返回列表 發帖

Anson Lo完騷胃抽筋被抬走 花姐:佢痛得好辛苦咁

Anson Lo與欣宜今晚(13日)聯手演出《拉闊音樂會神の拉闊》音樂會,作為復團復首個演出,Anson Lo在台上狀態大勇,跳足個半小時。

不過完騷後,原定他與欣宜到後台接受訪問,但欣宜表示自己電力大勁,電到Anson Lo胃痛,大會公關隨即宣布Anson Lo無法接受訪問。

其後,網上流出一段約10秒的片段,只見Anson. Lo仍穿著紅色歌衫,但全身乏力,由兩名聖約翰救傷隊人員攙扶離場。

花姐接受傳媒查詢時,證實片段中被抬落台的人為Anson Lo「啱啱Lo表演完之後落台胃抽筋,痛得好辛苦,需要first aid 嘅幫手抬佢入房,本來佢都好想出嚟(訪問),但因為唞咗好耐都頂唔順,所以我決定送佢返屋企先。再睇佢聽日情況係點。」

Link

點都好,希望無大礙!
在這畢生不滅 無極的狀態

Take care
再將我相信的如煙火般綻放

唞咗好耐都頂唔順,所以我決定送佢返屋企先。。。

真係辛苦佢,虐待埋觀眾先返屋企唞
難聽歌手俱樂部

胃痛頂唔順似係擔心騷後個後台訪問 d 垃圾記者又會追問佢關於阿 Mo 嘅事 / 排舞師 Zero 寸佢「哭了但係星期日開 show, 哭了但係出新歌, 哭了但老師教我地 The show must go on, 所以 all I can do is just 哭了, I have had enough of this bullshxt」.

https://hk.news.yahoo.com/mirror ... 0%8D-052904867.html

其實快 d 回家休息好過. 面對記者如果無老公, 閨蜜同班兄弟磅住佢一定會亂 up 野 / 爆喊.

教主精神可嘉,祝佢早日康復
每人每天都是披著戰士袍打出新版圖。

一齊欣賞下表演啦其實今晚個show幾豐富幾好睇

胃痛頂唔順似係擔心騷後個後台訪問 d 垃圾記者又會追問佢關於阿 Mo 嘅事 / 排舞師 Zero 寸佢「哭了但係星期 ...
boy4dudes 發表於 2022-11-14 00:39

佢不嬲最叻係乸型上身流幾滴馬尿扮受害者扮可憐
Sorry!!! 大家唔好爭,林家謙係我男朋友

今晚拉闊好好睇好精彩
現場睇完全唔覺得佢唔舒服
仲keep住同joyce有跳有笑上晒電咁
希望唔好畀胃痛新聞蓋過晒
仲有希望佢錫身多dddd

又病牙牙牙牙牙牙牙牙
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

上弦一二輪住入廠,咁黑嘅

公道啲講睇返啲片佢係表現得幾好
保重身體

明顯想避記者, 好心等番半年過下冷河先啦

成間viu好似無人需要負責, 個個趕住出黎搵錢, 根本狀態末ready

個個都扮慘, 但唔係個個都真係慘

希望大家唔好bully Anson Lo
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

John 發表於 2022-11-14 05:45

我覺得係佢地公司食相太刻突, 個個趕住出黎搵錢咁, 大家先會反感

我覺得係佢地公司食相太刻突, 個個趕住出黎搵錢咁, 大家先會反感
hohoho 發表於 2022-11-14 06:00

今年唔搵盡啲
下年就搵唔返咁多

今年唔搵盡啲
下年就搵唔返咁多
米色蘇 發表於 2022-11-14 06:09

成間公司太短視, 而家成件事都末算settle曬, 分分鐘遲d拉左個d人上court, 單野又炒番起
仲有個903好似剩係為mirror服務咁, 記者會籃球賽音樂會通通都為佢地改期, 睇見就火滾

CM日常
每人每天都是披著戰士袍打出新版圖。

hohoho 發表於 2022-11-14 06:00

當初出事之後潛水/被禁聲,到準備復出就個個上水出post
彩排發生意外時佢地都撐dancers抗議,而家反而幫viu洗,edan話一直覺得個台好安全,仲有唔記得邊個下弘話唔覺viu龜縮,公司好錫佢

真係辛苦佢,虐待埋觀眾先返屋企唞
AgathaThong 發表於 2022-11-14 00:31

唉! 拜託你要對佢當晚表現出片評下理

除咗佢自己無人可以bully到佢

下次到邊個病?
利申:唔係鏡粉

扮病唔接受採訪
陳蕾冚家死

比起扮唔扮病,更憎扮正常無事

下次到邊個病?
tom 發表於 2022-11-14 08:01

好好笑真係

唉! 拜託你要對佢當晚表現出片評下理
kenneth 發表於 2022-11-14 07:49

家下得片未有實際評

家下得片未有實際評
kenneth 發表於 2022-11-14 08:59

SEXY BACK都遮到問題
但個MEDLEY低咗KEY仲唱成咁...同埋每次入都炒粉,真係要練下

家下得片未有實際評
kenneth 發表於 2022-11-14 08:59

即係唔係唔想俾面你,不過輕量過今次咁難聽要每個frame stop黎諗寫咩如同受罪
同埋我腦海淨係諗到粗口,所以都係交返俾我班粉點評佢啦,一月一號大吧你睇!
難聽歌手俱樂部

即係唔係唔想俾面你,不過輕量過今次咁難聽要每個frame stop黎諗寫咩如同受罪
同埋我腦海淨係諗到粗口,所 ...
AgathaThong 發表於 2022-11-14 09:37

又啱 都唔想太難為你
我自己都係飛住睇 音量較到最低先勉強可以撐過
辛苦你整片啦實在

全日食得一啖飯 唔胃痛先怪啦

聽左少少唱利東街 嚇到胃痛同要市區重建

個show好精彩,跳舞絕對係震攝全場,完全睇唔出佢唔舒服到咁
佢死撐要人抬走都唔係第一次,希望佢搏到盡之餘都錫下身...點可以全日淨係食一啖炒飯㗎
而家先27歲,條路仲好長

CM日常
rt7077 發表於 2022-11-14 07:26

指尖一伸 要審判這個他
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

這個團今年運氣挺差的….

真係只食咗一啖飯嘅話, 只係胃抽筋冇暈低都算佢好嘢

究竟花師奶點照顧佢ga

真係只食咗一啖飯嘅話, 只係胃抽筋冇暈低都算佢好嘢

究竟花師奶點照顧佢ga  ...
yoshizawa 發表於 2022-11-14 12:44

勞工福利嚟 viutv員工只可以食一啖飯然後就跳足幾個鐘頭舞
陳蕾冚家死

回復 17# hohoho

Stanley都唔記得左佢好似第二晚有意外?
    而家個個出返來都好支持自己公司,乖仔。
    反正班仔大部分嘅實力都唔玩得好多年,趁有人氣拿拿聲搵多d
Life was a willow and it bent right to your wind.

回復 36# VitoVibes

運氣嗎?平時唔練歌,出show病低搵藉口都可以賴無運行,真係唱的好難聽。
    真係無運氣會唔會搵咁多啦!最終會變成第二個twins,不過twins有得返大陸搵錢,佢地就唔一定啦
Life was a willow and it bent right to your wind.

成間公司太短視, 而家成件事都末算settle曬, 分分鐘遲d拉左個d人上court, 單野又炒番起
仲有個903好似剩 ...
hohoho 發表於 2022-11-14 06:47

全世界都要體諒鏡
批評佢地一地係hater
唱得唔好一定要包容 因為佢地好努力 唔舒服都唔想既
香港樂壇全靠Mirror 撐住
話佢地等於欺凌

勞工福利嚟 viutv員工只可以食一啖飯然後就跳足幾個鐘頭舞
stephybest 發表於 2022-11-14 13:00

姜仔係咪脫離咗VIU, 可以有飽飯食喇, 見佢越嚟越腫   

到AL唔紅個陣可能佢哋先會收口
有時間都係重溫下琴晚表演算,平時少機會見到AL做呢啲

到AL唔紅個陣可能佢哋先會收口
有時間都係重溫下琴晚表演算,平時少機會見到AL做呢啲

...
pekopoko 發表於 2022-11-14 18:33

其實我今年對AL好感度都低左
但公海啲批評真係太毒
開口埋口就用人地性向同性別講

但公海啲批評真係太毒
開口埋口就用人地性向同性別講 ...
John 發表於 2022-11-14 18:44

齋講佢難聽已經夠

但公海啲批評真係太毒
開口埋口就用人地性向同性別講 ...
John 發表於 2022-11-14 18:44

其實講性取向呢啲客觀存在嘢嘅,多數都係真口衰路人
反而隊友粉先係最鍾意扮街客去人格謀殺AL CM壇都有唔少

如果長期睇得多偏激言論,例如X登白卡po個啲帶風向者,係會好易受影響
人無完人,有不完美嘅地方先更顯得真實

其實講性取向呢啲客觀存在嘢嘅,多數都係真口衰路人
反而隊友粉先係最鍾意扮街客去人格謀殺AL CM ...
pekopoko 發表於 2022-11-14 19:08

咁佢之前又又又事先預告回程唔行特別通道扮被私追到底點解釋?

咁佢之前又又又事先預告回程唔行特別通道扮被私追到底點解釋?
kenneth 發表於 2022-11-14 19:15

點解係都要踩低人先開心?收手啦!

你鍾意嘅生生兩年前已經做緊呢樣嘢,自己上水叫fans去私追接機

齋講佢難聽已經夠
kenneth 發表於 2022-11-14 19:08

如果純粹講佢唱功 我反而接受 AL唱歌我都覺得整體上差左 又少練歌

如果純粹講佢唱功 我反而接受 AL唱歌我都覺得整體上差左 又少練歌 ...
John 發表於 2022-11-14 19:25

的確AL唱功仲有進步空間
不過有時唔係好明,點解香港樂壇可以包容到唱作歌手走音唱功差
但反而對跳唱歌手唱功就好似比較苛刻