返回列表 發帖
許廷鏗邊有公司肯出全資簽佢?紅館得1場唔蝕錢偷笑
你老闆 發表於 2019-6-1 22:41

開完同冇開一樣,零迴響

簽名被屏蔽

金堅好似係自己出錢造歌定點(唔confirm)
好似話佢啲歌全部都係sdoorworkshop做主導 唔關華納事 ...
JayantL 發表於 2019-6-1 10:39

即係傳聞佢本來想自組的工作室,手工藝製作
係咁華納只係負責幫佢出唱片
同利用佢個人出show賺錢
做歌同拍mv budget
可能金堅真係自資又或者同華納在合約內協議好一人一半分擔
金堅今次真係貼錢打工喎
星夢係咁
華納又係咁

咁金堅係好好彩?
佢入左華納無出過EP喎
全部真大碟
森姆@結論 發表於 2019-6-1 09:49

金堅好似係自己出錢造歌定點(唔confirm)
好似話佢啲歌全部都係sdoorworkshop做主導 唔關華納事
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 22 冠軍歌:容祖兒 - 九秒九

有講過,因為簽左 Ella,總公司唔肯再揼咁多錢同 Fi 續約
星勤 發表於 2019-5-31 20:04

咁而家佢簽左Mag會唔會無錢同Janice續約?
定係放棄Jill/Jude/ Ella?

我仲記得嗰幾年華納總公司好似仲唔俾出廣東大碟
所以搞到嗰期全部人都係得EP
尤其ph最慘 十年都係得第一 ...
JayantL 發表於 2019-5-31 14:34

咁金堅係好好彩?
佢入左華納無出過EP喎
全部真大碟

簽名被屏蔽

總公司政策你都知?你係入面做?
stephybest 發表於 2019-5-31 15:54

有講過,因為簽左 Ella,總公司唔肯再揼咁多錢同 Fi 續約
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

stephybest 發表於 2019-5-31 15:54

Lol 其實好多人都知
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

薛凱琪依家係獨立歌手 無簽任何公司
fifty1205 發表於 2019-5-31 01:41

都好ge, 費時佢一陣壓力大又情緒有問題

主題曲係咪Dear Fiona

兩組歌手但得華納一個Logo有無咩特別意思
Frankiekiekie 發表於 2019-5-31 00:12

咁個show會唔會唱多d華納時期的歌

係啊 總公司有policy改變 突然煞停續約
fifty1205 發表於 2019-5-31 14:00

fifty1205 發表於 2019-5-31 14:00

我仲記得嗰幾年華納總公司好似仲唔俾出廣東大碟
所以搞到嗰期全部人都係得EP
尤其ph最慘 十年都係得第一次紅館嗰年先有第一隻大碟出
[已結束] Jayant Replay Awards 2023

聽講係美國果邊鬼佬唔肯續佢。
Ching2015 發表於 2019-5-31 12:32

肥婆馬上收皮

聽過唔少人話佢係圈中好唔受歡迎,鏡頭前後2個人,對人又差
所以咁無人想簽佢? 

想當年都幾 ...
愛我別走 發表於 2019-5-31 11:17

Laughed 唔少人係邊個
佢圈中多fd到一個點wor
肥婆馬上收皮

Ching2015 發表於 2019-5-31 12:32

我諗係佢叫價太高JA~有錢唔會唔搵既 個陣都真係紅 開演唱會秒爆

所以咁無人想簽佢? 

想當年都幾 ...
愛我別走 發表於 2019-5-31 11:17

果陣時係華納唔要佢的.
Ching2015 發表於 2019-5-31 11:03

所以咁無人想簽佢? 

想當年都幾紅,可惜啦

不如簽番華納啦
wewa1001 發表於 2019-5-31 10:20

果陣時係華納唔要佢的.

不如簽番華納啦

好慘 無公司簽
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

Frankiekiekie 發表於 2019-5-31 00:12

肥婆馬上收皮

https://www.wewacard.com/music-shows/?utm_source=Fimmick&utm_medium=social&utm_campaign=JOOX_DearJanexFionaLiveAnnounceFeed&utm_term=&utm_content=&dclid=CKu-tOfWwOICFVAcKgodH4wJhA

WeWa 信用卡呈獻:JOOX – Dear Jane X Fiona《On the Rocks》Live
演出日期2019年8月6日 (星期二)
演出時間晚上8時正
地點香港會議展覽中心Hall 5BC
票價HK$580 / HK$480 / HK$380
優先訂票日期2019年6月3至5日
優先訂票方法致電 (852) 3128 8288(每日上午10時至晚上8時)或
網上訂票 www.hkticketing.com (2019年6月3日上午10時至6月5日晚上11時59分)

JOOX 薛凱琪 x Dear Jane
日期:2019年8月6日
JayantL 發表於 2019-5-26 15:39

what ?!薛凱琪唔係退出左架啦咩

JOOX 薛凱琪 x Dear Jane
日期:2019年8月6日

阿迦會唔會被其他兩個完美KO
Frankiekiekie 發表於 2019-5-2 16:27

好難唔係

其實呢D 合作演出唔應該搭AGA 落D 實力派度, AGA 搭 PHIL 呢類唱作歌手先MATCH, 風格,形象,演唱能力都相配

冇關係。有機會係原本想陳潔儀+美煎,球記搭埋AGA 落去。
lblemon 發表於 2019-5-2 14:23

想睇 但完全無興趣聽其中一個

lblemon 發表於 2019-5-2 14:23

我都覺
AGA明明啱啱先做完moov live 有乜可能咁快又搵佢

MOOV LIVE: 陳潔儀 x GIN LEE x AGA
7 月 會展
4 月 30 號 press con
星勤 發表於 2019-4-26 18:22

阿迦會唔會被其他兩個完美KO

Aga同陳潔儀有咩關係?
HOTMAN 發表於 2019-5-1 11:20

唱家班,應該係。
stephybest 發表於 2019-5-1 11:35

Mean

唱家班,應該係。
stephybest 發表於 2019-5-1 11:35

噴言ㄧ則
任我行 失憶蝴蝶

HOTMAN 發表於 2019-5-1 11:20

唱家班,應該係。

其實陳潔儀、美煎兩個會好啲
lblemon 發表於 2019-4-29 19:59

pooh1460 發表於 2019-4-29 18:08

其實陳潔儀、美煎兩個會好啲

已經諗到會唱: 心痛/一加一/獨一無二
Nathan 發表於 2019-4-29 19:05

仲有等了又等 一定有

已經諗到會唱: 心痛/一加一/獨一無二

海報表明Gin>AGA

希望aga唔係陪襯
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 23
1. 慢性分手 2. 隔牆有耳 3. 討好式戀愛

Infinity & Eternity

周國賢MOOV Live仲間
4/26尾場rundown

天馬行空
極樂
14天
日文歌(再見螢火蟲)+ 時空
守口如瓶 (藍奕邦 ...
kio0909 發表於 2019-4-26 23:56

赤城千葉同天使呀!!!

周國賢MOOV Live仲間
4/26尾場rundown

天馬行空
極樂
14天
日文歌(再見螢火蟲)+ 時空
守口如瓶 (藍奕邦出現)
凡夫的樂章

目黑
在天之靈 x 一個人回家
天空之城(音樂) + 失散時光
children song
鑿壁偷光
橡筋
最終幕
永遠太遠

joey bass solo
鬼才
去他***的世界
灰人

-zarahn-
jerry drum solo
錢七
如果感覺有顔色
怪誕城之夜

搖滾小學
宇宙搖籃曲
月球上的人

黑歷史
命運是你家
go with the flow

-encore-
灰色小飛俠
赤城千葉
離魂記
天使

MOOV LIVE: 陳潔儀 x GIN LEE x AGA
7 月 會展

新加坡 x 馬來西亞 x 菲律賓

7 月 會展

OMG 兩個女人又同台明爭暗鬥
肥婆馬上收皮

7 月 會展

AGA一年兩個moov live
咩事

7 月 會展

哇哇哇哇哇哇哇哇哇哇哇哇

7 月 會展
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨