返回列表 發帖
咁係咪代表佢下年會出新碟,唔洗等到2020年
阻住 發表於 2017-10-23 10:22

開心
Happy and Blessed.

岩岩出左新一集

[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

52nd Super Bowl Halftime Show performer: Justin Timberlake
JasOh103 發表於 2017-10-23 09:43

咁係咪代表佢下年會出新碟,唔洗等到2020年

52nd Super Bowl Halftime Show performer: Justin Timberlake
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

Demi 新era 算係收復失地
今次啲新歌Vocal上明顯收歛左不少
形象同造型上終於唔再似sheshe大媽  ...
matthew1990 發表於 2017-10-22 01:22

認同Lorde好似收收地皮
但今次隻碟好正, 希望有得提名Best Pop Vocal Album
不過以Grammys而家咁睇重商業成績
睇怕都係Ed Sheeran VS Bruno Mars

Kelly都係上隻先開始flop flop地 唔算好耐
不過都有提名+首top 10
Stronger/All I Ever W ...
JasOh103 發表於 2017-10-22 10:52

P!nk上隻碟嘅Blow Me / Try都冇nom
係後尾Just Give Me A Reason大熱先nom返
唔算係太愛將

Kelly就真係愛將啦
Piece by Piece隻碟 / Heartbeat Song咁難聽都有得nom

ONE AND ONLY QUEEN
THE REST CAN CHOKE
JasOh103 發表於 2017-10-22 16:08

琴晚蔚雨芯個Million Reasons真係十極驚嚇 簡直係睇緊鬼片咁
Weekly Pick(s):
陳健安 - 之後的一天

ONE AND ONLY QUEEN
THE REST CAN CHOKE

DEMI 上隻碟個LOOK簡直可怕
可怕到完全唔想睇佢D MV
其實佢個BUTT CHIN都幾唔順眼下

KELLY都FLO ...
屮SiU霖屮 發表於 2017-10-22 10:14

上個era後期佢剷左一邊頭髮再肥腫難分啲衫又核凸
至於同Demi一齊過檔既Nick Jonas就愈黎愈flop (除幾多衫都冇用)

Kelly轉左label成績可能會重差
(Atlantic之前有前科俾啲歌手自生自滅)
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

如果關政治事咁其實Pink都好高調反trump
覺得係頭二plug太唔啱大眾胃口 大家鍾意既katy係 firework roar個 ...
JasOh103 發表於 2017-10-22 06:57

政治影響黎講
一來Katy比P!nk高調反Trump好多
二來Katy本身既核心粉絲群同比Pink比較 Republican男支持者比例高好多
加上Katy management team癲到高調做埋Hilary助選團隊
佢條team願意停底哂所有野 一心一意幫Hilary兢選
結果嚴重影響到Katy既人氣

人氣黎講
佢上個era自Dark Horse打單後 後已經後勁不繼
成件事有啲似Born This Way era既Gaga
佢人氣下滑後 唔係好似Rihanna咁瘋狂出features/跟潮流話新歌極速洗底
而係隔一段長時間之後先出啲大眾唔岩聽既歌lol

歌曲黎講
某程度上佢既形象俾人定左型
大眾係expect佢唱啲勵志/無乜內容既歌/cliche既搞笑歌
形象上就係typical長髮既dumb white bitch
佢一剪頭髮玩woke玩lyrical content就注定要俾佢核心粉絲群離棄
(冇人想聽美祖唱黃昏點唱機啊 )

結論: 抵佢flop

KELLY都FLO ...
屮SiU霖屮 發表於 2017-10-22 10:14

Kelly都係上隻先開始flop flop地 唔算好耐
不過都有提名+首top 10
Stronger/All I Ever Wanted成績都算好好

Pink姐同佢都係Grammys愛將
19年Best Pop Vocal Album已經落實左兩隻
又重覆13年

形象同造型上終於唔再似sheshe大媽  ...
matthew1990 發表於 2017-10-22 01:22

KELLY都FLOP佐好耐
不過點FLOP我諗GRAMMY都至少有提名

Katy Perry 隻新碟聽左一次之後
會再翻聽既得一兩隻
不過我覺得佢今次flop 主要唔關音樂質素事

...
matthew1990 發表於 2017-10-22 01:23

如果關政治事咁其實Pink都好高調反trump
覺得係頭二plug太唔啱大眾胃口 大家鍾意既katy係 firework roar個類

P!NK呢啲逆境自強 你唔係拉Katy Perry之流同P!NK講埋一份呀嘛 至於Gin就 ...
敗犬女王 發表於 2017-10-22 01:02

Katy Perry 隻新碟聽左一次之後
會再翻聽既得一兩隻
不過我覺得佢今次flop 主要唔關音樂質素事

Gin 入環球後既歌係得中年人先想聽

真心估唔到可以賣得咁好
其實送飛都要隻碟質素好(looking at you Katy)
勁在唔止賣得好過佢個代既人 連gag ...
JasOh103 發表於 2017-10-22 00:57

形象同造型上終於唔再似sheshe大媽
睇電台同單曲成績
佢有機會追得番Skyscraper 嗰期既聲勢

Lorde 收左一半皮

Miley 唔想再玩urban music
佢亦不滿唱片公司之前要佢標奇立異同過度性感化
但由於新era 同市場嚴重脫節
所以都唔好期望佢短期內會做到乜成績

Kelly Clarkson 首單已失蹤
佢新碟既歌 暫時覺得只有 Whole Lotta Woman 適合打單

即係pink都flop? Bye
JasOh103 發表於 2017-10-22 00:58

P!NK呢啲逆境自強 你唔係拉Katy Perry之流同P!NK講埋一份呀嘛 至於Gin就
陳健安 - 之後的一天

買碟送霏咪會好似Katy Perry同Gin咁flop左 唔制~
敗犬女王 發表於 2017-10-22 00:52

即係pink都flop? Bye

串流方面成績平平始終唔屬於年輕人市場
但比起佢嗰代嘅xtina / britney佢真係賣得好好

今次係首次同時得 ...
hihi 發表於 2017-10-21 23:38

真心估唔到可以賣得咁好
其實送飛都要隻碟質素好(looking at you Katy)
勁在唔止賣得好過佢個代既人 連gaga都去唔到呢個數 何況新一代(demi lorde miley)

唔知kelly會賣成點呢 佢都有十幾年

支持賣碟送演唱會霏!
JasOh103 發表於 2017-10-21 22:26

買碟送霏咪會好似Katy Perry同Gin咁flop左 唔制~
陳健安 - 之後的一天

囍帖街嗰年競爭緊啦
都仲係好frd咁
hihi 發表於 2017-10-21 23:28

岩岩上位就話啫
到真正成威脅就唔會喇啦

原來pink 隻新碟喺佢果年既歌手黎講賣得幾好
首周銷量 384k, 當中 200k 係tour bundle
計埋串流 ...
matthew1990 發表於 2017-10-21 22:35

串流方面成績平平始終唔屬於年輕人市場
但比起佢嗰代嘅xtina / britney佢真係賣得好好

今次係首次同時得到英美大碟no.1
喺英國係非本地歌手今年最高銷量debut
亦係billboard今年女歌手最高銷量debut
不過呢兩個都好快會俾taytay打破

競爭
matthew1990 發表於 2017-10-21 22:22

囍帖街嗰年競爭緊啦
都仲係好frd咁

原來pink 隻新碟喺佢果代既歌手黎講賣得幾好
首周銷量 384k, 當中 200k 係tour bundle
計埋串流再加 23k

如果佢一開始唔係plug 錯歌
個勢應該更加好

有冇咁橋1989我最鍾意都係呢兩首
等睇Reputation大爆首週百萬 ...
敗犬女王 發表於 2017-10-21 22:16

支持賣碟送演唱會霏!

希望下一PAIR係祖祖同淫淫
屮SiU霖屮 發表於 2017-10-21 14:20

Christina 隻新碟應該 2020年出
佢懶到核爆

今日港台重播囍帖街嗰年頒獎禮
美淫攞大獎時美祖好開心
嗰時美淫美祖美詩仲會一齊出街玩
唔知搞咩而家咁 ...
hihi 發表於 2017-10-21 17:08

競爭

聽聽下gorgeous都ok
不過都唔會贏到上隻碟兩大神曲 Style & OOTW
bagfgfcde 發表於 2017-10-21 08:58

有冇咁橋1989我最鍾意都係呢兩首
等睇Reputation大爆首週百萬
陳健安 - 之後的一天

屮SiU霖屮 發表於 2017-10-21 14:20

今日港台重播囍帖街嗰年頒獎禮
美淫攞大獎時美祖好開心
嗰時美淫美祖美詩仲會一齊出街玩
唔知搞咩而家咁生疏

阻住 發表於 2017-10-21 09:42

ohhhh 原來rita都出新歌
又幾ok幾舒服好岩依排秋風起聽

pop queen!
JasOh103 發表於 2017-10-20 12:23

又自己抄自己 blank space x ootw x bad blood
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

應該無歌可以超越到OOTW。。。
stopzi 發表於 2017-10-20 22:16

聽聽下gorgeous都ok
不過都唔會贏到上隻碟兩大神曲 Style & OOTW

睇黎新碟都唔會超越到1989。。。
bagfgfcde 發表於 2017-10-20 12:38

應該無歌可以超越到OOTW。。。

pop queen!

個底係Bad blood但個melody係How You Get The Girl
希望呢隻唔係official single 因為好似好弱咁 雖然幾好聽
陳健安 - 之後的一天

愛愛愛
不過OOTW淨係頭五秒都秒殺而家放咗出嚟果三首 ...
nicknicknick 發表於 2017-10-20 13:51

同意
不過gorgeous頭一秒已經好聽過1989全碟

bagfgfcde 發表於 2017-10-20 12:38

as the first woman to win Album Of The Year thrice

pop queen!

pop queen!

DV條女好效,係咁對住鏡放電
頂唔順
希望出個靚mv補數
hihi 發表於 2017-10-19 18:54

我勁鐘意佢d表情
好可愛
咁當然點都要認真拍番個mv啦

P!nk 系I'm Not Dead 之後系冇一隻碟做得好
Beautiful Trauma 的確好過The Truth About Love
但其實都系好 ...
loowee 發表於 2017-10-19 09:49

I'm Not Dead >> Funhouse = Beautiful Trauma > M!ssundaztood > Try This > TTAL > Can't Take Me Home
IND真係好正

越聽越鐘意Beautiful Trauma
出埋個DV再加分 條女好鬼索條裙好鬼正
屮SiU霖屮 發表於 2017-10-19 14:28

DV條女好效,係咁對住鏡放電
頂唔順
希望出個靚mv補數

Bruno Mars香港站因為反應熱烈會係母親節(13/5)加多場,聽朝賣霏

好彩今朝買到澳門企位

越聽越鐘意Beautiful Trauma
出埋個DV再加分 條女好鬼索條裙好鬼正<3
成隻碟最鐘意依首

第一次聽個時由頭聽到尾
去到中間個PART就的確係失望既
變相令REVENGE同埋I AM HERE特出佐
但之後聽耐佐之後 每首歌特色之處先慢慢浮番上泥
就覺得隻碟都唔錯幾CUM聽

搵到SHADY FEAT冇理由咁快收皮既我諗....
希望係拍緊MV啦!_!
再希望第3PLUG就出BT<3

TTAL >> Beautiful Trauma
singles完勝+true love
here comes the weekend > revenge

P!nk 系I'm Not Dead 之後系冇一隻碟做得好
Beautiful Trauma 的確好過The Truth About Love
但其實都系好普通的adult contemporary pop
中尾段成堆中/慢版一首接一首真系有d吃不消
本來以為同Eminem首合唱會好正
點知出到黎好似聽緊Funhouse d rejects 咁

I'm Not Dead >>>>Missundaztood > Can't Take Me Home > Try This > Funhouse >>>> Beautiful Trauma >>> TTAL

Pink隻碟得喎!!
每首都係好聽既pop歌 但係又唔會首首倒模咁
聽完會覺得頭兩plug都派錯 碟入面有更上口又高 ...
JasOh103 發表於 2017-10-19 01:08

Revenge完全冇聲氣咁
可能會臨時轉plug Beautiful Trauma
呢排上SNL同GMA都有唱

真心中意呢隻多過TTAL好多
但critics評分好似較上次普通

Pink隻碟得喎!!
每首都係好聽既pop歌 但係又唔會首首倒模咁
聽完會覺得頭兩plug都派錯 碟入面有更上口又高質過不停重覆revenge
最鍾意都係title track 唔派就可惜

確定延期了