返回列表 發帖
可能太耐無新歌,大家對Joey期待好高,以為會出首東京2.0、心之科學2.0。
的確係比預計平淡左,Joey最擅長 ...
Ladyfafa 發表於 2024-4-30 20:50

其實好多風格都末試/好少唱, 想佢唱多啲dark啲嘅歌

四月之歌肯定就是李!
我們的總和

其實好多風格都末試/好少唱, 想佢唱多啲dark啲嘅歌
hohoho 發表於 2024-4-30 22:43

早幾年煙花紀係驚喜佳作,點知無啦啦出首不配,拉低晒個期質素 (賣慘罐頭K歌米再出啦,唔該)

早幾年煙花紀係驚喜佳作,點知無啦啦出首不配,快低晒個期質素 (不配依類罐頭K歌唔好再出,唔該) ...
Ladyfafa 發表於 2024-4-30 23:21

呢首肯定好過不配
我們的總和

可能太耐無新歌,大家對Joey期待好高,以為會出首東京2.0、心之科學2.0。
的確係比預計平淡左,Joey最擅長 ...
Ladyfafa 發表於 30/4/2024 20:50
原來有

原來都仲有咁多人喜歡祖兒
估唔到streaming成績幾好
JayantL 發表於 2024-4-30 19:31

因為可以連住前big hit緊急聯絡人一齊聽
好多廣東人都對呢兩首好受落

因為可以連住前big hit緊急聯絡人一齊聽
好多廣東人都對呢兩首好受落
米色蘇 發表於 2024-5-1 01:39

Spotify第一日就35092

比預期差D 唔算好好聽

一 take 過 MV 還一 take 過, 除隱形眼鏡前無洗手好唔衛生

習在大街中跑步讀到「令」習咁
MV一take過好牽強,演技好差
冇驚喜亦都感動唔到

練習在大街中跑步讀到「令」習咁
冇驚喜亦都感動唔到 ...
just11256 發表於 2024-5-1 04:32

跟住個demo學咗GT啲abc tone咁咬字

曲幾好 但詞無記憶點 唱亦好平淡 感情不夠自然流露 有點似讀歌 聽後總覺欠了一點令人回味的語句 3fun

一 take 過 MV 還一 take 過, 除隱形眼鏡前無洗手好唔衛生
boy4dudes 發表於 2024-5-1 02:08

仲要直接在眼珠位置除下來 好容易整傷眼角膜

歌迷觀賞MV後大讚其演技,對此祖兒不諱言想睇到被讚演技有進步,更笑說:「啲演技不嬲都喺度,只係我運用適宜,做綜藝嘅時候咁認真做乜,但係拍MV就唔同,就要非常之認真。」

雖然有少少悶但始終喜歡祖兒

5分

歌迷觀賞MV後大讚其演技,對此祖兒不諱言想睇到被讚演技有進步,更笑說:「啲演技不嬲都喺度,只係我運用 ...
梨胃言 發表於 2024-5-1 16:05

佢好似成日好想拍戲, 不過一直冇機會

唱歌機器咁多年都係機器

好掛住以前冇呢個人嘅樂壇

好掛住以前冇呢個人嘅樂壇
amok 發表於 2024-5-2 07:39

可惜好多樂迷掛住佢

首歌感覺太悶了

NICE 好聽!

初聽覺得完全唔ok,曲悶,展現唔到joey嘅情感駕馭力,詞都差。但唔喺斷網情況下被逼loop佢,聽耐左又覺得幾舒服,個詞嘅故事都比joey唱得如在目前,內心世界都好生動下

好難聽
老屎忽扮後生之作
一味想痴香港而家啲後生歌手
見到就想嘔!
1分 for sure

呢類歌都係gt唱返對味d,或者俾kiri t都ok

喜歡祖兒5分
陳蕾冚家死

《叱咤樂壇》今次錄音刻意拋開技巧,以新唱腔呈現真摯情感,仲因為咬字問題同舒老闆「嗌交」?

Link

《叱咤樂壇》今次錄音刻意拋開技巧,以新唱腔呈現真摯情感,仲因為咬字問題同舒老闆「嗌交」?

...
boy4dudes 發表於 2024-5-4 00:01

確實英文咬字太清晰係會仲衰
尤其是唱GT作嘅歌

幾耐無試過6成5分

確實英文咬字太清晰係會仲衰
尤其是唱GT作嘅歌
米色蘇 發表於 2024-5-4 08:43
舒文條 control freak old seafood does not work well with 識唱歌有主見嘅歌手, 建議美捲以後唔好再用佢做監製

投1分果D 應該係醜女loser 妒忌

悶到咁點song of the year 呀?
無法超越心之科學
再將我相信的如煙火般綻放

一TAKE過MV明抄JACE 天生二品MV,尤其著衫著褲
Gin Lee 造型娘歌曲悶人又flop歿了

舒文條 control freak old seafood does not work well with 識唱歌有主見嘅歌手, 建議美捲以後唔好再用佢 ...
boy4dudes 發表於 2024-5-4 17:24

我又唔覺佢係control freak
尤其喺姜濤同edan錄音果時(仲有AGA)

致敬20年前嘅429專輯Nin9 2 5ive
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

「皮」日我唱K歌
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

九秒九Contact緊急聯絡人
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

黃色大門

期待值太高 melody麻麻 不過在水準之內 美祖vocal好好聽

Sorry 美巨呢首真係聽左2次之後都冇動力/意識再搵來睇,其實都代表首歌好平庸。

相反 東京人壽 都不時再聽

之前出心之 同 東京 D人咪又係咁踩
下首派台, 呢首又會變神作

心之科學同埋東京人壽而家都冇人唱,完全唔Hit
不過呢兩隻都好過而家呢一隻 完全係催眠曲
佢好似讀書咁

第一次聽覺得好普通
但loop多幾次之後越嚟越有feel
just let me know呢句的確有少少un耳
4分for美祖

首歌出奇地洗腦...

黃色大門
greenandblue 發表於 2024-5-6 16:04

Finally有人留意到 第一下聽結他chord就已經以為係黃色大門
過左咁多年 唔知係咪唱俾hocc聽

Finally有人留意到 第一下聽結他chord就已經以為係黃色大門
過左咁多年 唔知係咪唱俾hocc聽 ...
ahshunlee 發表於 2024-5-17 10:44

Teddy係IG live都有講 個編曲係向黃色大門致敬

過左咁多年 唔知係咪唱俾hocc聽 ...
ahshunlee 發表於 2024-5-17 10:44
第一次聽個時已經覺得係, 懷念菇祖曾經美好時光

之前出心之 同 東京 D人咪又係咁踩
下首派台, 呢首又會變神作
SPNicole 發表於 2024-5-10 20:10

今次已經錄好5、6首,會推出超過10首歌
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

喜歡祖兒
投咗10次5分
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲