返回列表 發帖
神的播到咁越嚟越似2017嘅側田

Gin lee的後人類美麗的哀愁不能上榜
好可惜
903又再次造馬
cathay1996 發表於 2023-10-8 22:26

應該唔會嘅 多1-2周就會上
蛋記邊可能容忍到就咁就輸

得罪講句 quality最高嘅AGA提前出局
金Gin定金蕾 真係差別不大 兩者非常麻麻

Gin贏就贏vocal 蕾贏就贏獨市style
但因為蕾贏最女機會大 其實個人覺得Gin女金相對穩...掛?!
上年女歌手細年 bid價低咗 先雙料啫 今年應該唔會
但覺得兩間公司都錄定多首歌好喎 分分鐘鬥到12月中
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

濤 12/25
仲有大概三日要每日 +4 唔難啦
kwanie 發表於 2023-10-9 16:00

加個落榜週

連 FINALLY 都認真出歌, 新人獎應該會拆獎喇掛? FOOLYA Beanies FINALLY

https://www.instagram.com/p/CyKdvPayA9K/

《終於出歌》- FINALLY
曲、編、監: Nic Tsui
詞: Nic Tsui / FINALLY

10/10 - 12:00 叱咤樂壇首播 13:00 各大平台上架
15/10 - 20:00 MV首播

LT明天2:30PM於又一城開記者會,宣布29/11於九展開首次個唱
酷愛903 發表於 2023-10-9 16:43

[撒花] 支持~
今年第4plug幾時出呢
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

LT明天2:30PM於又一城開記者會,宣布29/11於九展開首次個唱
100%肯定藝術與科學WK23 903冠硬!!賭幾多都得!!

沉船高位上,拆獎喇嘛?
LushKillYourMus 發表於 2023-10-9 14:07
一係拆獎 FOOLYA 組金, 一係唔拆同 Nancy 爭銅. IDC as long as Marf 金

濤 12/25
仲有大概三日要每日 +4 唔難啦

睇嚟誓要係Jeffrey手中搶走生力軍金獎
米色蘇 發表於 2023-10-9 13:53

沉船高位上,拆獎喇嘛?
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

睇嚟誓要係Jeffrey手中搶走生力軍金獎

痴線呢首好過晒鏡啲Solo
kwanie 發表於 2023-10-9 12:16

仲好過jer嗰幾首?
开花五千日

Marf

啲歌名真係多符號㗎姐
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

Marf好聽
真係diva in the making
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

痴線呢首好過晒鏡啲Solo

應該要再奪女金
MMM 發表於 2023-10-9 10:38

有勤工獎一個,反正都唔唱歌

林狗返工都有得播規矩呢
b01091018 發表於 9/10/2023 08:49

無人話個規矩applies to everyone

原來大陸妹同馬拉妹相差25AP

最後最後還是退後退後, 這場暴雨連日變了深海 ...
Willjohnson 發表於 2023-10-9 11:00

陸女世一
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

最後最後還是退後退後, 這場暴雨連日變了深海 ...
Willjohnson 發表於 2023-10-9 11:00

今週相差>30
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

最後最後還是退後退後, 這場暴雨連日變了深海
Weekly Pick: 戀愛腦之死 - 陳健安

kay又有新歌  
晚安、成婚破浪、毋忘、lost and found 丶寒詩放hea
不知不覺已經出咗5首歌 ...
myrichardac 發表於 2023-10-9 07:14

應該要再奪女金
MmM

林狗返工都有得播規矩呢
47. Bring Him Home
week23
1 . 陳卓賢@Mirror        ThankYouPostman

kay又有新歌  
晚安、成婚破浪、毋忘、lost and found 丶寒詩放hea
不知不覺已經出咗5首歌 ...
myrichardac 發表於 2023-10-9 07:14

比大陸妹&馬拉妹都多
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

J.Arie 今年D歌咁高質

kay又有新歌
不知不覺已經出咗5首歌
4拍4家族仍在熱映中
https://wmoov.com/movie/showtimes/61498

jason都係落左榜, 都唔知上個禮拜夾硬加上榜救佢係為乜
cmho 發表於 9/10/2023 01:17
落咗廣告整咗個劇仔嘛

講緊Wong In 黃妍
CMH 發表於 2023-10-9 02:16

不過Cath爭唔到獎嘅背後成因同我先前講嘅並無二致, 最多係加上佢唔夠入屋; 始終CC所有歌手同歌曲獎都係純民選。

其實佢係首屆女銅, 亦嚮同屆有歌曲獎; 只係後兩屆受制於欣宜, Serrini同陳蕾三強鼎立, 而第二屆十大歌曲 ...
EricC2021 發表於 2023-10-9 02:13

講緊Wong In 黃妍

但一個chill club獎都R唔到都係另一個爆笑紀錄
kevin2011 發表於 2023-10-9 00:11

其實佢係首屆女銅, 亦嚮同屆有歌曲獎; 只係後兩屆受制於欣宜, Serrini同陳蕾三強鼎立, 而第二屆十大歌曲同第三屆各genre得主都係全男班。

隨著欣宜今年神隱, Serrini又暫無冠軍歌, 佢似乎有機會重上女三甲(尤其是競賽期持續到明年二月, 絕對有時間俾後人類或第五plug上冠); 咩顏色就要視乎CC觀眾群有幾撐陳蕾(難保陳蕾唔會有造星V導師效應加持)。

反而歌曲獎就要視乎蛋記同首Dum Dum報邊個genre, 因為一日有鏡粉喺度而流行歌曲類又唔分男女組合歌, 流行歌曲代表幾乎會必屬鏡歌; 而第二plug單戀又無冠軍, 無資格報R&B類。

上年仲爆趣過當年 美菊 掃獎
hkbaby 發表於 2023-10-9 00:31

啲評審個個黑人問號

開榜以來14首歌上榜
我估係記錄保持者
kenneth 發表於 2023-10-8 23:33

後人類係現場演唱啫, 未知會唔會上榜。

jason都係落左榜, 都唔知上個禮拜夾硬加上榜救佢係為乜

開榜以來14首歌上榜
我估係記錄保持者
係, 第二名係 -o-o 有12首歌上榜.

另外, 首首派台歌都上榜除鹽外有 RB (10首).

嗰個台啲獎得啖笑
kenneth 發表於 2023-10-9 00:24

上年仲爆趣過當年 美菊 掃獎

kevin2011 發表於 2023-10-9 00:11

嗰個台啲獎得啖笑

開榜以來14首歌上榜
我估係記錄保持者

太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

CM會員共和榜2023年度我最喜愛的歌曲第三季季選現正歡迎各位投票,16/10截止
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=23671

WonGin 真係 plug plug 都上到 CC
mt666 發表於 2023-10-8 22:40

開榜以來14首歌上榜
我估係記錄保持者

挑機味濃
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

四台聯Ban馬拉妹
我等我在 發表於 2023-10-8 22:27

咁咪即係英皇力都未出,儲緊氣jei

WonGin 真係 plug plug 都上到 CC
Music Treasure Chart Week 22: 慢性分手 | Thank You Postman | 年輪海

新榜又一換一果堆人,真係有夠無聊 好遺憾佢地冇冠 阿駿 泥睇下

四台聯Ban馬拉妹

Gin lee的後人類美麗的哀愁不能上榜
好可惜
903又再次造馬
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

估唔到CC半路殺出個Alfred! 雷同二友, RB, AGA/Eason 同JF上冠又要等。