返回列表 發帖
From舊年12月既報導

KING亦透露:「2024年會出歌,同埋應該會出一隻碟,3月會出韓國團隊做嘅歌,因為我都幾鍾意韓式慢情歌,嗰種感覺、節奏好Touching,都想試下韓式歌風配上廣東歌詞會係乜嘢感覺。」

King幾時先肯派歌

張敬軒都唔去KKBOX
係咪幸兒無獎所以全公司唔去

From舊年12月既報導

KING亦透露:「2024年會出歌,同埋應該會出一隻碟,3月會出韓國團隊做嘅歌,因為我都 ...
KITSTON 發表於 2024-4-12 19:02

舊年細眼上 Chill Club 夠話會出碟
罪大真係信唔過
Music Treasure Chart Week 21: 靈魂有路 | 多多指教 | 你不是我的岸

女金出歌!支持深閨
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

28/4女皇盃賽馬日有軒公做表演嘉賓
100%肯定藝術與科學WK22 903冠硬!!賭幾多都得!!

Kaho個男同好穩

林中鳥同鐵樹都谷唔起
米色蘇 發表於 2024-4-11 20:31

呢兩首勁正,前者仲要林生作曲都無人理,好慘
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

Bad Girl播肯定上到
希望今個禮拜直接過150
梨胃言 發表於 2024-4-11 23:41

可能唔想谷儀態學院,所以呢首播多啲
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

回復 259# hehemamama
儀態學院作為JF career worst冇DJ肯播
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

火火頭場嘉賓追風
开花五千日

回復  hehemamama
儀態學院作為JF career worst冇DJ肯播
cubex___ 發表於 2024-4-12 22:25

以為《黃言》已經算衰
呢首叫《Jay Fung 儀態訓練學院》仲慘
那陣時不知道 置身的日子都發亮

光頭搞gimmick要Jay硬食
开花五千日

xm1n9 發表於 2024-4-12 23:16

但係光頭填畀佢嘅歌全部都係big hit
今年爭男金點都要搵佢
山旮旯 思念即地獄 給缺席的人唱首歌 給你幸福所以幸福

Diff.係咪要落榜

今年爭男金點都要搵佢
山旮旯 思念即地獄 給缺席的人唱首歌 ...
梨胃言 發表於 2024-4-12 23:27

有金固然之好啦
开花五千日

Diff.係咪要落榜
marc0oxp 發表於 2024-4-12 23:44

播左甘多已經好俾面

歌手通常都係開始flop嘅時候先會得到903嘅嘉許(or 其實903鍾意啲廢歌)
所以今年JF金嘅可能性都幾大
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 21 冠軍歌:Nancy Kwai - Out of the blue

今年爭男金點都要搵佢

嚟緊首trash應該幾難hit
Jason's Playlist 2024
Week 21 慢性分手 - Cloud 雲浩影

嚟緊首trash應該幾難hit
JasOh103 發表於 2024-4-13 00:35

小心地滑2.0肯定hit

xm1n9 發表於 2024-4-12 23:16

今年到依家,佢寫嘅合格歌比率唔夠一半
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

以為《黃言》已經算衰
danlam15 發表於 2024-4-12 22:59

真係好嘔心
又唔係寫得好
Edan嗰首直情垃圾級

好心搵許弘毅啦 真係好好多
已經係質素問題
SSN Chart (24 May)  冠軍: 九秒九 - 祖兒  |  亞軍: 戀愛腦之死 - 陳健安

小心地滑2.0肯定hit
梨胃言 發表於 2024-4-13 00:45

Wyman = Big Hit Maker
身邊啲Gen Z都係鐘意Wyman有份填詞嘅歌,多過其他填詞人嘅歌
反而覺得呢首903會谷到同《All That I Want》差唔多AP
如果真係要谷JF攞金嘅話

身邊啲Gen Z都係鐘意Wyman有份填詞嘅歌,多過其他填詞人嘅歌
反 ...
米色蘇 發表於 2024-4-13 03:35

宣傳問題啫
個個見嗰三個字就唔敢唔力谷

小妍之前從來唔用佢
一樣受歡迎
SSN Chart (24 May)  冠軍: 九秒九 - 祖兒  |  亞軍: 戀愛腦之死 - 陳健安

反 ...

質素都仲有得買大細50%,點解唔賭

始終Gen Z比X同Y都更受人乜話乜嘅人設影響
Wyman呢啲話你係點就點嘅態度,唔紅先奇
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

以為《黃言》已經算衰
danlam15 發表於 2024-4-12 22:59

下首可以叫《Jay Fung活絡油》
離不開 留不低

903 專業推介@2024/04/13
RK  LW Songs            Singers
01  08  All That I Want        馮允謙
02  10  緊急應變逃生法        Pandora
03  13  藝術 與 科學          林奕匡 / 黃妍 / 葉巧琳
04  03  至少做一件離譜的事      Kiri T
05  09  Diff.             李幸倪
06  04  Chosen Family         COLLAR
07  07  撞到正            泳兒
08  17  唯美本尊           李駿傑
09  ne  油麻地莎士比亞        呂爵安
10  11  今晚 11 點你會做啲咩?     艾粒
11  ne  衰仔樂園           洪嘉豪
12  ne  低調             張天穎
13  ne  今次動真格          Teddy Fan
14  06  Lost At First Sight      陳卓賢
15  14  超微型探險          FOOLYA
16  ne  BF              歐鎮灝
17  ne  也許沒有未來神        per se
18  ne  靈魂有路           雷同二友
19  16  你不需要多完美        蘇打綠
20  re 三生有幸           周殷廷

OUT :
LW Songs            Singers
01  My Life            盧瀚霆
02  無答案            林家謙
05  念              陳蕾
12  Aren't You Thinking of ___? WHIZZ
15  主僕關係           RubberBand
18  填詞魂            謝雅兒
19  筆觸男孩憂鬱之死       柳應廷
20  不是你的形狀         潘釗彤

本週共 7 首新上榜歌及 1 首重新上榜歌

評分人數

AYCK 粵語流行榜
第21週冠軍歌
Chosen Family - COLLAR

又影射Yan Ting老土

無答案系米落榜呢
I love Canton pop music

無答案系米落榜呢
danielsks1988 發表於 2024-4-13 11:14

係啦
SKM HK Music Chart 2024 Week 21
冠軍歌:Kiri T - 至少做一件離譜的事

-O-O 作曲一換一
Music Treasure Chart Week 21: 靈魂有路 | 多多指教 | 你不是我的岸

雷同二友係咪今年有獎啦
SKM HK Music Chart 2024 Week 21
冠軍歌:Kiri T - 至少做一件離譜的事

雷同二友係咪今年有獎啦
leo_03 發表於 2024-4-13 11:23

希望Dear Jane無三甲

新人男 到目前 出現第三位 cotaboil Frankie George

Ian -3

新人男 到目前 出現第三位 cotaboil Frankie George
danielsks1988 發表於 2024-4-13 11:36

Tiger 呢?

danielsks1988 發表於 2024-4-13 11:36

Tiger之前有派過歌?

Ian -3
永遠是軒 發表於 2024-4-13 11:42

之前+5咁多
減都正常

回復 286# mt666

是你岩 唔記得佢上過榜

中文歌曲龍虎榜@2024/04/13
RK  LW Songs           Singers
01  09  霍金預言書         布志綸
02  13  I am All Alone       黃淑蔓
03  10  緊急應變逃生法       Pandora
04  06  樓上裝修          陳柏宇
05  01  透光者           炎明熹
06  08  Diff.            Gin Lee
07  03  Lost At First Sight     陳卓賢
08  02  過電            張蔓姿
09  16  大半夜未肯睡        駱胤鳴
10  11  現任榮譽顧問        陳宗澤
11  12  我的形狀          Supper Moment
12  17  BF             歐鎮灝
13  ne  戲劇人生          葉振棠 / 夏韶聲
14  04  Framily           草蜢
15  14  Let Go            林芊瑩
16  19  Thru the Night       陳逸璇
17  ne  不是你的形狀        潘釗彤
18  ne  衰仔樂園          洪嘉豪
19  15  時光厚禮          陳慧琳
20  ne  撞到正           泳兒

4首新歌

Eliminated:
RK  LW Songs           Singers
XX  05  我⼀個空虛孤單發覺夜漫長  盧信宥 / 黃曦桃
XX  07  羅曼蒂克!         顧定軒
XX  18  回憶半分鐘         雲浩影
XX  20  Homework          Fatboy

本週精選:
樓上裝修 (06) / 霍金預言書 (09) / I am All Alone (13) / 大半夜未肯睡 (16) / 戲劇人生 (ne)

評分人數

之前+5咁多
減都正常
梨胃言 發表於 2024-4-13 11:44

之前+哂比賣奶 減都正常

Teddy fan 第五位男新人

之前+哂比賣奶 減都正常
tamabaron 發表於 2024-4-13 11:48

減定畀深閨加

Ian -3

4 月已經 3 個..SONY 大國 半大國半環球...

即將多一位,arvin
开花五千日

今年爭男金點都要搵佢

後兩首得個頭威,最後成績差到
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

反 ...

以前都有林夕將佢比下去,而家獨大仲唔亂嚟
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

尸兄4個禮拜都有得加
賣奶2.0

Ian -3
Willjohnson 發表於 2024-4-13 11:51

可能 尸兄+3
click here

CM會員共和榜 2024年度我最喜愛的歌曲第一季季選 現正接受投票
https://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=24751