返回列表 發帖
星級觀眾方面,今晚有林欣彤、柳應廷(Jer)、吳林峰、梁釗峰、ONE PROMISE鼓手Anton、商台DJ謝茜嘉、雲妮 ...
losyes 發表於 2021-6-28 00:23

你愛柳兒到去睇觀眾
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

星級觀眾方面,今晚有林欣彤、柳應廷(Jer)、吳林峰、梁釗峰、ONE PROMISE鼓手Anton、商台DJ謝茜嘉、雲妮 ...
losyes 發表於 2021-6-28 00:23

有佢哋加持(仲有Colin),大家係咪可以插少啲佢哋?

今日rundown同琴日一樣?

有2nd encore 唱小伙子
Infinity & Eternity

今日rundown同琴日一樣?
tyli 發表於 2021-6-28 01:05

From Colin ig
風箏
同一
靈感床
點滴
Supper Moment

258km/h
CCXXXV

全世界暫停
浪人
自由人

終於不回來
橙海
波板糖
尋回一碗湯
是你令我再次找到心跳
幸福之歌
To Whom

時空
無盡
沙燕之歌
最後晚餐
說再見了吧
用呼吸栽種最艷美的花

ENCORE
懂得快樂
世界變了樣
我的形狀 sunny自彈自唱既新歌
有你有我
PS I Love You + 等等

ENCORE 2
小伙子
「微笑之中 接受還未有 答案。」

From Colin ig
風箏
同一
靈感床
點滴
Supper Moment

258km/h
CCXXXV

全世界暫停
浪人
自由人
...
misterben111 發表於 2021-6-28 01:33 AM

多謝你!用小伙子做結尾應該都幾感動 希望supper繼續行落去

有佢哋加持(仲有Colin),大家係咪可以插少啲佢哋?
Serendipity 發表於 2021-6-28 00:43

做乜要人加持?加持佢地有冇錢袋?做音樂唔係免費,903 都要畀錢 ga !

因為有幾種語言歌詞唔啱flow?見仁見智吧,Ivana 憶蓮出碟都有試過幾種語言嘅歌都有
但撇除歌詞以外,有 ...
Serendipity 發表於 2021-6-28 00:09

大把人 中日英一隻過都處理得好 好統一
唔關佢地用咩語言事
只係 sm 呢隻碟咁玩得法就出事 明顯handle 唔到
你單曲聽就冇問題 成隻碟順住聽就有問題
(唔知你聽歌係點聽,我就成隻碟順住聽)

加埋編曲題材上既轉折都令到個 flow 都好唔流暢

成隻碟最可取係 終於不回來

不過你一句見仁見智就由得你啦
同上隻碟冇得比 之前太勁
等於佢地個 image 一樣
期望太高 失望自然高 定律

拍完嗰條片之後 依然有唔少業內人士撐佢地
Jer仲要出story力撐

一直相信個主題都係colin定既 ....睇到佢個fb d嬲又越黎越多啦 講經咩 算數啦

拍完嗰條片之後 依然有唔少業內人士撐佢地
Jer仲要出story力撐
小伙子. 發表於 2021-6-28 02:18

sm 之前畀過機會 jer 接受佢訪問,喺 jer 仲係東方娛樂記者果陣(上網有片)
(jer 人品好 識感恩 飲水思源)

做乜要人加持?加持佢地有冇錢袋?做音樂唔係免費,903 都要畀錢 ga ! ...
hissorhk 發表於 2021-6-28 02:07

關做音樂唔係免費乜事?照計搞呢個show 商台都係收錢嗰個啦,點會係俾錢?

大把人 中日英一隻過都處理得好 好統一
唔關佢地用咩語言事
只係 sm 呢隻碟咁玩得法就出事 明顯handle 唔 ...
hissorhk 發表於 2021-6-28 02:17

如果你以聽album個flow計的話我會同意,不過單曲冇乜問題,唔值得俾人插到體無完膚。   
我覺得隻碟題材係未必好配合佢以前啲聽眾群,但旋律同製作都唔差喎。

關做音樂唔係免費乜事?照計搞呢個show 商台都係收錢嗰個啦,點會係俾錢? ...
Serendipity 發表於 2021-6-28 04:01

梗係要畀錢 903 la,  colin 白做咩

如果你以聽album個flow計的話我會同意,不過單曲冇乜問題,唔值得俾人插到體無完膚。   
我覺得隻碟題材 ...
Serendipity 發表於 2021-6-28 04:04

對佢地嚟講,咁既旋律,製作,唔係水準之上囉。(當然因為之前做得太好)
不過無計啦,做音樂初心已變,唔會再出小伙子,無盡呢堆了

歌詞唔多講喇,有幾首遮住個名你會以為係張美賢填
旋律方面老實講同上隻碟水準差唔多,因為dal segno個旋律已經退步咗,全世界暫停,說再見了吧單單聽旋律都係好普通嘅作品。
問題係dal segno有好出色嘅編曲同後期製作將好多歌提升咗好多level,但係呢隻碟係1d出色嘅編曲都無,dal segno差唔多每首歌都有好出色結他solo,呢隻碟畀我個感覺編曲就係交到差就算數。當然我都同意冇差到要畀人成日插,但係如果唔係fans成日受迫害妄想,我都唔會特登打咁多字攞出嚟講。

你愛柳兒到去睇觀眾
on07111 發表於 2021-6-28 00:43

I’m not the only one.
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊