返回列表 發帖

《善心滿載仁愛堂》討論區

星期六 晚上8:30 翡翠台及高清翡翠台

首播日期: 2014.10.18
邁向第三十八年的仁愛堂,一直致力為香港市民提供醫療、教育、社會、環保四大範疇的社福支援服務。為了籌募屬下機構的支出及服務經費,年度籌款直播節目《善心滿載仁愛當》假將軍澳電視城隆重舉行。

司儀陳百祥、黎芷珊、朱凱婷,連同李克勤、鍾嘉欣、鄭俊弘、吳若希、胡鴻鈞、AGA、Gin Lee、林德信、羅鈞滿、姚兵、狄易達、陳嘉佳(小寶)、林夏薇、朱晨麗、沈震軒、林盛斌(Bob)等傾力演出,分別以經典小遊戲、扮嘢等形式,呼籲現場總理、家庭觀眾慷慨解囊外,一眾歌手更會獻上熱播好歌。節目也會介紹仁愛堂的多項貼心的社區服務,讓大家進一步了解機構的運作及受助對象。

除左hacken,都無大星
唔知大家會唔會睇...
有越難越愛同大愛live

送禮又出現了…
成日上大show又唔plug歌都唔知想點

鍾嘉欣唱大愛? 想聽鋼琴哭

2013年 仁愛堂 個 cast 是咁的,真係差好遠:
譚詠麟、黎瑞恩、薛凱琪、吳雨霏、許廷鏗、鄭欣宜、沈震軒、雷琛瑜、Robynn & Kendy、江海迦
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

又係呢D三、四線藝員+走音星夢幫嘅cast胡鬧show,仲有冇悶D。

都唔知 沈震軒 要當藝員出,係比 Mag 同 Jay 好彩 定係仲 慘 喇。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

鍾嘉欣唱大愛? 想聽鋼琴哭
星夢情真 發表於 2014-10-13 10:56

X2....鋼琴哭正正子嘎

星夢班人無限loop 到2046 ???? Zzzzzzzzz

di2da幾時變咗星夢幫XD
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 22 冠軍歌:容祖兒 - 九秒九

"叻哥為襄善舉粉墨登場,帶領羅鈞滿、姚兵、狄易達三位「星夢幫」成員,重現九十年代樂壇「天王」風采,究竟各自會扮演哪位顆巨星?"   

咁都諗得出,沒有最膠、只有更膠,無記幾時肯放過我地?

"叻哥為襄善舉粉墨登場,帶領羅鈞滿、姚兵、狄易達三位「星夢幫」成員,重現九十年代樂壇「天王」風采,究 ...
rainbowdash 發表於 2014-10-13 12:58

其實好多人都鐘意睇膠野 越膠越愛噶

仲有Aga,Gin Lee,林德信
又有一加一
林德信有新歌咩?

仲有Aga,Gin Lee,林德信
又有一加一
林德信有新歌咩?
rubylovessss 發表於 2014-10-13 20:16

但 作客公司 依然只係得 環球,舊年就有 環球 同 太陽。

最想睇都係Aga+ginlee,jinny live架姐

林德信系咪唱心靜自然涼

仲以為周慧敏嚟咗, 原來係吳若希...

唱咗《無朋友》十萬幾次都冇plug,算點?學下燈神重槌總選前半個月plug
[已結束] Jayant Replay Awards 2023

憑著愛 錄音咪咀唱,Alex 都唱成咁 ?!

送禮勤唱黎唱去都係無朋友,又唔PLUG...好心啦悶唔悶架

望住對面嘅歌星隊,編咗去藝員隊嘅沈震軒BB究竟諗緊咩
Paco都有黎但無旗下歌手
fifty1205 發表於 2014-10-18 20:57

有~編入藝員組姐

唔通熊貓壓軸?

Paco都有黎但無旗下歌手
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

D遊戲勁無聊

回復 24# fifty1205

沈震軒都唔算?

鄭俊泓都出埋,嘉欣BB唱大愛壓軸?

憑著愛 錄音咪咀唱,Alex 都唱成咁 ?!
Bluejays 發表於 2014-10-18 20:48

我都覺得係咪咀

頭先話 四大天王 壓軸麻

羽田今次live幾好喔
肥婆馬上收皮

真係好好好到我爸媽停低哂聽佢點走音…
羽田今次live幾好喔
fifty1205 發表於 2014-10-18 21:08

唔知有冇 親愛的 聽呢!!

羽田今次live幾好喔
fifty1205 發表於 2014-10-18 21:08

原來今晚都係聽唔到 越難越愛 嘅 live ...
個咀甩左兩粒字 ... 冇可能唔係咪咀

係live 佢走音由頭走到落尾
完全聽到我o 哂
個咀甩左兩粒字 ... 冇可能唔係咪咀 ...
Bluejays 發表於 2014-10-18 21:12

開頭越難越愛live 唱到個KEY好低

個咀甩左兩粒字 ... 冇可能唔係咪咀 ...
Bluejays 發表於 2014-10-18 21:12

係live 佢走音由頭走到落尾
完全聽到我o 哂
ashleylin 發表於 2014-10-18 21:15

唔係 live,係錄音重唱,現場咪咀,
「懷抱的手 我不想再放開」 懷抱 兩字甩咀。

甘即係唔係cd 版
即係事前錄音?

但走音走到好嚴重
睇到o 到哂

即係唔錄既時候仲嚴重
好期待 啲頒獎典禮佢唱live
後面啲歌星睇到o 哂個種感覺

Aga同Ginlee出左未?

甘即係唔係cd 版
即係事前錄音?
但走音走到好嚴重
睇到o 到哂
ashleylin 發表於 2014-10-18 21:20

唔係 CD 版  係事前錄音

大愛真係好好聽
嘉欣BB LIVE都有好大進步!!

唔通我隻耳有事
肥婆馬上收皮

Aga同Ginlee出左未?
RROYs 發表於 2014-10-18 21:25

未呀~得開場

經過 越難越愛 嘅 事前錄音版 後,
我真係唔敢肯定 大愛 係咪 live 了... 但起碼 大愛 冇甩咀

ALEX LAM無新歌
自己一個唱晒爸爸D歌咁慘
環球放棄左佢啦...?
好唔掂喎....不如叫返佢老豆出黎唱啦

有冇人知之後仲有冇大show?
好想聽豔羨live
Happy and Blessed.

林德信好難聽仲要三首
肥婆馬上收皮

請個林德信翻來當佢林子祥?
寧願將林子祥時間俾送禮好過

望住對面嘅歌星隊,編咗去藝員隊嘅沈震軒BB究竟諗緊咩
ed8671ed 發表於 2014-10-18 20:55

「好彩有 Moon 同 兵哥 陪」?