返回列表 發帖

Gin Lee神級金曲獲逾140萬點撃 謙稱我覺得好勁

實力唱將Gin Lee(李幸倪)近日推出新歌《後人類的美麗與哀愁》,而之前的《企好》,MV在影音平台的收看次數仍持續攀升,至26號為止達逾140萬收看次數。她感謝歌迷不停翻loop其新及舊歌曲,因每首歌都花費了她和圑隊不少時間及心血,坦言亦曾試過出歌冇人知:「喺第一間唱公司同舊公司都有試過呢個情況,其實一隻碟內裏有咁多首歌,唔係首首都會有人識,可能只知1至2首,之後發生咩事都未必知道。」

問到出歌冇人留意是否好失望?她直言如新歌反應不似預期定有失落感:「有時覺得啲歌好掂、好正,自己好鍾意,但反應同自己有段跟距離時,就會質疑自己係咪有冇問題,好在今年出咗3首歌,大家都鍾意咁。」又預告年底就推出第5首歌。

至於年底的壓軸歌可有信心是必爆之作,她則謂:「好難講,我覺得首首都好勁,我做歌嘅心態都希望佢好勁嘅,其實手頭上做咗幾首,又繼續做新歌,到目前為止去到大半年,我一路都有睇大家嘅反應去調整推出咩歌,再同公司部署。」

LINK

-
支持實力唱將李勁霆
不正常人類推介榜 2024 Week 23
1. 也許沒有未來神 - per se 2. 漫天星 - 洪嘉豪 3. 靈魂有路 - 雷同二友

都話佢年底有第五plug爭女金,陳蕾邊夠佢彈藥多
Life was a willow and it bent right to your wind.

有時覺得啲歌好掂、好正,自己好鍾意

敢定街燈定IDK

gum cook
47. Bring Him Home
week23
1 . 陳卓賢@Mirror        ThankYouPostman

都話佢年底有第五plug爭女金,陳蕾邊夠佢彈藥多
babyshark 發表於 2023-9-27 20:33

見到有人話豹都有5th plug
Harvard都不可教導

有時覺得啲歌好掂、好正,自己好鍾意
敢定街燈定IDK
梨胃言 發表於 2023-9-27 20:34
虛榮 for sure

最近發現 開錯燈 都近50萬view
唔明咁多人連Lyric Video都loop

btw 差d以為 謙稱我覺得好勁 係真標題
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

娘惹菜應該係壓軸plug
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

明明九字歌無左陣娘味,街客反而唔buy
幸兒都係繼續出娘歌好過啦
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

Garfield 發表於 2023-9-27 20:37
可信, 要出點都會趕得切出到, 當年 旁觀有罪 2020年11月出, 2021年1月中先有 MV / 上 online 平台

caption : 多產先係致勝關鍵!
目標都好明確: 勝利

最近發現 開錯燈 都近50萬view
唔明咁多人連Lyric Video都loop

btw 差d以為 謙稱我覺得好勁 係真 ...
on07111 發表於 2023-9-27 20:38

佢幾時肯抽時間作下曲
Harvard都不可教導

實力唱將Gin Lee(李幸倪)近日推出新歌《後人類的美麗與哀愁》,而之前的《企好》,MV在影音平台的收看次 ...
荷蘭番茄 發表於 2023-9-27 20:27

買咁多view 睇嚟英皇對佢d view好冇信心

佢幾時肯抽時間作下曲
Garfield 發表於 2023-9-27 21:02

佢自己作仲悶
開燈熄燈年度悶歌

佢幾時肯抽時間作下曲
Garfield 發表於 2023-9-27 21:02
入左蛋記後除左做歌手要做兼職做 model, 拍廣告, 拍 vlog, 拍 Miss Gin 音樂教室片, 家人又現住香港, 抽時間作曲應該會幾難

東方一個星期出2-3 篇鱔稿
但人氣都仲係................................

5th plug song of the year 嘅心態, 不如歌名叫”心很雄”
Weekly Pick: 戀愛腦之死 - 陳健安

btw預告定有第5plug

我係903就即刻ban鬼你第四plug 首歌又唔係去到我說虛榮沙鷗ge質素
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

https://www.youtube.com/watch?v= ... el=universalmusichk

mike終於出歌 但係合唱  佢值得更多
不知所謂

樓主個icon仲好笑過個po
you can kiss a hundred boys in bars~shoot another shot~try to stop the feeling~

她感謝歌迷不停翻loop其新及舊歌曲

幸兒對自己好冇信心
好似明知自己啲歌只係刷出嚟咁
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

btw預告定有第5plug

我係903就即刻ban鬼你第四plug 首歌又唔係去到我說虛榮沙鷗ge質素 ...
on07111 發表於 2023-9-27 22:10

哈, 就係冇先播, 你講果三首高質903都冇播過

我都係中意敢
我估錯這個世界得到教訓

我鍾意企好嘅,不過150萬都攞出來講?人地三幾日都搞掂啦
FIGHT for 陳柏宇

明明九字歌無左陣娘味,街客反而唔buy
幸兒都係繼續出娘歌好過啦 ...
我等我在 發表於 2023-9-27 20:46

fiona首最後最後好聽啲喎

她感謝歌迷不停翻loop其新及舊歌曲

幸兒對自己好冇信心
好似明知自己啲歌只係刷出嚟咁{ ...
John 發表於 2023-9-28 00:54

好歌自自然然一聽再聽㗎啦

手上咁多彈藥,叫糊女金
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

L5588

仲以為後人類140萬view咗

以為講Dum Dum

Garfield 發表於 2023-9-27 20:37

仙氣根本狙擊緊我堅