返回列表 發帖

Ian無緣上THE FIRST TAKE? 網民戥陳卓賢不值

MIRROR去年原有機會到日本舉行的Summer Sonic音樂祭演出,奈何紅館演唱會意外令他們辭演。今年他們目標要衝出國際,除了有部份成員到大馬開騷外,全員更首推英文歌《RUMOURS》,並與全球最大唱片公司之一Sony Music合作。他們的英文歌於3月在Spotify紐約時代廣場有告示牌宣傳,早前有網民在日本街頭見到由Sony Music推出的黑白大型廣告板。

有網民在日本見到MIRROR大型的廣告牌。

日本Sony Music在2019年底開設的YouTube音樂頻道「THE FIRST TAKE」,邀請不同歌手、組合及樂隊現場獻唱及演奏。過去主力邀請SONY旗下歌手,近年則有來自不同公司及國家的音樂人參與。隸屬SONY旗下的陳柏宇早前成為香港首位歌手登上「THE FIRST TAKE」,如今柳應廷(Jer)及李駿傑(Jeremy)成香港第二及第三位在「THE FIRST TAKE」演出的歌手。早前姜濤、Jer、Jeremy及Anson Lo先後到日本工作,當時他們以「big project」去形容,而其中一項的內容正是為「THE FIRST TAKE」錄音,有網民估計姜濤及Anson Lo可能都有份參與。

Jer與Jeremy將與大家一齊開live看THE FIRST TAKE 首播。

Ian無緣上THE FIRST TAKE?

MIRROR官方IG宣布,明晚(5日)8時45分將有Jer及Jeremy一齊在IG直播,與歌迷齊齊看二人在「THE FIRST TAKE」的演出。柳柳粉及Unicorn(二人粉絲暱稱)大感興奮。然而,亦有網民戥團中唱得的陳卓賢(Ian)不值,因為Ian的音樂才華絕不遜於其他成員,更曾擔任曲詞編監,就連是否可以開騷亦要待fans不停追問才獲官方確認,令不少歌迷擔憂MakerVille資源分配不勻。

陳卓賢今年會否有big project呢?

ak730

-呀jer 上THE FIRST TAKE好值得開心,咁lan呢?幾岈有份上?各位helloss 都好期待lan有得上海外節目

-請問lan 幾時先有THE FIRST TAKE?Hellosss 們己等了好耐了

-我第一個反應係- 究竟lan幾時去日本錄YT片?

-想問下係陳仔末okay上THE FIRST TAKE 定無安排陳仔上THE FIRST TAKE

-Ian呢

-請問幾時到 lan,佢都係一位好有才華,好唱得嘅歌手

-恭喜 Jer 有份錄the first take 為了陳會一直等下去

-hellosss 無話反對或不滿 Jer 上節目,hellosss是追問花姐/公司幾時幫 Ian上節目。hellosss 跟柳炒一向平和,點會不滿 Jer?

延伸閱讀:
姜濤能否進軍亞洲?日本兩高中生對AK最有好感
在這畢生不滅 無極的狀態

MIRROR去年原有機會到日本舉行的Summer Sonic音樂祭演出,奈何紅館演唱會意外令他們辭演。今年他們目標要衝 ...
losyes 發表於 2023-5-5 00:56

可以叫hellos問下專業評審

皮皮永遠都係最沒存在感。。。
SSN Chart (14 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 唞 - 陳柏宇 / Yellow!

姜濤上THE FIRST TAKE???
支持姜b上去大展歌喉實力全世界有魔音聽大飽耳福了
Aliens,明荃之友

Aga比他更有資格上THE FIRST TAKE,完
Aliens,明荃之友

huntergon 發表於 2023-5-5 02:28

咁要迪迪轉咗去罪大先
Oh~Wo~Yeah~~~
Wk36 1-6 花見之酩 2-4 一了百了 3-2 日常事故劇場

你好Ian真係好小氣
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

塵歸塵土歸土,無尾熊就梗係去返澳洲,日本嘅氣候唔適合佢
you can kiss a hundred boys in bars~shoot another shot~try to stop the feeling~

Ian係咪要出來回應家裡有事無法參加錄影 所以唔去。
定係要follow 再unfollow呢個主辦方
Life was a willow and it bent right to your wind.

huntergon 發表於 2023-5-5 02:28

香港好難搵到一位歌手比佢無資格

又來BIG PROJECT呀
張相笑得好牽強
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

想聽Jersss唱WARRIOR
未講的說話寫滿在信箋
郵差多謝你知 我心所向位置

上唔到係好事
佢唱live咁trash
利申:唔係鏡粉

Ian live唔掂
獻醜不如藏拙

上到都要唱到先得
唱唔到慘過上唔到

是咪怕我賢萬一又臨場覺得不受尊重唔錄, 咁出嚟條 再見寧靜海 (The First Take Version)片就係影住佢走, 跟住影住支咪四分鐘咩聲都無

雖然咁既話可能啲日本人睇完讚好有深度, 我賢藝術造詣好高

ian 唱live...
係咪jer有啲咩ian冇,班hello都要投訴
4拍4家族仍在熱映中
https://wmoov.com/movie/showtimes/61498

今晚9PM JER X JEREMY《人類群星閃耀時》FIRST TAKE LIVE VERSION YOUTUBE首播

寧得罪鏡粉都莫得罪hellosss

有網民估計姜濤及Anson Lo可能都有份參與THE FIRST TAKE錄音。

有網民估計姜濤及Anson Lo可能都有份參與THE FIRST TAKE錄音。
WZA111 發表於 2023-5-5 20:51

錢錢錢錢錢錢
47. Bring Him Home
week25
1 . 力臻 ChinkyEyes        跳跳虎

ian 唱live...
係咪jer有啲咩ian冇,班hello都要投訴
myrichardac 發表於 2023-5-5 16:18

上次cut咗JJ,Jer有Ian冇
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

佢上去想悶死人咩

想聽MONEY
69h 發表於 2023-5-6 13:40

MONEY Pt. 2

香港得三個人去過嘛,其他都叫無緣啦

ian唱歌算把啦佢d粉講嘢點解咁怨婦feel