返回列表 發帖
首首高質,首首至尊好無
Kelly 就算啦,佢都唔會攞獎架喇
kitlong1019 發表於 2023-8-27 06:25

我只係話佢哋喺903榜嘅待遇值得更好。

軒仔新城台慶話隱形遊樂場係近年唯一一首派台歌wo
唔知佢意思係截止依家為止嘅唯一一首 定係之後唔會出歌呢 ...
cantonpoplol 發表於 2023-8-27 01:01

之前又話今年回歸唱作人
依家又疑似反口
呢條友講嘢都係信唔過
Music Treasure Chart Week 21: 靈魂有路 | 多多指教 | 你不是我的岸

我覺得JF今年都差咗
男歌手今年最高質我覺得係安仔 但佢冇咩機爭三甲咁 ...
Daabinlo 發表於 2023-8-27 01:12

On仔嚟緊又派新歌了(仍然是那個少年?)
可唔可以有男三甲
Music Treasure Chart Week 21: 靈魂有路 | 多多指教 | 你不是我的岸

之前又話今年回歸唱作人
依家又疑似反口
呢條友講嘢都係信唔過 ...
mt666 發表於 2023-8-27 09:01

計劃追唔上變化

咁又唔好咁講 冇嘢嘔心得過首企街同domdom
henry168 發表於 2023-8-27 02:23

MONEY、Nah
要放開你 才隨時能掛念你

榜尾大混戰
希望最佳女團友上榜
100%肯定藝術與科學WK22 903冠硬!!賭幾多都得!!

MONEY、Nah
Gary 發表於 2023-8-27 10:14

今年所有鏡歌都係

呢種獎係拎一次已經夠
kenneth 發表於 2023-8-27 05:56

Joey:
Aliens,明荃之友

之前又話今年回歸唱作人
依家又疑似反口
呢條友講嘢都係信唔過 ...
mt666 發表於 2023-8-27 09:01

之前演唱會講咗會休息一段時間啦
唔算走數

Count to Ten index:4
Aliens,明荃之友

On仔嚟緊又派新歌了(仍然是那個少年?)
可唔可以有男三甲
mt666 發表於 2023-8-27 09:02

寰亞今年似全力谷Jay Fung
生存以上 生活以下 總找到開懷的原因

寰亞今年似全力谷Jay Fung
speedman 發表於 2023-8-27 11:43

應做嗰年又唔做
依家最鍾意還獎其實唔係903,係寰亞
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

Count to Ten index:4
huntergon 發表於 2023-8-27 11:34

應該有得RE啦 演唱會週好難唔上榜 播多兩個禮拜就要開播至尊歌 呢兩個禮拜903求神拜佛唔該播多啲數到十追貼返少少都好吖 Special One除二都已經可以放棄個女金
旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

無理由上sammi歌反而唔上kelly?
Special one至尊歌的話又win gin lee
Gin Lee 造型娘歌曲悶人又flop歿了

應做嗰年又唔做
依家最鍾意還獎其實唔係903,係寰亞
LushKillYourMus 發表於 2023-8-27 11:47

因為今年肥姫讓路先輪到JF 如果唔係佢都未必有運行

應該有得RE啦 演唱會週好難唔上榜 播多兩個禮拜就要開播至尊歌 呢兩個禮拜903求神拜佛唔該播多啲數 ...
leroyjaime 發表於 2023-8-27 11:49

希望學街燈feat.

無理由上sammi歌反而唔上kelly?
Special one至尊歌的話又win gin lee
sexykaren 發表於 2023-8-27 11:49

要留返啲quota谷Special One呀

希望學街燈feat.
梨胃言 發表於 2023-8-27 11:51

咁樣玩都要播爆先攞到女金 暫時條數仲係爭好遠 有女銅都算係咁 女銀都唔敢渴望呀而家

咁多斜係咪又嚟re多過ne
Nick's Music Selection 2024 (Week 21)
1. 低調 - 張天穎  2. Thank You Postman - 陳卓賢  3. 也許沒有未來神 - per se

咁樣玩都要播爆先攞到女金 暫時條數仲係爭好遠 有女銅都算係咁 女銀都唔敢渴望呀而家 ...
leroyjaime 發表於 2023-8-27 11:54

不過Special One最多十大第二
隱形遊樂場好似有新version

梨胃言 發表於 2023-8-27 11:56

隱形遊樂場係咪要永續到佢出新歌為止btw新城show後訪問gin生日有乜願望 佢話想下年係紅館開5場演唱會
煎煎要加油呀
Cantonpop lover

隱形遊樂場係咪要永續到佢出新歌為止
cantonpoplol 發表於 2023-8-27 12:21

佢琴晚新城個show話今年得一首派台歌

佢琴晚新城個show話今年得一首派台歌
sophia121 發表於 2023-8-27 12:22

我知呀 但唔知佢意思係到現時為止嘅唯一一首 定係下半年都唔會再出

隱形遊樂場係咪要永續到佢出新歌為止btw新城show後訪問gin生日有乜願望 佢話想下年係紅館開5場演 ...
cantonpoplol 發表於 2023-8-27 12:21

佢當自己係天后楊千嬅?

回復 721# cantonpoplol

5場大貪d 00年之後嘅女歌手只有Kay (第一次)同GEM 開得到5場
Life was a willow and it bent right to your wind.

吃掉悲傷仍然未上到tvb前十位

梨胃言 發表於 2023-8-27 11:56

Eason出席咪至尊loh,佢缺席就十大都難

本帖隱藏的內容需要積分高於 288 才可瀏覽

迪迪係咪RE 得?!

**** 本內容被作者隱藏 ****[/hide]
迪迪係咪RE 得?!
kwanie 發表於 2023-8-27 12:57

估RE到然後速死跟住上Special One磨到上十大

903 每星期仲係播咁多嘅話,100頭 ap 嗰啲歌拎十大真係唔出奇

而家十大都係得軒仔、陳蕾、Gin穩
潛在十大:家謙、RB

仲有5個位 :O)
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

903 每星期仲係播咁多嘅話,100頭 ap 嗰啲歌拎十大真係唔出奇

而家十大都係得軒仔、陳蕾、Gin穩
...
hehemamama 發表於 27/8/2023 13:13
LT 穩啦

咁樣玩都要播爆先攞到女金 暫時條數仲係爭好遠 有女銅都算係咁 女銀都唔敢渴望呀而家 ...
leroyjaime 發表於 2023-8-27 11:54

條數本身都係操控, 條數唔重要,可以調Aga上去

1d14 發表於 2023-8-27 12:55

2015 2.0
克勤祖兒合唱歌第二

第一二都係環球英皇 不過調轉????
密切留意KAY強勢冠軍新主打:講不出的原因

咁又唔好咁講 冇嘢嘔心得過首企街同domdom
henry168 發表於 2023-8-27 02:23

gin lee啲歌垃圾到

903係唔係收到風Special One會派台,count to ten先會播得咁差?
要放開你 才隨時能掛念你

隱形遊樂場係咪要永續到佢出新歌為止btw新城show後訪問gin生日有乜願望 佢話想下年係紅館開5場演 ...

開5場想蝕死英皇咩
Aliens,明荃之友

1d14 發表於 2023-8-27 12:55

或者會事隔20年變成愛一個人2.0拎第四位,嗰次Kelly無去,李克勤照唱,Kelly嗰part播碟。

估RE到然後速死跟住上Special One磨到上十大
leroyjaime 發表於 2023-8-27 13:00

環球仲會有獎嗎?

而家個勢 華納盛世 (男女組十大唱作樣樣有)
連環球 sony 寰亞都冇獎
好奇怪唔通華納唔玩 997 真係慳返好多課到畀 903 ?

或者會事隔20年變成愛一個人2.0拎第四位,嗰次Kelly無去,李克勤照唱,Kelly嗰part播碟。 ...
Danny02 發表於 2023-8-27 14:00

又或者迪迪都唔去,但十大照比
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

AGA係special one嘅唱作人ap好似唔使除2,如果special one有十大,AGA攞唱作銅機會都大增?Jay Fung好大機 ...
1d14 發表於 2023-8-27 14:33

合唱要/2

2015 2.0
克勤祖兒合唱歌第二

第一二都係環球英皇 不過調轉????
joey2009 發表於 2023-8-27 13:45

世小係環球quota

陳蕾 (243+4)+5*
李幸運 (225-2)+4*
我們的總和

又或者迪迪都唔去,但十大照比
我等我在 發表於 2023-8-27 14:23

支持迦后無女金或至尊歌就通通缺席,王菲女金最女都照缺席啦,千其唔好好似走音琪咁連女銅都仆到去自貶身價

【流行文化節】黃妍讚林憶蓮的嗓音是教科書 預告下月推出黑膠碟

康文署舉辦「香港流行文化節」,舉辦多場分享會討論香港流行音樂文化,唱作歌手黃妍出席周六的分享會,大讚前輩林憶蓮的嗓音是歌手的教科書,歌曲《7月24日大道》亦加入了對方歌曲《兩生花》的元素。另外,黃妍預告下月中將會為新專輯《4891》,及已斷市的對上一隻專輯《九道痕跡》推出黑膠碟。黃妍表示自兩年前購入黑膠唱片機後,每次去旅行都會買黑膠碟,「無諗過自己都可以出黑膠」。
DM多仔多到覆唔哂

【流行文化節】黃妍讚林憶蓮的嗓音是教科書 預告下月推出黑膠碟

康文署舉辦「香港流行文化節」,舉辦多場 ...
mosesming 發表於 27/8/2023 16:04
睇錯黃妍是噪音

睇錯黃妍是噪音
kwanie 發表於 2023-8-27 16:04

唔准你咁話黃妍老師
DM多仔多到覆唔哂

真係玩featuring wo希望呢首播得好啦

軒謙cp so flirty 瘋狂講有味笑話, 熱戀期?

Him: 我哋挑逗吹 saxophone 嘅 Phil
Him: 小軒仔走廊跑黎跑去
Hins: 小軒仔好少出黎見人
Hins: 去左日本深山
Him: 有冇食露營腸
Hins: 今個 trip 無食腸
Hins: 家謙似 Harry Porter 支野 fing 下 fing 下, 支露營腸

最後影合照 Hins 轉 Him 企位做 Hins 攻 Him 受

Him 話隱形會有第七個版本

康文署舉辦「香港流行文化節」,舉辦多場 ...
mosesming 發表於 2023-8-27 16:04

隻歌叫兩心花
SSN Chart (24 May)  冠軍: 九秒九 - 祖兒  |  亞軍: 戀愛腦之死 - 陳健安