好似永久損毀

真係乜都有
=====
榜尾牙禮點咗三首 ...
kwanie 發表於 2024-4-30 13:22

暫時5-6次都未必穩,今個星期派有兩首可能係黑馬
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

好得太過份有句好似永久損毀
cubex___ 發表於 2024-4-30 14:02

徐浩出品係sampling同self-Plagiarism方面係永遠唔會令人失望
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

美祖就係咁尷尬架啦
kwanie 發表於 2024-4-30 13:10

喜歡祖兒
DM多仔多到覆唔哂

估下班auntie想谷邊首做最歌仲好玩
Wonders 發表於 2024-4-30 12:20

如無意外係呢首啦
FIGHT for 陳柏宇

暫時5-6次都未必穩,今個星期派有兩首可能係黑馬
gcgoobi 發表於 2024-4-30 14:35

今日啲歌搞到榜尾打架
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

如無意外係呢首啦
~蛋撻~ 發表於 2024-4-30 15:08

谷好得太過份做最歌,姜嬸就可以自high荃香港有幾百萬姜糖

大國重返997了,今週開始播領
Week 22
冠軍歌:黃妍 - 黃言

回復 234# kosuzu_redox
1/20啫。之前連賣奶萎氨愛將都狠ban就知關係跌到冰點

喜祖ig: 多謝安琪!

突然播番年輪海,愛爆實加左注,但保唔保到哂兩首呢....
LushKillYourMus 發表於 2024-4-30 13:28

903 好似好鍾意四眼

個榜尾越尾越亂 cls
Nick's Music Selection 2024 (Week 23)
1. 靈魂有路 - 雷同二友  2. Thank You Postman - 陳卓賢  3. 趁你旅行時搬走 - moon tang

今日仲未讚過

回復 239# 梨胃言
好得太過份已經太魔音何必再加重我哋嘅受苦

泳兒下個禮拜冠都同幸兒差唔多AP

今日仲未讚過
梨胃言 發表於 2024-4-30 18:54

但有 廿八篇 ~

梨胃言 發表於 2024-4-30 18:59

冇記錯,有年美aiiiii 亞軍都高過 月巴斤欠 首冠軍歌ap

我心諗 做乜9
啲演技同佢天敵一樣咁尷尬
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

我心諗 做乜9
啲演技同佢天敵一樣咁尷尬
JasOh103 發表於 2024-4-30 19:51

幸倪 和霉天 很堅持 開燈熄燈MV演技好好多

救生艙指數:5(上硬榜啦!)
梨胃言 發表於 2024-4-30 18:59

下星期100%肯定係磨得最耐的KIRI T冠啦!!
100%肯定藝術與科學WK23 903冠硬!!賭幾多都得!!

美aiiii 幾乎week week 高位,冠得成的話,話吾定可以拎埋第二次兼最後一次十大?

美aiiii 幾乎week week 高位,冠得成的話,話吾定可以拎埋第二次兼最後一次十大? ...
hkbaby 發表於 2024-4-30 20:46

補返當年 Nowhere Boys 無得上台?
Music Treasure Chart Week 22: 慢性分手 | Thank You Postman | 年輪海

Jace新歌林夕詞

Jace新歌夕爺
SOTY coming

Jace新歌夕爺
SOTY coming
WZA111 發表於 2024-4-30 21:22

夕爺愛將幸倪好耐無搵佢填

夕爺愛將幸倪好耐無搵佢填
梨胃言 發表於 2024-4-30 21:24

今年高質年 似會搵翻方兒/美毅

好得太過份 MV - 姜濤

https://www.youtube.com/watch?v=DaQNnnU1DA4

九秒九index: 3希望過百AP

今年高質年 似會搵翻方兒/美毅
WZA111 發表於 2024-4-30 21:26

林夕近年填好多單字歌
敢 搬 恨 賤 謊 慌