返回列表 發帖
the album: the final chapter
會唔會好D呀?!
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

叫the end of the album會唔會好啲

Part 4: The album and the reborn of it
Garfield 發表於 2020-3-2 14:29

唔好啦

都好
希望今年真係 End 到
616.1314 發表於 2020-3-2 14:23

Part 4: The album and the reborn of it

都好
616.1314 發表於 2020-3-2 14:23

期待kay personal project

似係 The Album And The End Of It
chachacharlie 發表於 2020-3-2 14:21

都好
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

似係 The Album And The End Of It
chachacharlie 發表於 2020-3-2 14:21

juno ig po 嘅 haustag

???
點樣
第三集真係就咁叫 the album part three?
616.1314 發表於 2020-3-2 14:16

個碟名會唔會hea咗D
liebe 發表於 2020-3-2 11:12

???
點樣
第三集真係就咁叫 the album part three?
二〇二三年度全女班投票

其實跟BD 個list播已經好順,第一首係我們的基因,last 係忘記和記就ok

二人故事34歲前已經圓滿,
離婚後 ...
阿薯 發表於 2019-12-25 16:32

出唔哂 想知solo project

個碟名會唔會hea咗D
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

唔知會唔會出The Album and the rest of it第二版
收錄呢隻歌?

古天樂都得,有咩唔得
chanching 發表於 2020-3-2 07:36

得啦 期待《字典與聖經》

睇左juno ig段片 原來係慢歌段intro幾正
係驚林嘉欣唱歌出事 ...
sosad5587 發表於 2020-3-2 00:45

古天樂都得,有咩唔得

The album and the end of it
JasOh103 發表於 2020-3-2 00:23

The Album and The Rest in Peace
全碟以死亡及暗黑曲風上映董浦最終幕

掛住牙心
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 23
1. 慢性分手 2. 隔牆有耳 3. 討好式戀愛

今日 字典 與 聖經
正式 派台
指教 指教
kayzzz 發表於 2020-3-2 00:15

睇左juno ig段片 原來係慢歌段intro幾正
係驚林嘉欣唱歌出事
Kay x Endy
88 Juno (aka 幻國)

新歌 定係 只想乜乜乜乜乜?
kayzzz 發表於 2020-3-2 00:30

我們的基因 edm remix

阿Key嗰隻都係今個月
hehehaha 發表於 2020-3-2 00:28

新歌 定係 只想乜乜乜乜乜?

今日 字典 與 聖經
正式 派台
指教 指教
kayzzz 發表於 2020-3-2 00:15

阿Key嗰隻都係今個月

The album and the end of it
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

今日 字典 與 聖經
正式 派台
指教 指教

原來 CD warehouse 都賣炒價
rest of it & part one 都賣 429
SPD 發表於 2020-2-28 16:55

係呀

依個價都賣左成超過一個月

part one只係多20頁咁上下
我估陽台寂寞偷情之後會有文案
心姐個part完全唔交特

同埋唔明part 1做咩唔放 ...
hehehaha 發表於 2020-2-28 17:33

可能 陽台 寂寞 偷情 嘅文案擺喺 Kay Isn’t Me 嘅影音產品度
逼大家買埋佢先可以集齊成個故事
二〇二三年度全女班投票

Part One 多啲文案喎  
不過 CD+BD 同 CD 一樣賣 429 真係好誇張
係咪因為 CD Warehouse 都知無 ...
616.1314 發表於 2020-2-28 17:24

part one只係多20頁咁上下
我估陽台寂寞偷情之後會有文案
心姐個part完全唔交特

同埋唔明part 1做咩唔放多少少相

咁rest of it抵買好多
起碼多堆相先
hehehaha 發表於 2020-2-28 17:02

Part One 多啲文案喎
不過 CD+BD 同 CD 一樣賣 429 真係好誇張
係咪因為 CD Warehouse 都知無人會睇隻 BD
二〇二三年度全女班投票

SPD 發表於 2020-2-28 16:55

咁rest of it抵買好多
起碼多堆相先

好奇怪
點解貨源充足個價又炒得起
kayzzz 發表於 2020-2-28 16:46

都無缺過貨
hinz 發表於 2020-2-27 23:16

好奇怪
點解貨源充足個價又炒得起

好有社會意義
HOTMAN 發表於 2020-2-27 23:25

唱得好好聽

好有社會意義
HOTMAN 發表於 2020-2-27 23:25

D抖氣聲同Kay 一樣咁淫

隻碟個封面白色
入面隻CD又白色
啲postcard又白色
同中咗肺炎個肺一樣白色
好有社會共鳴好有社會意義

支持麥浚龍龍B

好有社會意義

番左貨?
joey2009 發表於 2020-2-27 23:13

都無缺過貨
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

番左貨?
密切留意KAY強勢冠軍新主打:講不出的原因

CD Warehouse 銷量
銷售日期 [16-02-2020 至 22-02-2020]
十大中文唱片
1 ALBUM AND THE REST OF IT… 麥浚龍+謝安琪

HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

當年人妻的偽術,有人話係寫緊林鄭
schoe 發表於 2020-2-25 22:37

BARF! 唔該唔好侮辱人妻的偽術呢首歌
二〇二三年度全女班投票

咁心姐系列都係淫婦Confirmed
Frankiekiekie 發表於 2020-2-26 12:04

明明就好有深度 好多社會議題 全部都係社會歌
等睇波兒都變埋社會歌
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

推完送中再全裸喺浴缸chur返幾飛煙

kay話佢所有歌都代表佢既想法
佢認同先會唱到
chanching 發表於 2020-2-25 17:32

咁心姐系列都係淫婦Confirmed

回復 545# chanching

一諗起浴缸中赤裸嘅林奠

777正頭係心理變態

聽 我們的基因 知道婚姻最後失敗係有種哀愁
但原來再聽 人妻的偽術 嗰種稜角磨滅嘅無奈,係比基因加乘一百 ...
hehehaha 發表於 2020-2-20 18:05

concertyy: 突然聽返「 #神奇女俠的退休生活 」⋯⋯ 我自己都驚一驚。

kaytse: Wishing everyone extra blessings for peacefulness and wellness for a time like this thank you again for this rare and precious piece of work in my repertoire my dear

其實政治歌都係周博賢靠心姐把口唱啫
歌手都係用把聲去演繹首歌要帶出嘅意思
歌手可能係嗰種人亦都可以 ...
Frankiekiekie 發表於 2020-2-25 16:42

kay話佢所有歌都代表佢既想法
佢認同先會唱到

抽kay part 出嚟睇,好係講緊女性主義
chanching 發表於 2020-2-25 11:09

一陣會有人話總之女人唱既就係女性主義

其實個project都唔算太煩,只係因為太多抒情慢歌,但題材所限冇辦法。不過揀歌旋律整體中上,彌補咗不足 ...
Serendipity 發表於 2020-2-25 09:36

其實政治歌都係周博賢靠心姐把口唱啫
歌手都係用把聲去演繹首歌要帶出嘅意思
歌手可能係嗰種人亦都可以唔係
除非好似小明自己作到D_U出聲
如果唔係真心信佢係民主女神都係一廂情願
而家連周博賢都收山無咩機會唱得返咁政治嘅歌

我敬佩啲人24/7將心血放喺政治同爭取民主
但我唔主張強逼人去行自己心目中嗰套
每個人人生都有自己想做嘅事
歌迷無咩必要因為歌手唱嘅歌唔啱心水就做怨婦

雖然好似啲歌畀心姐個角色局限咗

其實唔理心姐個Story其實題材幾多樣化
而且音樂質素高咗演繹上多變咗好多

the real 平民天后
HOTMAN 發表於 2020-2-25 10:39

一變四 四變十二
只知要飛~~
知我是個無法討好的人
四百個你 八百個你 企滿行人路裏步步露殺機

首首都扣緊社會
DM多仔多到覆唔哂

抽kay part 出嚟睇,好係講緊女性主義

祖祖由出道開始已經唱緊社會歌
nicknicknick 發表於 2020-2-25 09:22

the real 平民天后