返回列表 發帖

MC同完吳君如合作 助手Yee Yee話同Do姐合作係「討好前輩」

MC張天賦助手兼歌迷會管理員Yee Yee去年在網上發表不少惹火言論,近日她再次在MC後援會嘅TG群組「發功」,除了前輩Do姐外,連兩位同門女歌手都成「攻擊」目標。

有讀者向《香港01》報料指,有「賦二代」在群組討論MC點解冇份參與Do姐(鄭裕玲)拍攝嘅旅遊節目,Yee Yee 先係表示「佢冇乜興趣做呢啲啦」,有人估係因為MC對旅行興趣不大、亦有人估出埠拍節目會影響MC打機嘅me time ,但Yee Yee 就話「討好前輩嘅嘢唔係好啱佢」。其實MC出道只不過兩年多時間,同「前輩」合作機會多的是,就好似最近拍攝新戲《我談的那場戀愛》,無論係吳君如抑或鄧麗欣都係MC前輩,未知YeeYee 所指「討好嘅嘢」是什麼。

除了講「前輩」外,Yee Yee興「賦二代」齊齊聽電台訪問時,喺聽到Moon Tang(鄧凱文)新歌之後,在TG群組表示「好難頂 條女」、「把聲 好想剪佢脷根」、「其實廣東話moon定so小姐大穫啲」,之後再補多腳,指Moon廣東話咬字唔正,並問「條咪而家嘅潮流嚟㗎呢」 Yee Yee提到嘅so小姐,應該是與MC同公司嘅蘇麗珊,而Moon亦是華納旗下歌手。作為歌迷會管理員,Yee Yee似乎未有因去年惹火言論而收斂,而對於Yee Yee連環焫,《香港01》向華納查詢,有關方面表示「唔係事實嘅嘢 ,冇特別回應。」

LINK
不正常人類推介榜 2024 Week 23
1. 也許沒有未來神 - per se 2. 漫天星 - 洪嘉豪 3. 靈魂有路 - 雷同二友

冇興趣都講得出

講真呀
華納唔快快兜咗佢 總有一日燒著自己
公司supervisor做緊乜 識唔識快刀斬亂麻
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

冇興趣都講得出
hissorhk 發表於 2023-7-11 21:11

實際係除非華納落order,否則MC咩都敢做
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

講真呀
公司supervisor做緊乜 識唔識快刀斬亂麻 ...
liebe 發表於 2023-7-11 21:19

聽講MC份約係喺yeeyee手  
華納唔係要兜佢係要喺佢手上buy out MC

條友咁顛你覺得佢會開幾多錢

講真呀
公司supervisor做緊乜 識唔識快刀斬亂麻 ...
liebe 發表於 2023-7-11 21:19

爆華納會簽一姐詠算唔算燒著自己

我出完po冇耐驚賦二代唔鐘意del完你地即刻又開返,仲要開兩個
you can kiss a hundred boys in bars~shoot another shot~try to stop the feeling~

阻住 發表於 2023-7-11 21:32

陳蕾=上年泳兒

我出完po冇耐驚賦二代唔鐘意del完你地即刻又開返,仲要開兩個
SugarFree 發表於 2023-7-11 21:33

啱啱先睇到呢單花生
不正常人類推介榜 2024 Week 23
1. 也許沒有未來神 - per se 2. 漫天星 - 洪嘉豪 3. 靈魂有路 - 雷同二友

「唔係事實嘅嘢 ,冇特別回應。」

其實都cap曬圖,點樣唔係事實
2023版火車兩難:
不是Gin粉便是鏡粉

阻住 發表於 2023-7-11 21:32

緊係啦 公司都未話可以講得
做呢行 第一條鐵律係識保密
做助手 當自己係KOL咁乜嘢都爆曬出嚟 搞乜 搏紅呀?

唔鍾意MC嘅人 實好想佢keep住呢位助手 計時炸彈隨時爆
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

ee又幫mc使出黑魔法

聽講MC份約係喺yeeyee手  

wing 發表於 2023-7-11 21:29

乜嘢情況??YeeYee究竟何許人?唔係前薑糖、小粉絲咋咩?
舊時狂熱過的,一想到便能躍現

估唔到呢個YEE係MC身邊咁大魔法力
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

嚴格嚟講佢好似唔係MC助手,應該係MC老闆

究竟張丹、夏森美同Yee Yee,到底邊個勁啲?

Yee Yee係咪見《第二人格》咁flop所以要make noise?
下次Yee Yee係咪又要插吳林峰同陳蕾寫垃圾歌俾MC唱?

憑一己之力幫佢得罪全世界