返回列表 發帖
馮穎琪既翻唱碟《繼續彳亍》KKBOX一早有得聽 但《剎那的烏托邦》到而家都係無途徑聽……
雖然8首歌都有一段 ...
nicholashin 發表於 2017-10-22 17:29
既然要等 不如你去買碟仲好啦

好掛住蔡健雅

JW 王灝兒
2 months ago

你遇到任何困難,有甚麼不開心,我都希望可以幫你分擔。
就算解決不了,我都希望可以在你身邊,陪著你。

我不想你裝傻裝沒事,我不要你怕我擔心。但我不想你情願跟外面的人吐苦也不跟我講。
我不想你覺得我會越幫越忙,我希望你需要我多一點,依賴我多一點,把心底的都告訴我。

要猜你在想甚麼其實很累。
當你每一次很辛苦的時候,我不是你找吐苦的首選,我會很懷疑自己究竟在你心中的地位⋯⋯我重要嗎?
你需要我嗎?
你覺得我沒用嗎?
別的女生是更好的聆聽者嗎?
她們逗得你比我開心嗎?

我不是想把focus放在我身上,
但是每一次你回家都裝沒事,每一次問你你都甚麼都不肯說時,
我真的開始失去安全感,失去你需要我的那種安全感⋯⋯!
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

JW 王灝兒
2 months ago

你遇到任何困難,有甚麼不開心,我都希望可以幫你分擔。
就算解決不了,我都希望 ...
John 發表於 2017-10-23 14:25

~~可以共您”※ 迎風浪°~
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

~~可以共您”※ 迎風浪°~
JasOh103 發表於 2017-10-23 14:42

~~可以共您”※ 迎風浪°~ 准為妳×掃走迷惘##

既然要等 不如你去買碟仲好啦
chanchan0909 發表於 2017-10-22 20:39

有公售咩。。
其實我覺得無CD好膠
Happy and Blessed.

有公售咩。。
其實我覺得無CD好膠
jose 發表於 2017-10-23 21:36
https://www.facebook.com/utopiamomentarily/posts/1348821785206945:0
呢幾個地方應該仲有貨架

呢幾個地方應該仲有貨架
chanchan0909 發表於 2017-10-23 21:53

夠買兩隻don't text him。。。
又唔知啲歌好唔好聽 值唔值
幾首派台歌我都唔算好鍾意

幾首派台歌我都唔算好鍾意 ...
bagfgfcde 發表於 2017-10-24 09:39

買2隻可以送1隻比我

買2隻可以送1隻比我
stopzi 發表於 2017-10-24 09:54

考慮下啦

孝順 / 無神論 /

一啖沙糖一啖 _

幾首派台歌我都唔算好鍾意 ...
bagfgfcde 發表於 2017-10-24 09:39
想買 Don't Text Him
我諗你淨返嗰幾首你可能唔算好鍾意 估計你聽完成隻碟個分應該會比喺 5.5-6.0 之間

想買 Don't Text Him
我諗你淨返嗰幾首你可能唔算好鍾意  估計你聽完成隻碟個分應該會比 ...
chanchan0909 發表於 2017-10-24 19:18

must buy item

發現好耐冇玩過俾分啲碟
好想再整多次

must buy item

發現好耐冇玩過俾分啲碟
好想再整多次
bagfgfcde 發表於 2017-10-24 19:37
希望同在分數高過自傳

Oh no... 真的覺得非常可惜今晚的演唱會要取消(劉美君千色演唱會),那麼出色的製作真希望更多人可以看到。
除了覺得失望、遺憾,也深深感受到「天有不測風雲」這句話。我們真的要珍惜每一天,每一次機會,把每天活好。

Gin Lee咁都要抽水...
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

胡琳首《一天也不能少》好難聽
都係聽返《一個都不能少》(林奕匡)  

聽講話脆魚auntie居然被吹捧為今年視后熱門?
咁我都係寧願一姐欣三連冠好啲

胡琳首《一天也不能少》好難聽
都係聽返《一個都不能少》(林奕匡)   ...
nicholashin 發表於 2017-10-25 13:45

2015真係美bi既顛峰時期
當年俾左三甲佢既會員都值200分

5點鐘咁樣講煙花急姐唔係唔駁下呀話
47. Bring Him Home
week23
1 . 陳卓賢@Mirror        ThankYouPostman

原來903目前既男女組三甲有
本帖隱藏的內容需要積分高於 300 才可瀏覽

903真係好垃圾

原來係仲會在意

原來903目前既男女組三甲有
**** 本內容被作者隱藏 ****[/hide]

903真係好垃圾 ...
bagfgfcde 發表於 2017-10-25 18:32

真係冇眼睇

雖 然 Sammi 反 對 千 嬅 做 個 唱 嘉 賓 , 但 當 晚 卻 臨 時 拉 千 嬅 上 台 合 唱 , 擺 明 玩 嘢 ! 進 退 兩 難 下 , 千 嬅 尷 尬 到 搵 埋 同 場 睇 騷 的 梁 詠 琪 上 台 。
「 係 咪 唱 《 溏 心 風 暴 》 ? 我 覺 得 依 家 好 似 玩 《 殘 酷 一 叮 》 , 唔 好 咁 快 叮 我 走 ! 」 千 嬅 乘 機 宣 傳 。
三 人 最 後 合 唱 了 《 終 身 美 麗 》 , 但 大 部 分 時 間 , Sammi 只 繑 實 GiGi 合 唱 , 完 全 冷 落 千 嬅 。

bully

之後鄭秀文向台下觀眾問還有什麼台下嘉賓?台下觀眾立即大叫楊千嬅,鄭秀文和梁詠琪立即走到台邊拉千嬅上台,千嬅上台後說:「三個女人還差一個才能打麻將,要不要再找個?」千嬅又幽默地問唱什麼歌?《溏心風暴》呀?馬上引來全場哄動!梁詠琪即說:「這個不關我的事了!」
鄭秀文提議:「那我們三個女人就唱《終身美麗》吧?因為美麗對女人來講很重要!」唱罷,千嬅和梁詠琪不忘讚鄭秀文「Good show!」

fa is so jeng

真係冇眼睇
lca6 發表於 2017-10-25 21:48

唯有睇我個榜啦

誰當是玩遊戲 為你花過力氣

謝安琪( Kay)去年是非及緋聞纏身,她曾表示希望可以遠離是非專心唱歌,前晚 Kay擔任孫燕姿紅館演唱會嘉賓 ...
nicknicknick 發表於 2017-10-26 10:38

謝安琪好垃圾
又靚女 又大波 又賢淑 唱歌又好聽

謝安琪好垃圾
John 發表於 2017-10-26 10:43

One lie spotted
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

謝安琪好垃圾
John 發表於 2017-10-26 10:43

你破壞咗呢個任務啦

HubertWu
HubertWu
3 months ago
坤哥好大隻唷!

五位我最討厭的女人
1. Bitchard
2. Mladenobitch
3. Pusherniacki
4. 艾辛
5. 湖女 (當我係壞人果陣)

浪客行個旋律寫咁長做乜

浪客行個旋律寫咁長做乜
lca6 發表於 2017-10-26 15:43
你指完整版後半部份?
首歌派上電台嘅版本短好多 我揾日得閒crop出黎 難得Colin播咗唔止一次

你指完整版後半部份?
首歌派上電台嘅版本短好多  我揾日得閒crop出黎 難得Colin播咗唔 ...
nicholashin 發表於 2017-10-26 15:50

Thx NH la

2015真係美bi既顛峰時期
當年俾左三甲佢既會員都值200分
bagfgfcde 發表於 2017-10-25 14:59

依家我有20200分喲

每年都係買完AOS先發現RESERVE條LINK
今年反正自用咁就算

On99
打啱三隻狼都要食毒

光の序曲 RIP
nicholashin 發表於 2017-10-27 15:33

得七首歌

五位我最討厭的女人
1. Bitchard
2. Mladenobitch
3. Pusherniacki
4. 艾辛
5. 湖女 (當我係壞人果陣) ...
bagfgfcde 發表於 2017-10-26 11:15

No me??
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

No me??
HOTMAN 發表於 2017-10-28 19:23

。。。你邊度係女人
頂盡咪只係yum0

跟住兩個月若果以下歌手出碟我就要破費

小肥
王嘉儀
小巧
林奕匡

若果上面4位其中有3位出唔成碟我就有budget買serrini^^
Happy and Blessed.

小肥
王嘉儀
小巧
林奕匡

若果上面4位其中有3位出唔成碟 ...
jose 發表於 2017-10-28 23:21
小肥好似下年出 Sophy唔覺有出碟消息
Phil同小巧都話今年出碟 Phil過去出碟係會delay 睇低一線
不過Songs of Love其實已經好好聽

小肥
王嘉儀
小巧
林奕匡

買就買啦
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

。。。你邊度係女人
頂盡咪只係yum0
bagfgfcde 發表於 2017-10-28 19:32

比人hack左。。。

小肥
王嘉儀
小巧
林奕匡

/z 20

唔買Serrini隻碟同背叛香港樂壇有乜分別

好掛住小學果陣
每逢星期日夜晚就追住ANTM睇
睇到9:30完 之後就好唔開心 因為第二日8:30又要翻學

到而家成日勁遲先上堂 果種每日都要翻7至8個鐘學既感覺已經冇哂
如果有時光機既話 我會選擇翻到小學(六年都冇所謂)/中二
利申 我同以前一樣咁pure 只係其他人變左

好掛住小學果陣  
睇到9:30完 之後就好唔開心 因為第二日8:30又要翻學  ...
bagfgfcde 發表於 2017-10-29 19:27

睇antm都叫pure

睇antm都叫pure
JasOh103 發表於 2017-10-29 22:05

鍾意睇最後elimination逐個逐個叫名
刺激到

好掛住小學果陣  
睇到9:30完 之後就好唔開心 因為第二日8:30又要翻學  ...
bagfgfcde 發表於 2017-10-29 19:27

是誰令青山也變
變了俗氣的祖兒