返回列表 發帖
其實Jase 今日都有眼紅紅
阿King 今日好似比情緒影響 有啲失魂 唔記得咗要唱...haha
仲以為會係Gigi做嘉賓
點歌環節 我係前面喪嗌直到你肯定 結果...
不過 整個演唱會氣氛好好 好enjoy 有笑有淚
四子繼續加油!

今年最組會唔會俾返佢地
lemontea1069 發表於 2017-10-22 02:12

我會繼續投佢哋 haha

今年最組會唔會俾返佢地

好開心仲有人記得呢首歌

其實今晚真係我第一次睇演唱會喺山頂都會見到咁多人一齊Encore part企起身XD

Mi自爆合唱多首都唔得

而兩晩的選曲都別出心裁:
最後的歌/ 最後一次

希望DVD可以保留~ ...
l00540 發表於 2017-10-22 01:09

我仲諗住有 "時間之光"

估唔到皇上開始唱此刻無價咁感動,應該係佢喊先就四個都一齊喊,我兩場呢個位都忍唔到!

Side track:見到坐前一行的DJ Donald開場無耐唔知點樣整甩張櫈既手柄!Secu要搵工作人員整返!

點唱其實想點直到你肯定
但king好似聽錯左做死了都要愛
tom 發表於 2017-10-22 00:33

勁想聽直到你肯定

Mi自爆合唱多首都唔得

最後的歌/ 最後一次

希望DVD可以保留~ ...
l00540 發表於 2017-10-22 01:09

肯定保留啦,大家同公司嘛

呢個一定係催淚位。實觀眾實感動死。

• 「最後一次」這首歌是 安仔,jase, 鋒,King 㨂的。 ...
    dom 發表於 2017-10-22 00:34

• Mi自爆合唱多首都唔得

最後的歌/ 最後一次

希望DVD可以保留~
    梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
    Side-track音樂會再見

其實 Jase 好似有幾次係想揸咪講野
    不過插唔到口
    之後完全放棄咗
    C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
    Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
    01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

CF近年的演繹,多了份作狀

Btw, King今晚最真情流露
    四子中得Jase無 ⋯ ...
    l00540 發表於 2017-10-22 00:56

此刻無價全部喊晒!不過jase king仲唱到

CF首首都係到拖音
    心諗做乜9
    hinz 發表於 2017-10-22 00:33

CF近年的演繹,多了份作狀

Btw, King今晚最真情流露
    四子中得Jase無

https://www.instagram.com/p/Bag39W3hRAU
    呢個一定係催淚位。實觀眾實感動死。

• sammi_chengsauman「最後一次」這首歌是 安仔,jase, 鋒,King 㨂的。希望呢晩之後,佢哋能夠有源源不絕嘅勇氣迎接另一個階段嘅開始。在comfort zone裡能使人有安全感,但離開自己熟悉的comfort zone, 去創造新一頁,其實這份勇氣,很需要你們的支持!加油!四位。
    我們都是這樣長大的
    人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
    而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

回復 372# so305244299

Sorry, 太遲

點唱其實想點直到你肯定
    但king好似聽錯左做死了都要愛
    利申:唔係鏡粉

冇睇rundown, 今晚比預期中好睇
    backdrop有心思得黎又唔喧賓奪主
    音響恰到好處,夠聲又唔太嘈
    sammi更加係b ...
    uran 發表於 2017-10-22 00:09

CF首首都係到拖音
    心諗做乜9
    HINZ TOP 20 Week 51
    01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
    02 著地 - 鄧麗欣
    03 Pretty Liar - 章尾而

點唱部分有煉獄

冇睇rundown, 今晚比預期中好睇
    backdrop有心思得黎又唔喧賓奪主
    音響恰到好處,夠聲又唔太嘈
    sammi更加係bonus中既bonus

只係on仔唱老調兒甩咀甩到
    同埋cf成日拖音拖到古古怪怪

2015-2345
    應該真係我睇咁多演唱會最耐既一次
    hinz 發表於 2017-10-22 00:00

真係唱到唔捨得完!不停要觀眾點唱

今晚on仔把聲好靚啊,釗峰把聲都好返,音響咪聲都調整過,好好聽啊!

Good show!

2015-2345
    應該真係我睇咁多演唱會最耐既一次
    02 著地 - 鄧麗欣

超值啊!!!!
    2015唱到2345先完!!!!
    勁high

唱最後一次真係要喊出黎
    十幾年唔唱 一唱就兩年唱兩次
    兩位天后唱「最後」
    Jason's Playlist 2024
    Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

真係最後一次

好想知嘉賓究竟係唔係SAMMI

今天早了入場~~~

燒烤叉good show~~~

回復  joshua

仲有無啊?
    so305244299 發表於 2017-10-21 16:03

Pm

門常關
    但係少年宮係咪再冇機會唱?

fyi
    今日好多fans都已經買到心頭好的紀念品,多謝大家的支持。
    售賣區10月21日尾場仍然會繼續開檔,
    亦會提 ...
    艾石仔 發表於 2017-10-21 10:39

點解MIH唔買好過買

唔捨得佢地呀

回復 368# joshua

仲有無啊?

其實佢話生於CAllStar 但唔係生於斯~
    所以唔唱生於斯都明
    BTW RUNDOWN 反白

Soul Jase Solo
    01. ...
    艾石仔 發表於 2017-10-21 01:44

32-39 應該勁催淚

我搵到飛喇

終於
    abcxyz302006 發表於 2017-10-21 15:23

我都揾返本身自己果兩張飛了

有2張300,有無人要,樓上其實我有pm你
    joshua 發表於 2017-10-21 15:18

我搵到飛喇

終於

有2張300,有無人要,樓上其實我有pm你

尋晚唱再不再見時我已經開始喊
    最後果兩part好催淚
    我想信今晚仲感人

有冇人放飛?

竟然無唱此刻無價?
    我仲以為係假encore/ ending song

原来有唱但上面rundown無 想知幾時 ...
    timothy1704 發表於 2017-10-21 11:01

REGULA口RUNDOWN 最後一首, 喊左勁有FEEL...首歌加勁多分

昨晚坐a行,其實啲人都好肯起身,不過冇乜發出歡呼聲。前面有中坑同老婆仔女黎,得老婆係支持者,老公慢歌 ...
    lblemon 發表於 2017-10-21 13:32

我係D 行有叫嫁

昨晚坐a行,其實啲人都好肯起身,不過冇乜發出歡呼聲。前面有中坑同老婆仔女黎,得老婆係支持者,老公慢歌果時瞓著左

成個場啲氣氛俾坐下面啲搞彎哂,0氣氛
    pooh1460 發表於 2017-10-21 12:50

尋晚下面中間係內部飛,今晚係 fans club 飛,應該會好 d 嘅
    論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
    https://www.facebook.com/stupidmusichk
    Follow 埋我 IG 啦
    論盡樂迷,敢愛敢恨

仲未搵到飛
    abcxyz302006 發表於 2017-10-21 11:13

你搵平飛定點呀
    =)

成個場啲氣氛俾坐下面啲搞彎哂,0氣氛
    Infinity & Eternity

有唱逾越生死
    Kyle_ 發表於 2017-10-21 10:13

係喎,記錯左

仲未搵到飛

33係37後
    hinz 發表於 2017-10-21 11:08

係喎
    THX

尋晚嘅 flow 同演出,其實相對以往 C AllStar 演唱會黎講,係唔合格。
    但掛住「休團」呢個字,又好似已經唔重要。希望今晚會更好啦。
    論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
    https://www.facebook.com/stupidmusichk
    Follow 埋我 IG 啦
    論盡樂迷,敢愛敢恨

其實佢話生於CAllStar 但唔係生於斯~
    所以唔唱生於斯都明
    BTW RUNDOWN 反白

艾石仔 發表於 2017-10-21 01:44

33係37後
    02 著地 - 鄧麗欣

竟然無唱此刻無價?
    我仲以為係假encore/ ending song

原来有唱但上面rundown無 想知幾時唱?