返回列表 發帖

Eric kwok:其實我同Kary唔係好Friend

昨晚《超級巨聲4》進行錄影,陳潔靈、韋綺珊、Eric Kwok及趙增熹擔任評判,談到最近被稱國際G.E.M.跟香港傳媒交惡,紅館個唱只給國內傳媒做訪問,對此,陳潔靈拋下一句:「咁犀利!咁樣做好蝕底。我唔認識佢,知佢係一個好努力嘅歌手。我係局外人,唔評論喇!我覺得可能唔係佢,係經理人方面嘅問題。」而敢言的Eric Kwok笑說:「咁衰!點解唔俾?咁都好難怪,依家真係好鬼紅,又可能係經理人Order。(提供改善方法?)咁下次俾香港傳媒做先囉!一人讓一步啦!」提到吳雨霏(Kary)跟圈外男友旅行訂婚,更於7、8月於香港結婚,Eric kwok笑說:「咁堅!恭喜晒,我唔知啊,其實我同佢唔係好Friend。」(攝影;朱偉彥)

其實最後一句可以唔使講出嚟姐

KARY 留得住ERIC KWOK啲歌, 留唔住佢地嘅友誼
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

係咪又係好似kay咁
傳媒又玩文字語氣遊h

就有就有,逆轉 罷明係玩佢啦

唔friend咪唔friend囉,有乜咁出奇。呢次我撐美穎!

笑左 好慘呀
=)

就有就有,逆轉 罷明係玩佢啦
rubylovessss 發表於 2015-1-18 21:59

但係有留不底喎.....
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

Eric Kwok真係小氣到核爆
nicknicknick 發表於 2015-1-18 22:03

同方丈一樣
KARY要小心啲回應 一陣又比人講到天花龍鳳到時真係大把花生食
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

hehemamama 發表於 2015-1-18 22:13

留不底媲美囍帖街喎

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

eric kwok你無留不低你今年既代表作係0
Happy and Blessed.

eric kwok你無留不低你今年既代表作係0
jose 發表於 2015-1-18 22:31

好不容易遇見愛
真高興給你愛護過  根本你不欠我什麼

做咩eric kwok 呢排係咁點火, 又唔係有show 開
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 告別煤氣燈 - Gin Lee

唔friend?係喔,Kary都講過係奉旨要俾佢做歌
心跳像一把尖刀
愛恨難逃,
心鎖了霧。

5分 5個趣
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

今次真係爭唔落...ERIC點解又辣起個火頭???
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

5分 5個趣
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

harryharry 發表於 2015-1-18 22:18

你d gif圖真係好神

笑死

Eric Kwok真系金句多过人~
Pick me Pick me up
我的梦境 等你 唤醒
这美丽 将要因你 亮起

好不容易遇見愛
disappoint 發表於 2015-1-18 23:34

好不容易遇見愛x2

諗完講咩再講野

Eric kwok笑說:「咁堅!恭喜晒,我唔知啊,其實我同佢唔係好Friend。」

樓上班人咁認真做乜

Eric kwok笑說:「咁堅!恭喜晒,我唔知啊,其實我同佢唔係好Friend。」

樓上班人咁認真做乜 ...
ed8671ed 發表於 2015-1-19 01:10

可能唔想kary請飲,可以唔洗送禮
...

可能唔想kary請飲,可以唔洗送禮
siongguan 發表於 2015-1-19 01:17

突破盲點

題外話, Kary把聲好夾到Eric既歌
SSN Chart (31 May)  冠軍: Thank You Postman - 陳卓賢  |  亞軍: 瘋子 - The Hertz

好不容易遇見愛x2
kayzzz 發表於 2015-1-19 00:56

好不容易遇見愛 x3

樓上班人咁認真做乜 ...
ed8671ed 發表於 2015-1-19 01:10

你咁認真咁睇我地啲食花生/嘲笑留言做乜
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

你咁認真咁睇我地啲食花生/嘲笑留言做乜
hehemamama 發表於 2015-1-19 09:13

我好認真架
咁有d留言睇落堅係嬲豬噶

想知同eric最friend既歌手系邊個
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

因為kary 搶歌?
人大了珍惜今次不可有下次

想知同eric最friend既歌手系邊個
CBY0710 發表於 2015-1-19 10:44

陳奕迅

Eric同霏姐錄音咁慘,聽佢走音幾十萬次
體諒下人地啦
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

內容冇問題
係記者放大標題者

只係隨口一句姐

回復 3# rubylovessss

睇黎WUBY姐原來一早就好討厭ERICK

eric 講笑又比人當認真sosad
自己中過伏就小心d啦

體諒下人地啦
fifty1205 發表於 2015-1-19 11:46

笑左lol
舞來舞去 不日內開始錄音。

體諒下人地啦
fifty1205 發表於 2015-1-19 11:46

一有吳雨霏就不分青紅皂白咁踩佢 仲酸緊人個五強(但又要扮我不理我不在乎)都唔係咁架

一有吳雨霏就不分青紅皂白咁踩佢 仲酸緊人個五強(但又要扮我不理我不在乎)都唔係咁架 ...
bagfgfcde 發表於 2015-1-19 18:02

唔好成日咁直線抽撃d中學生啦真係盲目到一個點啊

一有吳雨霏就不分青紅皂白咁踩佢 仲酸緊人個五強(但又要扮我不理我不在乎)都唔係咁架 ...
bagfgfcde 發表於 2015-1-19 18:02

係佢個世界得薛凱琪同GEM最好,Kary同Kay都有走音,所以Eric kwok同佢地唔friend?

Eric Kwok又發噏風?

hehemamama 發表於 2015-1-18 22:13

但係cd版都唱到咁唔stable喎~

KARY : ERIC !!! 你是我FD子黎架
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

但係cd版都唱到咁唔stable喎~
星夢情真 發表於 2015-1-19 23:38

唔係唔穩定,依啲係感情演繹!!表達咗流不低嘅無奈感概!
eric kwok應該感謝Kary唱紅咗首歌。

唔係唔穩定,依啲係感情演繹!!表達咗流不低嘅無奈感概!
eric kwok應該感謝Kary唱紅咗首歌。 ...
kayzzz 發表於 2015-1-19 23:59

講真雖然你係抽水, Kary上隻碟既歌入面, CD版感情真係好出到
而Kary又確實係唱紅左首歌, 佢同Eric係有種1+1>2既化學作用, 如果隻歌比同門AGA或者麥家瑜, 應該都唔及Kary理想
同期既逆轉都係佢先夾到
SSN Chart (31 May)  冠軍: Thank You Postman - 陳卓賢  |  亞軍: 瘋子 - The Hertz

講真雖然你係抽水, Kary上隻碟既歌入面, CD版感情真係好出到
而Kary又確實係唱紅左首歌, 佢同Eric係有種 ...
John 發表於 2015-1-21 02:09

你唔係我肚裡面條蟲,點知我抽水?我係擺明撐美穎,唔好屈我!
BTW kary唱留不低live應該會好aga同麥乜乜小小。
但極認同逆轉依個合作係成功嘅,幾型,但唔啱plug。

Eric應該感謝有kary要佢啲非K歌,又唱紅哂。
如果我係eric kwok,最少都同穎穎扮下friend,始終kary係事業上幫咗eric咁多。