返回列表 發帖
估唔到903 ban仍在 咁下週應該係speak love 冠
100%肯定藝術與科學WK22 903冠硬!!賭幾多都得!!

又無dj出聲
Nick's Music Selection 2024 (Week 21)
1. 低調 - 張天穎  2. Thank You Postman - 陳卓賢  3. 也許沒有未來神 - per se

阿酸未返到直播室?
咁似operator睇list播歌嘅

唉 算啦 繼續努力都講咗4年了
根本903就冇JF奪金嘅劇本 今年MC銀話 出年必金
唱作金都跌唔到一座俾JF
反而 ...
liebe 發表於 2023-11-11 02:00

都係嘅 根本冇諗過俾金佢
下年又係mc 同 -0-0爭

回復 417# boy4dudes

大陸電影主題曲來的
Life was a willow and it bent right to your wind.

都係嘅 根本冇諗過俾金佢
下年又係mc 同 -0-0爭
qwerzx 發表於 2023-11-11 08:49

中間堆歌手除左牙醫入左華納攝到一屆之外根本冇人拎到金……

jf又係陳伯又係…….
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

903 專業推介@2023/11/11
RK  LW Songs        Singers
01  07  日常事故劇場     陳柏宇
02  03  沉船餐廳       FOOLYA
03  12  只要你不尷尬     洪嘉豪
04  08  後人類的美麗與哀愁  Gin Lee
05  05  練功         陳凱詠
06  ne  拼命優雅       小塵埃
07  11  仍在         陳卓賢
08  14  Catch a Vibe      MIRROR
09  06  流離者的海      林家謙
10  19  只記住你       鄧小巧
11  20  ON          盧瀚霆
12  ne  垃圾女星       Serrini
13  04  Speak Love     COLLAR
14  ne  Season 2       陳慧琳
15  ne  Only For Me       炎明熹
16  10  二人限定故事     Lolly Talk
17  ne  救命稻草       張天賦
18  16  房屋供應問題     moon tang
19  ne  命          藍奕邦
20  09  // Undecided //    邱彥筒

OUT :
LW Songs        Singers
01  仍然是那個少年    陳健安
02  神的不在場證明    陳蕾
13  look into my eyes  Nancy Kwai
15  渣豆馬拉松      薛晉寧
17  Savasana      施匡翹
18  我最期待的畫面出現了 Pandora

本週共 6 首新上榜歌

評分人數

AYCK 粵語流行榜
第21週冠軍歌
Chosen Family - COLLAR

jf又係陳伯又係……. ...
abcxyz302006 發表於 2023-11-11 10:36

JF呢兩年既大歌 無乜Jay fung特色
有無知地球來的人當年係自己跑出定本身當大歌谷?
生存以上 生活以下 總找到開懷的原因

錄播
即係話一早決定咗Week45榜單
上榜歌巡禮今晚去到Week44之後會包埋今週
唔係即刻loop返去舊年Week51

6 NE

林夕的詞真的好正 邦邦亦演譯得不錯

錄播
唔係即刻loop返去舊年Week51 ...
hamster 發表於 2023-11-11 11:08

星期四下午截數應該可以出到榜單
生存以上 生活以下 總找到開懷的原因

100%肯定今日rthk ne硬only for me, 賭幾多都得!
100%肯定藝術與科學WK22 903冠硬!!賭幾多都得!!

錄播
唔係即刻loop返去舊年Week51 ...
hamster 發表於 2023-11-11 11:08

蝦餃老母竟然係最後一張入場券
Music Treasure Chart Week 21: 靈魂有路 | 多多指教 | 你不是我的岸

Season 2!
離不開 留不低

蝦餃老母竟然係最後一張入場券
mt666 發表於 2023-11-11 11:43

風眼上過一週
SSN Chart (24 May)  冠軍: 九秒九 - 祖兒  |  亞軍: 戀愛腦之死 - 陳健安

中文歌曲龍虎榜@2023/11/11
RK  LW Songs       Singers
01  02  13歲的天堂     JW
02  08  一律建議分手    側田/Kerryta/余宗遙
03  16  寂靜的誕生     潘宇謙
04  12  二人限定故事    Lolly Talk
05  09  look into my eyes Nancy Kwai
06  07  Special One    AGA
07  10  只要你不尷尬    洪嘉豪
08  17  小孩        胡鴻鈞
09  13  後人類的美麗與哀愁 Gin Lee
10  06  日常事故劇場    陳柏宇
11  14  放下放不下     雲浩影
12  15  Savasana      施匡翹
13  18  Throw Away    WinWin
14  ne  tiger in you     何雁詩
15  ne  十二變       Beanies
16  11  不眠來電      黎展峯
17  19  給你幸福 所以幸福   馮允謙
18  ne  BOMB       P1X3L
19  ne  社交恐懼癌     陳奕迅
20  20  你是我唯一的    周吉佩

4 首新歌

Eliminated:
LW Songs       Singers
01  與我無關      張天賦
03  除非        JNYBeatz/陳逸璇
04  仍在        陳卓賢
05  登場        劉德華

本周精選:
一律建議分手 (08) / 寂靜的誕生 (16) / 小孩 (17) / tiger in you (ne) / 十二變 (ne)

評分人數

風眼上過一週
John 發表於 2023-11-11 11:44

咦係喎
Music Treasure Chart Week 21: 靈魂有路 | 多多指教 | 你不是我的岸

咦係喎
mt666 發表於 2023-11-11 11:45

除此之外
最歌係包到今年Week49
所以唔計今週
理論上講都仲有80張入場券嘅

蝦餃老母最女
Weekly Pick: 百妖夜行的修行 - 陳凱詠

Serrini 越來越似女銅
I love Canton pop music

主主今年+10未

除此之外
所以唔計今週
理論上講都仲有80張入場券嘅 ...
hamster 發表於 2023-11-11 11:55

但係男女歌手+組合就今日截了

Serrini 越來越似女銅
danielsks1988 發表於 2023-11-11 11:56

獨立歌手出頭天? (或者呢到又興講英皇後台)

有無知地球來的人當年係自己跑出定本身當大歌谷? ...
speedman 發表於 2023-11-11 10:51

睇 MV 都算谷? 唔係的話應該會HEA MV

除此之外
所以唔計今週
理論上講都仲有80張入場券嘅 ...
hamster 發表於 2023-11-11 11:55

咁gin lee係咪有四張入場卷
Jason's Playlist 2024
Week 21 慢性分手 - Cloud 雲浩影

係唔知點解903 唔BUY, 山旮旯係運動個期全部歌都HEA 播
快劍俠 發表於 2023-11-11 03:49

我諗真係 903 唔 BUY 個人 可能太悶+唔識同 DJ 私底下 SOCIAL?
公司開會時, 班 DJ 都唔會落力幫佢爭啦, 除非公司 ALLIN
情況就好似廣偉咁

有無知地球來的人當年係自己跑出定本身當大歌谷? ...
speedman 發表於 2023-11-11 10:51

地球來的人本身hit

幸兒三甲都無就死

幸兒三甲都無就死
梨胃言 發表於 2023-11-11 12:44

第四次女銀confirmed

幸兒三甲都無就死
梨胃言 發表於 11/11/2023 12:44
青危又係第四死

青危又係第四死
kwanie 發表於 2023-11-11 12:48

質素差太遠
MmM

質素差太遠
MMM 發表於 11/11/2023 12:50
咁青年危機又真係好聽啲嘅

Jason 三冠 都冇三甲?
I love Canton pop music

希望而家可以調走濤個十大
咁Jace機會就大啲

咁青年危機又真係好聽啲嘅
kwanie 發表於 2023-11-11 12:50

又係ginlee出埋d冇人聽既悶歌

Jason 三冠 都冇三甲?
danielsks1988 發表於 2023-11-11 12:58

要睇吓新歌播成點啦,而家就未入到嘅,都希望佢攞返次男金,今年嘅競爭對手唔係咁強

abcxyz302006 發表於 2023-11-11 10:36

陳伯起碼拎過一次最男

中文歌曲龍虎榜@2023/11/11
RK  LW Songs       Singers
04  12  二人限定故事   ...
nellyw 發表於 2023-11-11 11:45

Special One 第四個落榜周倒升

另外JW同Ian兩首只能活一首! 我會睇好JW, 而Ian就成為948同大國關係冷淡嘅受害者。

而與我無關無落榜周, 唯一嘅解釋應該係救命稻草即將接力上榜。

903根本無心比金佢哋

陳伯起碼拎過一次最男
wchild 發表於 2023-11-11 13:31

同三次男銀

而與我無關無落榜周, 唯一嘅解釋應該係救命稻草即將接力上榜。
EricC2021 發表於 2023-11-11 13:49

談情都無,點解榜上仲未見其他plug嘅
人潮在 追趕生活 剩下我倆
躺廢痛快一場

另外JW同Ian兩首只能活一首! 我會睇好JW, 而Ian就成為948同大國關係冷淡嘅受害者。 ...
EricC2021 發表於 2023-11-11 13:39

仍在會唔會三個電台都無三甲

忘記趁早+澀谷駅前等贏曬所有新人啦
xm1n9 發表於 2023-11-10 12:59

I much prefer Marf

陳伯目前都唔過JF

唔知JF 啲雪糕券幫唔幫到Ap 呢

陳伯目前都唔過JF

K2022 發表於 2023-11-11 14:38

唔會, 有心播, 早一兩星期已經熱播左

陳伯目前都唔過JF

K2022 發表於 2023-11-11 14:38

仲差幾多

唔會, 有心播, 早一兩星期已經熱播左
wchild 發表於 2023-11-11 15:01

JF今年白果,唱作比左ian,男銅比左Jason,十大比左on仔