返回列表 發帖
回復 151# 我等我在

繼往績其實係Murray, Federer 各贏8場

林丹真係名副其實的超級丹!!!
中國金牌終於追返上黎!!

new ac:留言
the old ac:做板主,開電視區post

李慧詩good job
加拿大單車手望住李慧詩會唔會跟上黎

梁靜茹比人圍剿.. :L

女子三米彈板
吳敏霞 呢塊金佢超班win硬

何姿 加油
discovered 發表於 2012-8-5 16:08

奧運女子3米跳板決賽,中國包辦金銀,吳敏霞獲得金牌,何姿得銀牌,墨西哥選手得銅牌。

非常令人滿意的:victory:

梅利居然贏住費達拿
我等我在 發表於 2012-8-5 22:27

費達拿過30啦,前一場仲打左226 mins 喎

想知奧運有冇保齡球睇?

想知奧運有冇保齡球睇?
實力ruby 發表於 2012-8-6 18:18

BOWLING都唔係奧運項目
100%肯定藝術與科學WK23 903冠硬!!賭幾多都得!!

I want to see 激流,水球,馬術障礙賽同桌球  比賽

陳一冰竟然失落吊環金牌!! :Q

點解今日體操中國咁慘=.=

好sadddddddddddddd
四年後再黎啦!!!

上年中國體操9面金牌, 今年暫時只得兩面 :dizzy:

女子體操算最好,無乜失誤
銀牌算係咁,今次對手太強

擺明針對中國運動員!!:@
游水游得快又比人話食禁藥!
體操明明陳一冰做得好好,又比人壓分!體操D 新rules仲針對中國!
仲有之前睇跳水,明明中國果跳好過英國,但係中國個分低過英國!
今次真係睇到一肚火!仲話奧運會係世界大同!
仲有今次英國搞得好差...D景係靚既..不過其他真係麻麻地...
國家名打錯,國旗吹落地,國旗出錯,門票冇人買,聖火都熄滅,國歌播到走音同播播下停左...
真係一PAT PAT...冇錢冇心搞就唔好爭來做!錯漏百出!
仲有極寒酸,D花好似士旦包咁樣,拜山果D仲有心過佢...

擺明針對中國運動員!!
體操明明陳一冰做得好好,又比人壓分!體操D 新rules仲針 ...
stephybest 發表於 2012-8-6 23:39

關事嗎?
2016年奧運會喺邊?

關事嗎?
2016年奧運會喺邊?
實力ruby 發表於 2012-8-7 00:12

2016 巴西舉辦

陳一冰竟然失落吊環金牌!!
Pure. 發表於 2012-8-6 22:07

難度一樣…
落地陳一冰靚過金牌個個…(好似係。)
但係陳一冰個分仲低啲添…
真係聽到我一舊舊:sleepy:

〖裁判表示,陳一冰的整套動作過於完美,而巴西選手的最後下法雖然小退了一步,卻反而蘊含了一種迷人的缺憾美,因而由巴西選手獲得吊環冠軍〗

這是什麼理由?
運動員一直艱辛鍛鍊不就是為了追求動作上發揮完美嗎?
完美動作的分數居然比有遐疵的低,太荒謬了!
戀無可戀_古巨基

擺明針對中國運動員!!
體操明明陳一冰做得好好,又比人壓分!體操D 新rules仲針 ...
stephybest 發表於 6-8-2012 23:39

評判關英國果邊乜事呀, 咪拉埋一齊講好喎

男子田徑110米欄 第一輪
欄王劉翔下午5點出場啦!!

希望劉翔可以發揮水準入到決賽!

擺明針對中國運動員!!

體操並非新RULES,分D分(無上限)+E分(10分為滿分)的制度京奧時已設立,只不過今屆體操裁判打E分的尺度真係好有問題,尋晚陳一冰居然輸俾個落地跳左一下GE巴西無名小卒我都嘩左一聲!!高低槓冇咁跨張,但我覺得拎金牌個俄羅斯選手個分都高左小小,英國拎銅牌嗰位落地跳左步亦冇理由咁高分。其實唔止中國,之前女子個人全能俄羅斯高莫娃自由體操表現好好但只得15.1分累到佢輸俾個美國黑人只得銀牌已見不公!!:@
希望今晚鄒凱(單槓)、晆祿(平衡木)頂得住D黑哨,盡力一拼吧!!:victory:
100%肯定藝術與科學WK23 903冠硬!!賭幾多都得!!

擺明針對中國運動員!!

國旗吹落地其實唔太關事,只係網球場上冇關頂棚(通常都冇關)而有怪風吹到國旗落地啫

難度一樣…
落地陳一冰靚過金牌個個…(好似係。)
但係陳一冰個分仲低啲添…
真係聽到我一舊舊 ...
seeseetv 發表於 2012-8-7 01:02

D旁述都話金牌果個冇一冰做得咁好:L

http://video.2012.sina.com.cn/p/ ... 7/053461829537.html
兩人動作對比

http://2012.sina.com.cn/cn/gym/2012-08-07/051145803.shtml
陳一冰:對手比完仍覺金牌歸我 這哥們沒站穩啊
  新浪體育訊 北京時間8月7日消息,距離吊環比賽已經過去幾個小時,以0.1分的劣勢遺憾拿到銀牌的陳一冰也已經釋懷,回想剛剛賽場上的一切,陳一冰表示當時自己看完巴西選手的動作後,仍然覺得金牌是自己的。
儘管看到巴西選手最後的得分15.900分有些意外,但陳一冰表示現在已經平復,還大度祝福對手。“比賽完了就沒想太多了,首先我從來沒輸給過對手,也沒想過自己會拿到第二。當我問問站穩的時候我覺得有80%的把握,就看對手的發揮了。看完巴西的選手我也覺得這枚金牌是穩的,但是看到比分自己第二之後,還是有一些失落。經過一段時間的平復,我覺得還是要祝福他。”
不過陳一冰還是吐露了真實的心聲,用玩笑的口吻說道:“這巴西的哥們要是下法站穩了我也不說啥了,可問題是他沒站穩啊。”他還解釋了巴西選手的打分,“這和在不在主場當然有關係了,而且巴西是下屆東道主...”
儘管許多人在為他鳴不平,不過陳一冰自己很坦然。“比賽之後確實很難過,因為多年的努力訓練就是為了得到一個完美的結果。但是看到得分出來之後,也沒法去爭論什麼。作為運動員我們只能是把自己訓練的內容發揮出來,裁判的打分我們沒法左右。賽後我的領導教練都給了我非常多的安慰,在我去藥檢的時候,俄羅斯等國家的對手都向我表示了祝賀。我覺得這些對我來說也是一種肯定,雖然金牌可能是更完美的肯定,但是能在教練甚至是對手的心中得到這種肯定也是非常欣慰的。”
  兩天前的女子蹦床比賽,何雯娜出現失誤只得到銅牌,她後來還發了資訊給陳一冰,“她比賽之後告訴我她比完了,我們也都看了比賽,我給她回復資訊說:我看了,很可惜。她挺難過的,我說作為運動員我理解這種心情。”
在今天比賽之後何雯娜也主動給陳一冰發來了資訊安慰。對前女友,陳一冰說:“畢竟這段感情是很認真付出過,可能因為性格不合才分開,但是分手以後還是可以做朋友的。”
  雖然體操運動員每天在比賽時候動作差不多,但是陳一冰能通過自己的髮型判斷照片是哪天在什麼比賽中拍的。這裡邊還有一個跟髮蠟有關的小故事,2010年世錦賽的時候,陳一冰在決賽前做了一個夢,夢裡仿佛自己正準備用髮蠟抓頭髮,這時走過來一個人對他說:和日本隊比賽你還需要弄這個嗎?結果這屆比賽就始終沒有弄頭髮,最後奪冠了。2011年世錦賽也是一樣,團體決賽的時候,也沒有弄頭髮,也奪冠了。今年奧運會團體賽之前,我就想延續這個傳統,沒有用髮蠟抓頭髮,最終我們也是奪冠了。不過今天單項比賽我弄了頭髮,結果…

〖裁判表示,陳一冰的整套動作過於完美,而巴西選手的最後下法雖然小退了一步,卻反而蘊含了一種迷人的缺憾 ...
honeybear2012 發表於 2012-8-7 03:03

好荒唐,體操唔係一向都以零失誤為目標㗎咩?
    係咪要每個運動員都失誤一啲去成全佢呢個「缺陷美」先有得高分?

體操直播真系想錘爛臺電視:curse:

D旁述都話金牌果個冇一冰做得咁好
bagfgfcde 發表於 2012-8-7 09:49

我冇睇直播呀…
我係聽收音機新聞知道…
但係琴晚講呢段新聞個個人都讀到有少少confused•••

美國女子籃球排球足球今年好大機會全部金牌

我冇睇直播呀…
我係聽收音機新聞知道…
但係琴晚講呢段新聞個個人都讀到有少少confused••• ...
seeseetv 發表於 2012-8-7 11:34

大家不妨睇片比較一下:

意拳擊手故意拖延時間被噓
[12:18] 2012/08/07

【on.cc 東方互動 專訊】 正在奧運進行的拳擊比賽出現奇怪場面,意大利一名重量級拳手為保住領先優勢,故意以消極態度進行比賽,頻頻抱住對手拖延比賽時間,結果雖贏得比賽勝利,但卻被全場觀眾認為他贏得不光彩,報以陣陣噓聲。

人家消極比賽沒問題,中國消極比賽立即被取消資格!公平嗎?
戀無可戀_古巨基

意拳擊手故意拖延時間被噓
[12:18] 2012/08/07

【on.cc 東方互動 專訊】 正在奧運進行的拳擊比賽出現奇怪 ...
honeybear2012 發表於 2012-8-7 14:47

白癡!!個個項目都有領先情況下拖延情況出現架啦!

劉翔熱緊身, 準備好出場!
第六組

:'( oh my god!夢已完
劉翔 第一已經http://2012.i-cable.com/olympic/videoPlay.php?video_id=1975

:'(:'(上次腳傷,今次又跑又跌倒
http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/sports/20120807/51031256

劉翔一直都想跑好佢,奈何兩屆都完成唔到初賽。

出到場已經有交代:)
十分可惜!
始終受傷患困擾:Q

睇番片劉翔第一個欄左腳碰到欄,落地時失去平衡,咁就整親隻右腳腳跟!!:'(
聽新聞話佢好似係筋腱(TENDON)撕裂~~~~~~~~~~:Q

出到場已經有交代
十分可惜!
始終受傷患困擾
discovered 發表於 2012-8-7 18:10

:'( :'( 臨尾都要完成埋呢場賽事,單腳跳埋佢

唉,好心痛
劉翔而家一定好傷心

:loveliness::loveliness:恭喜琳琳女子體操奪金!!

倫奧:鄧琳琳
平衡木摘金

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/sports/20120807/51031417

中國女乒團金牌衛冕成功,
中國男團應該都冇咩問題

望就望香港盡全力打德國,
唔好咁大心理包袱
Nothing!!

何沖狀態突然不穩,失落跳水金牌,僅獲銅牌
秦凱表現穩定,曾經領先第一名,可惜最後一跳難度不及對手,僅次於俄羅斯選手而獲銀牌
:'(

何沖狀態突然不穩,失落跳水金牌,僅獲銅牌
秦凱表現穩定,曾經領先第一名,可惜最後一跳難度不及對手,僅 ...
stephybest 發表於 2012-8-8 03:29

冇計,俄羅斯"新薩烏丁"扎卡洛夫6跳總難度系數高達21.5,係全場最高,決定表現又穩定(6跳全部>=85),最後一跳109C(DD 3.8)更係無懈可擊,得全場最高104.5分,真係屈哂機!!:victory:

:curse::shutup:竟然有人話劉翔係做緊戲!!!!

竟然有人話劉翔係做緊戲!!!!
實力ruby 發表於 2012-8-8 12:26

【on.cc 東方互動 專訊】 中國體育代表團負責人到奧運村慰問受傷的劉翔,消息指劉翔將於三天內在倫敦做手術,治療右腳跟腱斷裂傷患,正聯繫醫院。

【on.cc 東方互動 專訊】 劉翔將於倫敦時間今日下午接受手術,據了解負責今次手術的醫生,是曾經為「萬人迷」碧咸施手術的著名醫生。

劉翔真的受傷了:'(希望 傷!

【on.cc 東方互動 專訊】 中國體育代表團負責人到奧運村慰問受傷的劉翔,消息指劉翔將於三天內在倫敦做手 ...
discovered 發表於 2012-8-8 12:34

:( 希望劉翔早日康復
其實佢隻腳未完全好返唔好跑住,
佢為左我地真係好想喊

內地傳媒:劉翔賽前堅持傷重也要出賽
香港電台 – 1時13分前.

劉翔在倫敦奧運男子110米欄預賽中受傷。新華社說,他確診右腳跟腱斷裂。

有內地傳媒說,劉翔將會在倫敦時間今日下午接受手術,主診的是曾為英格蘭球星碧咸做手術的醫生。

有報道說,劉翔團隊在奧運村已向當局匯報劉翔的傷勢,當時劉翔表示,自己不會在困難面前退縮,一定要參加比賽,哪怕因此傷得更嚴重,他都要堅持。

內地傳媒又引述劉翔母親說,劉翔是國家的兒子,如果有一天他不再優秀,希望大家可以原諒他。
戀無可戀_古巨基

劉翔延遲一日做手術
[17:15] 2012/08/08

祝願劉翔早日康復。(Getty Images)

【on.cc 東方互動 專訊】 根據國內傳媒報道,原定香港時間今日下午做手術的劉翔,將延遲一日開刀根治傷患,未必能隨代表團一同回國。消息又指劉翔右腳跟腱位置只是撕裂,並非完全斷裂。
戀無可戀_古巨基

男子兵兵球真係好睇好香港唐鵬
可惜爭唔到銅牌