返回列表 發帖
其實今時今日仲聽楊千嬅既人
同紅館聽汪阿姐堆阿嬋係無分別
兩個一樣咁大陣驅風油味 ...
hehehaha 發表於 2017-9-3 23:48

其實今時今日仲聽容祖兒/薛凱琪/謝安琪既人
四個一樣咁大陣驅風油味

識聽一定聽YukiLovey Serrini FOTAN LAIKI Sophy AGA 2all Gin Lee!

其實今時今日仲聽容祖兒/薛凱琪/謝安琪/KARY/JANICE既人
四個一樣咁大陣驅風油味

識 ...
bagfgfcde 發表於 2017-9-4 22:45

好彩我唔係聽開容祖兒/薛凱琪/謝安琪

好彩我唔係聽開容祖兒/薛凱琪/謝安琪
hehehaha 發表於 2017-9-4 22:50

包埋王菀之

包埋王菀之
bagfgfcde 發表於 2017-9-4 22:51

TANYA陣驅風油味都唔少

TANYA陣驅風油味都唔少
hehehaha 發表於 2017-9-4 22:52

佢既音樂永遠都唔會過時!

Yum kay真係好正
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

Yum kay真係好正
HOTMAN 發表於 2017-9-5 00:09

好想X佢

當年簽古巨基, 霆鋒就主力返大陸
當年簽張敬軒, 到古巨基返大陸
現在簽送禮, 即係張敬軒已成棄將要返廣州......
如此類推
將來簽吳業坤拎男金, 送禮就可以正式北京北角

Yum kay真係好正
HOTMAN 發表於 2017-9-5 00:09

過時了 kakaball more jeng
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

竟然有MV
但遲到 ...

我發覺我特別鐘意美麗嬋D"另類"歌

本帖隱藏的內容需要積分高於 1000 才可瀏覽

竟然有MV
但遲到 ...
bagfgfcde 發表於 2017-9-5 18:16

今日收工之後成日諗住呢隻歌
但明明冇呢d事發生
SSN Chart (31 May)  冠軍: Thank You Postman - 陳卓賢  |  亞軍: 瘋子 - The Hertz

竟然有MV
但遲到 ...
bagfgfcde 發表於 2017-9-5 18:16

btw我好鍾意巴黎
SSN Chart (31 May)  冠軍: Thank You Postman - 陳卓賢  |  亞軍: 瘋子 - The Hertz

我要看齣戲 好想與你看齣戲
好想與你看齣戲 好想與你看齣戲
好想與你看齣戲 好想與你看齣戲
好想與你看齣戲 可否帶我看齣戲
Happy and Blessed.

我到今日都仲要解釋我唔係 Kary粉
係咪今日嘅 林奕匡 都要證明佢係 祖粉?
hkwilliamsiu 又係咪會繼續 比人唔知 佢係 偽毒粉 呢?

恨鐵不成鋼,係咪只有粉先會明?

我就嚟要搵 艾石仔 心理輔導

hkwilliamsiu 又係咪會繼續 比人 ...
hehehaha 發表於 2017-9-6 14:50

鏗粉?

唔 我唔知喎 好似好悶咁囉
不過喂 阿Winnie借咗幾隻碟俾我喎
有《獨家試菜》《十蚊菜》同埋《我的鐵蓋》
我想今晚一口氣煲曬佢 唔瞓覺囉

已經好難想像而家會再有咁既對答

hkwilliamsiu 又係咪會繼續 比人 ...
hehehaha 發表於 2017-9-6 14:50

我重睇左我個 original post 幾次
我真係覺得我個邏輯寫得好清楚
但都係要比人斷章取義,係真係唔開心架

我好羨慕 星勤 同 Kayzz
比自己偶像罵,比同門粉罵
都有勇氣 post 負評
但我篇 重手野,仲係未有勇氣 post
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

本帖隱藏的內容需要積分高於 5000 才可瀏覽

點解當年我會寫得出咁噴既post

唔 我唔知喎 好似好悶咁囉
不過喂 阿Winnie借咗幾隻碟俾我喎
有《獨家試菜》《十蚊菜》同埋《我的鐵蓋》 ...
nicholashin 發表於 2017-9-6 19:52

Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

**** 本內容被作者隱藏 ****
點解當年我會寫得出咁噴既post
nicholashin 發表於 2017-9-6 20:39

你都知自己好噴呢
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 告別煤氣燈 - Gin Lee

諗緊俾某廣東歌至尊好定俾某國語歌至尊好

bagfgfcde 發表於 2017-9-6 21:18
支持Siu Yuen fight低周二珂

Come with Me好可能出個國語版「跟我來(奶)」
到時就唔洗煩語言問題

Come with Me好可能出個國語版「跟我來(奶)」
到時就唔洗煩語言問題
hehehaha 發表於 2017-9-6 21:21

呢首垃圾過主啦
支持Siu Yuen fight低周二珂
nicholashin 發表於 2017-9-6 21:20

支持翻唱我首候選至尊歌既歌手

支持小雨

呢首垃圾過主啦

支持翻唱我首候選至尊歌既歌手
bagfgfcde 發表於 2017-9-6 21:23
https://www.facebook.com/SiuYuenEric/videos/625944154270090/

原來你候選至尊歌係呢首 @616.1314

https://www.facebook.com/SiuYuenEric/videos/625944154270090/

原來你候選至尊歌係呢首 @616.1314 ...
nicholashin 發表於 2017-9-6 21:26

Sophy有冇台上都成問題
支持小雨
-Prince- 發表於 2017-9-6 21:26

唔好再散播謠言!
我係唔會俾未拎過我個榜十二大既淫婦一拎就拎至尊 xx(

Sophy有冇台上都成問題  

唔好再散播謠言!
我係唔會俾未拎過我個榜十二大既淫婦一拎就拎至尊 ...
bagfgfcde 發表於 2017-9-6 21:31

有冇搞錯
居然冇拎過十二大

有無人有睇美醜擔正嘅 閃婚 100 天
尋晚嗰集無睇但發現無得重溫

馬季開跑 9點冇得聽美立有誰共鳴
苦苦
47. Bring Him Home
week23
1 . 陳卓賢@Mirror        ThankYouPostman

有冇搞錯
居然冇拎過十二大
jose 發表於 2017-9-6 21:32

霏妹好鍾意年中派垃圾
啲好歌就放到跨年先派 好有策略

霏妹好鍾意年中派垃圾
啲好歌就放到跨年先派 好有策略
bagfgfcde 發表於 2017-9-6 21:37

狠狼 煙花 花收 咸歌同cwm都好聽wor

狠狼 煙花 花收 咸歌同cwm都好聽wor
jose 發表於 2017-9-6 21:44

煙嬅>CWM>>>>>>花收>>咸歌>>>>狼狼>>>>>>Bye Bye Love

本帖隱藏的內容需要積分高於 1234 才可瀏覽

勵志㗎其實

所以希望未來廿年
吳業坤努力加油
陳柏宇努力加油
側田都努力加油
麥浚龍努力加油
黎曉陽努力加油

因為無論你幾乞人憎、你幾霉、你唱啲歌幾咁不堪入耳、你作既歌幾唔得人鐘意
只要你呢世人窮追不捨,每隔幾年話自己當年有幾咁懷才不遇、不停做柒事
去到你事業既第30個年頭,就會成功架啦

勵志㗎其實

所以希望未來廿年
吳業坤努力加油
陳柏宇努力加油
側田都努力加油
麥浚龍努力加油
黎曉陽努力 ...
hehehaha 發表於 2017-9-7 00:04

年份真係咁重要咩

年份真係咁重要咩
Kfmusic 發表於 2017-9-7 00:10

唔重要,係華人社會論資排輩

唔重要,係華人社會論資排輩
hehehaha 發表於 2017-9-7 00:22

309一向假仁假義

其實出道幾多年就會被當做係老一輩 拎獎就會阻住新一輩上位
十年係咪已經好老

其實出道幾多年就會被當做係老一輩 拎獎就會阻住新一輩上位
十年係咪已經好老 ...
bagfgfcde 發表於 2017-9-7 09:09

歌手出碟既頻密程度都關事
例如有啲外國歌手兩三年先出一隻碟
就算佢拎完獎 都有兩三年空窗期先會再拎
咁就算佢成日拎都唔會太令人有霸獎既感覺
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

歌手出碟既頻密程度都關事
例如有啲外國歌手兩三年先出一隻碟
就算佢拎完獎 都有兩三年空窗期先會再拎
咁 ...
matthew1990 發表於 2017-9-7 10:01

eg Tanya Chua

Serrini肯派歌未 MV都好似拍左好多個啦
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

HOTMAN 發表於 2017-9-7 12:07

Yuki Lovery 派歌未

HOTMAN 發表於 2017-9-7 12:07

再唔派可以慳返個女金俾其他女人

你話係咪今個星期應一應
可以硬tag隻冠軍歌比阿副局長聽

DLLM 每一次我諗住減肥既時候 一係出SHAKESHAKE粉一係出點JACK

音樂100分 演唱1分 但都想聽

吃定我 VS 3AM
比膠邊首好
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

吃定我 VS 3AM
比膠邊首好
dongbb2332 發表於 2017-9-8 00:42
學上年Jason咁畀曬兩首