返回列表 發帖
簽名被屏蔽

講埋禮禮上去三個合唱三人行
KennyCheng23 發表於 2013-4-21 01:25

睇到呢句笑左 XDDD
應該揾alfred&mag唱sita d金曲嘛
koalabear 發表於 2013-4-21 01:26

我都想.. 不過其實當日下午拍都好難prepare 到
Alfred 首青春頌都係dedicate 畀Sita...

點解唔搵翻之前果個男人配音報榜TAT
兩舊豬扒報榜好_慢啊

新版勁歌金曲個人幾like
Tan直接開名插商台,插得好!甘老妖同黃生以權謀私偏幫環球!
報榜個2位豬扒好難頂 ...

報榜其實我覺得可以10-2位改用歌手以MELEDY唱副歌出黎~
當比歌手唱人地D歌當練唱功都OK呀~反正多左咁多時間~
一男一女咁交替唱10-2位歌既副歌一段仔~

簽名被屏蔽

Tan直接開名插商台,插得好!甘老妖同黃生以權謀私偏幫環球!

你都見個個都好DOWN架啦, 點可能即集唱=.=.....
應該係最好的時刻之後知個消息的, 所以立立唱到想喊想喊咁...

五場concert嚮學生測驗時開都95%滿&hea爆0宣傳精選碟賣成萬隻算好好ga la ...
koalabear 發表於 2013-4-21 01:29

你肯定有一萬隻咁多?
呢幾個星期d銷量似乎唔多wor
周周都停留
連r&k都re到

報榜其實我覺得可以10-2位改用歌手以MELEDY唱副歌出黎~
當比歌手唱人地D歌當練唱功都OK呀~反正多左咁多時 ...
kenny1102 發表於 2013-4-21 01:29

Medley 好難砌嘎 -v-..
同埋一D rock D 一d soft D 點med 阿
如果前面係就有就有 下一首係 Little Something -0-

五場concert嚮學生測驗時開都95%滿&hea爆0宣傳精選碟賣成萬隻算好好ga la ...

佢間公司咁唔鍾意903,
咪去997拎個全宇宙我最喜愛女歌手Lor-_-
btw,又唔見佢地搵903做演唱會promo

簽名被屏蔽

應該係最好的時刻之後知個消息的, 所以立立唱到想喊想喊 ...
阿薯 發表於 2013-4-21 01:30

應該唔關事其實alfred 錄個陣 已經知道Sita 既離去.

Medley 好難砌嘎 -v-..
同埋一D rock D 一d soft D 點med 阿
如果前面係就有就有 下一首係 Little Somet ...
kingheiwong 發表於 2013-4-21 01:32

我意思好似十幾年前十大金曲之前會播入選歌曲D副歌咁~
不過就改為歌手即唱~

如果前面係就有就有 下一首係 Little Something -0- ...
kingheiwong 發表於 2013-4-21 01:32

嚇醒訓左唔記得熄電視既人;P
每星期唔同配搭;P

簽名被屏蔽

Kay好慘... 就唱完首歌... 咩訪問都冇做...

即係代表中六都唔再聽佢D歌????
定係讀書既唔聽佢d歌,???唔明???

我意思好似十幾年前十大金曲之前會播入選歌曲D副歌咁~
不過就改為歌手即唱~ ...
kenny1102 發表於 2013-4-21 01:35

十幾年前太細個唔知細點 xDD
不過如果每首歌cut 開唱都ok 既..
不過歌手未必肯lor 同埋下下都live... 唱衰左人地首歌唔驚畀其他人fans 鬧咩...

嚇醒訓左唔記得熄電視既人
每星期唔同配搭
KennyCheng23 發表於 2013-4-21 01:35

TVB 會收到勁多投訴;P

簽名被屏蔽

tvb真係on lun 9
高清台重播果集竟然係下星期6下午
點解唔索性聽日就重播

希望下星期找太陽娛樂仝人上去做返個記念特輯
順便冠告別我
本週冠軍歌: 黑玻璃 - 洪嘉豪

順便冠告別我
Our_Souvenir 發表於 2013-4-21 01:39

你呢兩個目的我都好support尤其係冠「告別我」
當然 SITA TAT

順便冠告別我
Our_Souvenir 發表於 2013-4-21 01:39

呢個真系好提議啊
最好叫埋sita的圈中好朋友上來傾下

十幾年前太細個唔知細點 xDD不過如果每首歌cut 開唱都ok 既..
不過歌手未必肯lor 同埋下下都live... 唱衰 ...
kingheiwong 發表於 2013-4-21 01:37

咁叫旦哥自己唱啦~;P
tvb真係on lun 9
高清台重播果集竟然係下星期6下午
點解唔索性聽日就重播
jose 發表於 2013-4-21 01:38

版主i miss u~

簽名被屏蔽

其實GEM 冇咁大個頭就唔好戴咁大頂帽
你開3 場3 面台爆既唔會有人話你架喎
好過而家5 場3 面台仲要排山倒海式電視收音機廣告怒播煩到爆 + 周圍派飛 + 半價飛
都空咁多位
邊個話佢下一站天后?

個個月都有測驗考試架啦
除左暑假
邊有得咁賴?
咁即係佢得中小學生fans (咁又慘D, 得唔到其他age group 欣賞)
咁冇信心咪暑假開三場
唔好冇咁大個頭就戴咁大頂帽串串貢先得架 (佢經理人)
小朋友嘔像偽人勁叫漿人格破產
勁叫漿盲粉koalabear繼續煩膠

咁叫旦哥自己唱啦~
kenny1102 發表於 2013-4-21 01:41

haha 都好wor~~ 其實係唔係唱我冇所謂

個兩個女人先係最最最大既問題....

個兩個女人先係最最最大既問題.... ...
kingheiwong 發表於 2013-4-21 01:42

冇法啦~tvb總要捧新人~
同禮物小姐差唔多~~~~

kingheiwong 發表於 2013-4-21 01:42

搵呢兩個女人不如搵返之前個配音員報-.-

kenny1102 發表於 2013-4-21 01:44

wa 呢兩個比起個班地獄天使都差好多lor -v-
我寧願要翻朱千雪 <3
最好搵翻個個男配音

呢個真系好提議啊
最好叫埋sita的圈中好朋友上來傾下
阿mark 發表於 2013-4-21 01:41

最 FD 係小肥同 HC 吧...
我都好想知佢地而家過得點...
本週冠軍歌: 黑玻璃 - 洪嘉豪

我覺得個兩個女人講野俾d感情講大聲d講放d就ok了...   宜家好似一隻字一隻字咁對稿讀... 又細聲...

kenny1102 發表於 2013-4-21 01:44

下次搵十幾個味之天使排哂陣咁報;P

下次搵十幾個味之天使排哂陣咁報
KennyCheng23 發表於 2013-4-21 01:46

十個就夠啦..一人一個位

簽名被屏蔽

十個就夠啦..一人一個位
PangChiYeung 發表於 2013-4-21 01:47

一人一個字 lol
花滿地
奇樹滿林
一朵花跟森林
你決定了哪邊合襯沒有...?

反gem反Mi個位又蒲頭出黎嘈
各位EQ高的CM人唔好中計啊,費事到時俾板主扣分~~ ...
koalabear 發表於 2013-4-21 01:48

反GEM 有咩問題?
理性反對有咩問題?
一定要讚佢? (違背良心既野我做唔出)
你自己響cm 反Kary Joey 你唔話埋你自己?
(你反邊個我冇意見, 雖然成日見到你D 曲post 有D 煩, 我出1 個post 你已經出左10 個曲post)
我唔係反Mi 你唔洗咁操心
我係唔鍾意佢班盲粉 (咁又唔得?)

同埋我上面堆comment 係refer to 今集勁歌
GEM 公司高層串串貢而打既
我suggest 佢開3 場好好睇睇好過而家咁核突姐
咁都嬲
有冇咁小器呀?

你自己認為考試測驗係得某幾個月份有我幫你唔到架喎
講堅有D 學府有summer course 暑假都要考試架啦
咁仲唔係個個月都有試考? (係咪唔重要, 只係想講出冇得咁賴法)

我睇睇下電視冇理由因為一個廣告而熄電視咁低智卦?
覺得煩都唔得? 有冇咁獨裁呀?

同埋我又真係唔覺得個個concert 都有半價飛賣
我上年睇你頭像薛凱琪() 要買貴價黃牛囉陰公
叫佢加都唔肯加場
小朋友嘔像偽人勁叫漿人格破產
勁叫漿盲粉koalabear繼續煩膠

簽名被屏蔽

應該係最好的時刻之後知個消息的, 所以立立唱到想喊想喊 ...
阿薯 發表於 2013-4-21 01:30

唔關事啦~果朝已經通晒天~
立立係果朝已經係微博蠟燭左~
只不過可能要夜晚錄既時候~大家都仲未係好接受到就真既~

簽名被屏蔽

张丹先生仲一直系度炒冷饭 -.-

以后就等住一直食冷饭得了~
Pick me Pick me up
我的梦境 等你 唤醒
这美丽 将要因你 亮起

再次因為最尾的一段而忍不住淚水。。。

Kay好慘... 就唱完首歌... 咩訪問都冇做...
PangChiYeung 發表於 2013-4-21 01:35

夏森美又唔上去,其實佢嘅例子同張丹有D似,先因為資源等問題只是集中一個,後來再推新人,舊日帶新人,同其中一part討論嘅話題好類似。

以後集集嘅主題應該都唔同,請唱片頂多未請埋Paco、Mini上來。之後可能會有作曲作詞監製等上去。睇人有post話徐子珊會上去,唔會上去討論現今演員做歌手,或者兩者兼顧嘅藝人啊嘛?下星期可能冠嘅Fiona或者林峯都適合討論依個話題喔。

琴晚咁夜都無睇勁歌
唉...轉返7點得唔得啊
算..返黎睇翻

new ac:留言
the old ac:做板主,開電視區post

timgoi 發表於 2013-4-21 02:36

kay媽唱得好好聽啊

再次因為最尾的一段而忍不住淚水。。。
表妹保莉 發表於 2013-4-21 03:27

我又想喊....

回復 130# Our_Souvenir

陳慧敏應該同sita都幾f 睇佢weibo就知了 叫慧敏哥上去咪順便可以唱排隊咯

1.發現新大陸:原來香港9月至7月統統都要test/exam(香港學生好慘啊)
2.黃牛黨賤價清飛止蝕不嬲都有(連lady g ...
koalabear 發表於 2013-4-21 01:56

你自己拎住exam period呢個point先既 一月中小學考試
二月中學考mock
三月大學midterm
四月DSE+中小學期中試
五月大學final
六月中小學考試
七月大學summer course final
九月開學忙忙豬
十月大學midterm
十二月大學final+中小學考試

咁應該全香港無乜邊個月唔可以用exam period去解釋票房

:'(
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊