返回列表 發帖
好驚商台癲到谷返鏡入組三甲
SugarFree 發表於 2023-10-13 19:37

谷左即係送埋至尊啦wor
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

大國幫堆鏡仔爭咗幾年男三甲都爭唔到
組合又玩唔到太耐
mosesming 發表於 2023-10-13 11:29

唔會呀,Rubberband 玩咗10幾年仲喺三甲
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

除左今年似幫 Ian 爭男三甲 (九個月已經派左四首, 應該有第五 plug), 前幾年唔覺幫堆鏡仔爭男三甲, solo 歌 ...
boy4dudes 發表於 2023-10-13 19:28
好驚商台癲到谷返鏡入組三甲
you can kiss a hundred boys in bars~shoot another shot~try to stop the feeling~

其實唔關年紀事,當其中一兩個超紅,團隊工作就變咗雞肋,我可以自己搵1數,點解要花相同時間搵1/12 ...
gcgoobi 發表於 2023-10-13 18:56
我係以一個偶像團體嘅長遠發展去睇,年紀絕對關事,夠後生先吸到年輕fans去跟住你陪你走到30幾,先有耐性睇住你慢慢進步,但一出道就3張嘢(仲要唔係話好有實力),你想吸咩fans?中女定媽咪?KPOP咁多年輕男團,邊個仲有心機睇個3張嘢嘅中佬慢慢進步?
you can kiss a hundred boys in bars~shoot another shot~try to stop the feeling~

組合又玩唔到太耐
mosesming 發表於 2023-10-13 11:29
除左今年似幫 Ian 爭男三甲 (九個月已經派左四首, 應該有第五 plug), 前幾年唔覺幫堆鏡仔爭男三甲, solo 歌經常連住連住出自己友打自己友 (得 Ian 播到近男三甲/歌作). 前幾年係谷組合獎, 十大同 solo 新人獎 (不過 not this year - poor Stanley, 今年新城新人獎都可能無埋). 鏡組金銀銅已經得到手今年唔稀罕, 除 Ian (maybe 掃掃十大), 今年谷領同 Marf, 鏡繼續最愛投票獎.

WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

好少打咁多字......

唔係組合唔玩得耐,而係香港市場本身已經畀kpop食咗起碼一半(睇Youtube熱門,睇格仔舖 ...
SugarFree 發表於 2023-10-13 18:40

大家都咁樣講但嚟緊最組仲係佢地,就唔會有聽意見嘅一日

btw,聽左新歌
T-Ma俾兩家茶禮揸乾哂
天天XXXXX=Headphone鎖住了耳朵
21 傾城

唔係組合唔玩得耐,而係香港市場本身已經畀kpop食咗起碼一半(睇Youtube熱門,睇格仔舖 ...
SugarFree 發表於 2023-10-13 18:40

其實唔關年紀事,當其中一兩個超紅,團隊工作就變咗雞肋,我可以自己搵1數,點解要花相同時間搵1/12

睇得出演唱會係告別演唱會,cap到幾多水就幾多,反正都無時間再用作品說話
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

睇化左,無去無來 已經是CM人心目中既至尊
Life was a willow and it bent right to your wind.

睇化左,我從來都不是娘惹菜先至係CM人心目中既至尊
gcgoobi 發表於 2023-10-13 17:07

荃力支持
從來都不是娘惹菜
榴槤之香散開 方使你喝采
那白咖啡不在 我以愛歌款待
似哪國料理 你最愛永不改

組合又玩唔到太耐

唔係組合唔玩得耐,而係香港市場本身已經畀kpop食咗起碼一半(睇Youtube熱門,睇格仔舖賣D乜就知),加埋專聽英文歌嘅亦唔少,根本就食唔落十幾個人嘅本地男團
十幾個人唔係問題,但起碼你要紅到好似韓團SJ(一開頭12人),EXO(一開頭12人),Seventeen(一直都係13人)呢D開到世巡嘅先叫做有錢賺,因為要分成畀咁多個成員,否則絕大多數都係蝕錢
講樣講實力甚至舞台表演嘅認真程度,mirror有咩可以攞來同人地比,淨係擺幾個接近甚至超過30歲嘅成員入去出道呢樣嘢已足以縮短團體可以發展嘅壽命
點解要為湊數加下弦嗰4個入去?唔係年紀大就係唔唱得甚至有人係兩樣問題都有,對個團完全冇幫助,你話擺同樣係A字頭嘅Ansonbean或者Jeffrey呢D入去起碼後生又睇得
所以建議呢個團一係cut人一係解散,因為就目前得閒做下group project嘅狀態來講係吸唔到幾多團飯,下弦嗰幾個放佢地出去拍戲做綜藝對雙方來講都未必係壞事

睇化左,華麗轉身先至係CM人心目中既至尊
離不開 留不低

睇化左,塵大師先至係CM人心目中既至尊

CM真係應該搞翻噴言投票

反OT:睇化左,無去無來先至係CM人心目中既至尊

睇化左,MIZU已經是CM人心目中既至尊
Kfmusic 發表於 2023-10-13 16:38

投水一票
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

睇化左,hkwilliamsiu已經是CM人心目中既至尊
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 22 冠軍歌:容祖兒 - 九秒九

睇化左,ON先至係CM人心目中既難聽至尊
Sorry!!! 大家唔好爭,林家謙係我男朋友

睇化左,我從來都不是娘惹菜先至係CM人心目中既至尊
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

睇化左,Dumdum已經是CM人心目中既難聽老土至尊

睇化左,52赫茲已經是CM人心目中既至尊
Weekly Pick: 戀愛腦之死 - 陳健安

睇化左,MIZU已經是CM人心目中既至尊

睇化左,水果大聯盟已經是CM人心目中既至尊
DM多仔多到覆唔哂

睇化左,已經是CM人心目中既至尊
henhenhen 發表於 2023-10-13 13:41

Not me
其實憑乜代表其他人?

henhenhen 發表於 2023-10-13 13:41

not me
Weekly Pick: 戀愛腦之死 - 陳健安

收到收到會唔會最後過埋濤
mt666 發表於 2023-10-13 14:51

濤無十大嘅話就會過。

收到真係要追到埋單30先夠數
click here

Not me
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

Not me

Speak Love live now

Not me
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

Not me

not me

not me
click here

mt666 發表於 2023-10-13 14:51

最後多十首後備十大任高層選擇~

Music Treasure Chart Week 22: 慢性分手 | Thank You Postman | 年輪海

作曲: T-Ma
作詞: 陳詠謙
編曲: T-Ma
監製: T-Ma

唔係買完全夾唔到廣東話詞嗰啲外國Demo
不過又 ...
wing 發表於 2023-10-13 11:05

用唔用外國demo可以批評填詞人係wyman又鬧餐死。chanwinghim更加鬧得多。
做artistes真難。

special one 播到死下死下咁,會唔會好似little magic 咁,磨足10weeks,先得100ap?
我等我在 發表於 2023-10-13 12:42

一了百了呢? 盛世左2日吾見左

無咗啲死人Rap 好七億倍
kwanie 發表於 2023-10-13 12:16

Ignited 原版都無rap都係好好多
click here

special one 播到死下死下咁,會唔會好似little magic 咁,磨足10weeks,先得100ap?
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

kwanie 發表於 2023-10-13 12:16

近幾首最好 但都係返唔到之前水準

叱吒樂壇既 流離者的海 廣告好似已經播左好多次...

喜歡仙女1

組合又玩唔到太耐

上年如果唔係演唱會自己搞到咁應該都係姜嘅

不過又 ...

T-ma 監唔係Edward Chan 應該會好好多掛
一陣有得聽啦

不過又 ...

都應該有OFF/ON質素?T-Ma理論上都唔會幫佢地玩墊底
21 傾城

因為無諗過直真係讓賽唔玩
MCmatt 發表於 2023-10-13 10:55

組合又玩唔到太耐
DM多仔多到覆唔哂

如係梁柏堅或黃偉文會好D~
samlau 發表於 2023-10-13 11:13

我有時會查你手機 vs 我現時自己肯做飯
梁柏堅好似連個層面都唔同

不過又 ...

如係梁柏堅或黃偉文會好D~

mirror.weare
MIRROR五週年 第三擊
2023年全新派台團歌《Catch a Vibe》

Yea we Catch a Vibe!|同MIRRO ...
MCmatt 發表於 2023-10-13 06:34

不過又搵返陳詠謙填