返回列表 發帖

[各大流行榜] 五台流行榜@2024/04/27

903 專業推介@2024/04/27
RK  LW Songs       Singers
01  08  Diff.        李幸倪
02  10  Chosen Family    COLLAR
03  12  唯美本尊      李駿傑
04  03  靈魂有路      雷同二友
05  11  B 出口       193
06  05  至少做一件離譜的事 Kiri T
07  13  撞到正       泳兒
08  15  油麻地莎士比亞   呂爵安
09  06  藝術 與 科學     林奕匡 / 黃妍 / 葉巧琳
10  04  也許沒有未來神   per se
11  ne  黃言        黃妍
12  09  低調        張天穎
13  ne  Dirty Rhythm    張馳豪
14  07  今次動真格     Teddy Fan
15  ne  遇上你之前的我   Gareth.T
16  re   填詞魂       謝雅兒
17  ne  拯救我自己     陳慧敏
18  ne  講呀講呀      張蔓莎
19  ne  要說快樂太虛偽   姜麗文
20  ne  多多指教      許廷鏗

中文歌曲龍虎榜@2024/04/27
RK  LW Songs         Singers
01  04  我的形狀        Supper Moment
02  05  現任榮譽顧問      陳宗澤
03  10  BF            歐鎮灝
04  02  緊急應變逃生法     Pandora
05  01  Diff.          Gin Lee
06  06  不是你的形狀      潘釗彤
07  ne  秒速8公里        ROVER
08  08  霍金預言書       布志綸
09  16  撞到正         泳兒
10  18  回復原廠設定      SADJAY
11  14  衰仔樂園        洪嘉豪
12  ne  還有一艘救生艙     炎明熹
13  ne  慢性分手        雲浩影
14  17  墨菲定律        安俊豪
15  ne  JAY FUNG儀態訓練學院 馮允謙
16  19  你不需要多完美     蘇打綠
17  20  非正統私立學園     ALL IN
18  ne  玩偶奇遇物語      周卓盈
19  ne  遇上你之前的我     Gareth.T
20  ne  曾經被遺忘的人     林曉峰

新城勁爆本地榜@2024/04/27
RK  LW Songs          Singers
01  07  Diff.                    Gin Lee
02  04  撞到正          泳兒
03  09  相信 相信                   羅啟豪
04  13  低調           張天穎
05  11  至少做一件離譜的事    Kiri T
06  06  藝術與科學        林奕匡 / 黃妍 / 葉巧琳
    From THE FIRST TAKE
07  08  Dirty Rhythm                  張馳豪
08  10  墨菲定律         安俊豪
09  ne  Dreamscape            姚焯菲
10  14  相逢實驗         Goo Chan
11  ne  靈魂有路           雷同二友
12  ne  Jay Fung儀態訓練學院       馮允謙
13  17  你不是我的岸       洪助昇
14  ne  也許沒有未來神        per se
15  18  IMPATIENT              ANSONBEAN
16  20  孤獨星人         孔惠佳
17  ne  還有一艘救生艙        炎明熹
18  ne  慢性分手           雲浩影
19  ne  要說快樂太虛偽        姜麗文
20  ne  我一個空虛孤單發覺夜漫長   盧信宥 / 黃曦桃

勁歌金榜@2024/04/27
RK  LW  Songs       Singers
01  03  神算       方皓玟
02  02  回憶半分鐘    雲浩影
03  04  相信 相信      羅啟豪
04  07  告訴我      林欣彤
05  08  傷魚座      潘靜文
06  06  霍金預言書    布志綸
07  12  撞到正      泳兒
08  14  Dirty Rhythm   張馳豪
09  15  還有一艘救生艙  炎明熹
10  13  What You Get    鍾舒漫
11  11  心竅       李佳
12  17  Truth or Dare   洪嘉豪
13  ne  拯救我自己    陳慧敏
14  16  灰燼       譚嘉儀
15  18  墨菲定律     安俊豪
16  20  Thru the Night     陳逸璇
17  19  你不是我的岸       洪助昇
18  ne  回復原廠設定     SADJAY
19  ne  三生有幸     周殷廷
20  ne  梅特林克的青鳥  李泇霖

Chill Club 推介榜@2024/04/28
RK  LW Songs             Singers
01  06  Diff.              李幸倪
02  08  隔牆有耳            張天賦
03  07  筆觸男孩憂鬱之死        柳應廷
04  10  三生有幸            周殷廷
05  03  現任榮譽顧問          陳宗澤
06  ne  BF                 歐鎮灝
07  02  美男子圖鑑           麗英
08  09  秒速 8 公里            ROVER
09  ne  Let's Make the Stupid Famous ToNick
10  ne  至少做一件離譜的事       Kiri T
Nick's Music Selection 2024 (Week 23)
1. 靈魂有路 - 雷同二友  2. Thank You Postman - 陳卓賢  3. 趁你旅行時搬走 - moon tang

隔牆有耳播咗咩片段
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

隔牆有耳播咗咩片段
cubex___ 發表於 2024-4-28 22:08

YouTube lyrics video 個片頭
Nick's Music Selection 2024 (Week 23)
1. 靈魂有路 - 雷同二友  2. Thank You Postman - 陳卓賢  3. 趁你旅行時搬走 - moon tang

對今晚CC榜排名嘅幾點觀察:

1. Diff. 個跳舞版MV明顯做得好急就章, 但起碼成功為首歌搏到CC榜冠軍兼四台冠。

2. 估唔到out Pandora, 令緊急應變逃生法暫時嘅冠軍最後希望係搏喺948倒升(除非903re, 而且撞到正亦喺948來勢洶洶)。

3. 依家只剩反返首隔牆有耳有緣驗證無MV是否必然喺電視台榜無冠嘅定律。

4. 預計下週ROVER會喺主場揚威, 之後麗英似係黑馬; 反而Jer, MC同YT嘅冠軍機會暫且難料。

5. 新上榜歌之中, 以Kiri T同ToNick稍有冠軍相(前者略佔上風)。

CC咁快冠Diff.
Weekly Pick: 戀愛腦之死 - 陳健安

容祖兒joey yung
衛蘭janice M. Vidal
謝安琪kay tse
陳蕾panther chan

結論係gin lee下一次女銀係輸俾有三個中文字,有e英文字的女歌手
小明、marife, serrini都會今年女金大熱如果gin lee今年第5度女銀
Gin Lee 造型娘歌曲悶人又flop歿了

魯花上咗六週了下週到佢跟住麗英肉桂粉

CC咁快冠Diff.
Willjohnson 發表於 2024-4-28 22:21

3台一齊冠,最初以為egg hea plug,點知咁大力度
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

gcgoobi 發表於 2024-4-28 22:34

可能要盡早將Quota過哂俾九秒九
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

對上一首三台一齊冠應該係很堅強

回復 10# Willjohnson
很Gin強得兩台?

回復  Willjohnson
很Gin強得兩台?
cubex___ 發表於 2024-4-28 22:38

多謝!

反而覺得,如果力捧就吾應該速冠WOR,你睇師妹做2022年限定一姐果年D 周數

Diff.似趕住落榜

Diff.似趕住落榜
梨胃言 發表於 2024-4-28 23:08

要比 9秒9 同 =w= 上榜
我們的總和

要比 9秒9 同 =w= 上榜
Wonders 發表於 2024-4-28 23:10

903第1次第2個禮拜都上唔到仲諗其他台

驗咩證
咪驗證咗冇mv都播得lyrics video
再唔係叫個歌手上去唱一次先咪有片囉

原來係黃鹽直飛死位?!

原來係黃鹽直飛死位?!
kwanie 發表於 2024-4-28 23:13

Sony終於識谷陳伯男金

Sony終於識谷陳伯男金
梨胃言 發表於 2024-4-28 23:14

可能係等緊框仔

可能係等緊框仔
Nicholas 發表於 2024-4-28 23:16

祖兒女金 祖粉男金 琪粉白果

回復 17# Nicholas

如果Lyrics video亦被當作MV嘅一種, 本人就歌曲有MV與否和電視台榜冠軍是否掛鈎一事上再無任何補充。

Diff. 輕輕四台冠
竟然差TVB 未上

1st Date
IDK
Dum Dum
Diff.

原來佢鐘意呢D

原來係黃鹽直飛死位?!
kwanie 發表於 2024-4-28 23:13

其實都係得成班黑洞+加班咸濕dj播,呢首似谷十大
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

ToNick CC 上返上 plug 係咩玩法
Music Treasure Chart Week 22: 慢性分手 | Thank You Postman | 年輪海

美泳播埋今晚應該凶多吉少

可能係等緊框仔
Nicholas 發表於 2024-4-28 23:16

仲等緊舊年隻碟
Music Treasure Chart Week 22: 慢性分手 | Thank You Postman | 年輪海

OSCAR 係咪終於要播到好似以前WSB 咁

深夜版urban touch
Keep it up

OSCAR 係咪終於要播到好似以前WSB 咁
kwanie 發表於 2024-4-28 23:43

係咪畀人照肺
YY 梁子都突然播好多派台

星期日晚去到116又真係幾好 上得返240就最好

係咪畀人照肺
YY 梁子都突然播好多派台
梨胃言 發表於 28/4/2024 23:59
大腸走咗兩年半先照佢地肺咁好笑

kwanie 發表於 2024-4-29 00:03

Oscar唔播自己歌真係好蝕
click here

星期日晚去到116又真係幾好 上得返240就最好
Nicholas 發表於 2024-4-29 00:01

上2個禮拜仲高
今個禮拜頭2日太低

kwanie 發表於 2024-4-29 00:03

可能舊年播得太核突
啱啱開完會俾人照肺

小明、marife, serrini都會今年女金大熱如果gin lee今年第5度女銀
sexykaren 發表於 2024-4-28 22:28

亦都可以係輸多次俾joeyyung
上次唔同公司今次同公司 性質唔同
那陣時不知道 置身的日子都發亮

亦都可以係輸多次俾joeyyung
上次唔同公司今次同公司 性質唔同
danlam15 發表於 2024-4-29 00:14

903正常就唔會再畀祖兒女金
不過祖兒成日都有唔正常嘅嘢發生 (e.g. 樂觀十大 / 未來見狂減 / 五台雙週冠)

不過祖兒成日都有唔正常嘅嘢發生 (e.g. 樂觀十大 / 未來見狂減 / 五台 ...
梨胃言 發表於 2024-4-29 00:18

拎11次女金都係唔正常啦,佢當自己係金枝玉葉果個劉嘉玲
click here

拎11次女金都係唔正常啦,佢當自己係金枝玉葉果個劉嘉玲
gcgoobi 發表於 2024-4-29 00:26

祖兒今次啲宣傳勁過21年嗰次同Diff.好多
幸兒應該喺屋企喊緊

幸兒應該喺屋企喊緊
梨胃言 發表於 2024-4-29 00:31

事成後 躲於一角遙望師姐的晚裝 從來未見光

不過祖兒成日都有唔正常嘅嘢發生 (e.g. 樂觀十大 / 未來見狂減 / 五台 ...
梨胃言 發表於 2024-4-29 00:18

希望佢好似千嬋2015年咁拎高位十大就算,千祈唔好霸至尊歌啊,上咗神枱就唔該唔好同啲後輩爭quota

希望佢好似千嬋2015年咁拎高位十大就算,千祈唔好霸至尊歌啊,上咗神枱就唔該唔好同啲後輩爭quota ...
Ladyfafa 發表於 2024-4-29 01:33

至尊歌除左kahim好似一直都唔係可以俾後輩嘅quota

至尊歌除左kahim好似一直都唔係可以俾後輩嘅quota
Yan 發表於 2024-4-29 01:47

英皇攞至尊quota,肯定要讓返女金出黎,即係Gin又又又拎銀…慘

幸兒應該喺屋企喊緊
梨胃言 發表於 2024-4-29 00:31

係都泳兒喊先

希望佢好似千嬋2015年咁拎高位十大就算,千祈唔好霸至尊歌啊,上咗神枱就唔該唔好同啲後輩爭quota ...
Ladyfafa 發表於 2024-4-29 01:33

可能佢覺得軒上年拎2個獎拎得咁開心,佢都可以拎

英皇攞至尊quota,肯定要讓返女金出黎,即係Gin又又又拎銀…慘
Ladyfafa 發表於 2024-4-29 02:04

5銀都係成就黎既,拎完可以離場唔玩頒獎禮lu

可能佢覺得軒上年拎2個獎拎得咁開心,佢都可以拎
Mui 發表於 2024-4-29 02:15

佢拎到上年軒嗰兩個獎咩 拎到第一個都拎唔到第二個啦

Ladyfafa 發表於 2024-4-29 02:04

煎:我想講祖兒係一個偉大嘅歌手
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

煎:我想講祖兒係一個偉大嘅歌手
LushKillYourMus 發表於 2024-4-29 02:30

:我知道[祖兒]攞獎,好多人會話又係佢啊?畀啲機會人啦。
:我咁多年喺佢身邊,佢真係好偉大嘅[歌手]
:普通一個[歌手]會付出100分嘅努力,但佢付出咗500、1000分嘅努力
:[祖兒] 係一個好偉大嘅歌手

100% Match