返回列表 發帖

AGA驚爆與姚子羚舊愛的士邦紐西蘭秘婚 豪擲過億山頂築愛巢

名人雜誌丨AGA驚爆與姚子羚舊愛的士邦紐西蘭秘婚 豪擲過億山頂築愛巢

姚子羚2015年跟坐擁過百部的士、逾億元物業資產的「的士邦」鄭子邦相戀,惜二人的感情維持短短3年就玩完。近日,《星島頭條》收到獨家消息,原來「的士邦」去年10月已經秘密結婚,而女方竟然是現年35歲「環球一姐」AGA(江海迦),有指男方為AGA可以過少奶奶的生活,豪擲過億元於山頂築愛巢。

姚子羚與有米男友「的士邦」2015年撻着,迅即打得火熱,其後更同居在男方的大潭紅山半島豪宅,姚子羚一直視男方為結婚對象,不時與男友出席朋友聚會,成功打入男方生活圈子,拍拖其間更屢傳婚訊。不過,當年有指「的士邦」浪子性格,又曾離過婚,所以並不想急於結婚,但因姚子羚身邊好友經常催婚,令他感到有壓力,也不想再拖女方時間,所以二人於2018年因結婚問題得不到共識,終「由婚變分」,三年情告終。

AGA綁實有米筍盤
姚子羚分手5年感情生活一直未有着落,但近日有知情人士爆料,原來舊愛「的士邦」已經秘密結婚,驚爆對象是歌手AGA。據知,「的士邦」向來偏愛跟圈中人拍拖,二人在朋友介紹下認識,AGA為箍實「有米」筍盤及免得影響歌唱事業,二人拍拖都一直保持低調,極少出席朋友的活動,以防戀情曝光。在2018年AGA與李克勤及周國賢在會展開騷,「的士邦」已有現身支持。由於雙方的興趣及個性相投,加上男方非常欣賞女方才華洋溢,令二人感情極速升溫,拍拖短短兩年多,「的士邦」已火速求婚,並在去年10月拉埋天窗。

據知,二人到了紐西蘭註冊,為免泄密,婚禮安排非常低調簡單,只通知了女方的家人及身邊幾位閨密。而向來出手闊綽的「的士邦」為迎娶AGA,於去年豪擲過億元購入山頂3,000呎豪宅築愛巢,該住宅亦有眾多名人藝人聚居,非富則貴。至於,「的士邦」原自住的大潭紅山半島頂層特色戶,據市場消息指,去年7月他以每月5.7萬元租出,另指他位於堅尼地城浚峰的特色戶單位,去年2月亦以2,000萬元沽出,並套現買新樓娶老婆。

放大假半年度蜜月
雖然已經嫁入豪門,但向來事業心重的AGA未有退出幕前做少奶奶,她的首個紅館騷因疫情遭連番取消及延期,苦等了3年,早前終於宣布在下月底正式舉行《AGA WONEDERFUL LIVE 2023》,令一眾粉絲都非常期待。而入行接近10年,作為唱作歌手的AGA,去年表示有感創作沒有突破,趁與環球唱片公司續約後有空檔,決心出走周遊列國,增值自己。AGA在去年9月展開了長達半年的悠長假期,遊走英國、紐西蘭、荷蘭、澳洲、挪威、意大利等十五個地方搵靈感,並在社交網貼出多張單人的旅行相;但原來增值自己只是借口,實質是與「的士邦」先到英國見家長,會合女方父母後再到紐西蘭註冊結婚,順道與老公仔歐遊蜜月,認真寫意。

惟早前有媒體報道踢爆「的士邦」疑似秘婚時,AGA即火速刪除去年在紐西蘭、挪威等歐遊照,只剩下與父母在英國的合照,以防露出任何蛛絲馬跡。至於,正式封盤的有米「的士邦」,翻查他的社交網自10月後的帖文,手上無名指亦長期戴着婚戒,相當甜蜜。據知情人士透露:「雖然的士邦曾經離過婚,但AGA父母對呢位新女婿非常滿意,畀足100分,除大讚他孝順,性格踏實,更愛屋及烏,識行外母政策,冧到兩老非常開心。」

放聲氣恨生B
AGA入行多年感情生活都十分低調,除出道時被爆與補習天王趙永康(David Chiu)拍拖外,2016年亦傳跟林德信撻着,不過其後有指男方一腳踏兩船和AGA好友一起,二人關係不了了之。直至2021年,AGA曾放聲氣自爆有合適的對象,並聲言對象是圈中或圈外人都冇所謂,又坦言好鍾意小朋友,渴望組織家庭生兒育女,原來當時的她已經與「的士邦」撻着,並視對方為結婚對象。據消息指,現年35歲的AGA其實恨生B恨到出晒口,她已經有生小朋友的計畫,「AGA同的士邦其實都好鍾意小朋友,不過因為紅館演唱會關係,所以將造人計畫一再推遲,AGA自覺已經踏入高齡產婦嘅年紀,所以八月完成演唱會後,就會疊埋心水努力造人,目標希望生個龍B 。」

對感情三緘其口
AGA早前為宣傳演唱會接受本報訪問時,被問到外遊半年有沒有艷遇?她笑言:「我喺愛情方面係冇咗條天線,但呢段時間係識咗好多朋友。」追問她入行10年感情生活,她直認Dry爆,更自爆若真命天子出現時,可能她就會決定組織家庭,「當遇到啱嘅人,就可能會成事,我都希望有日見到自己擁有家庭,不過等我做埋個騷!」至於揀偶條件,AGA認為最緊要雙方三觀接近,「要孝順、樂於助人,同埋好了解自己嘅人。」雖然AGA對感情事三緘其口,但原來她早已找到「對的人」了。

AGA驚爆與姚子羚舊愛的士邦紐西蘭秘婚 豪擲過億山頂築愛巢

延伸閱讀:
AGA搵啱對象隨時組識家庭 開心苦等3年終圓紅館夢

事業愛情兩得意

唔知好姊妹
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

若設想誰可登堂入室很無謂
若成迦只求餘生非螻蟻

迦迦開埋紅館完夢之後 係咪要霏起環球生B喇
諗諗下如果係真,咁唔怪得迦迦續約環球啦
道別後都記得逝去日子

恭喜富貴男友變富貴老公!
在這畢生不滅 無極的狀態

雖然的士邦曾經離過婚,前妻係咪圈中人

從來個名K字頭環球一姐都係會結婚生B然後淡出
Kelly, Kay, Kary, Kong AGA

咩都贏Gin Lee
人生贏ga
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

係咪真
八月係咪告別演唱會

AGA又贏
利申:唔係鏡粉

又贏好姊妹

係咪真
八月係咪告別演唱會
WZA111 發表於 2023-7-16 11:16

咁樣係咪會呃多d人買飛

成GA

咩都贏Gin Lee
人生贏ga
JasOh103 發表於 2023-7-16 11:10

東方快啲爆幸兒秘婚

喇叭芽嘅訓練家變咗迦迦姐姐嘅主人
you can kiss a hundred boys in bars~shoot another shot~try to stop the feeling~

醒目,學千嬅識用結婚做籌碼拎女金及吸引多d人買婚前最後紅館????
泳兒上年唔識撈

迦天后又嬴gin lee
Gin Lee 造型娘歌曲悶人又flop歿了

喇叭芽嘅訓練家變咗迦迦姐姐嘅主人
SugarFree 發表於 16/7/2023 11:45

喇叭芽訓練家,癡線

諗起2008年Kelly喺紅館尾場宣布「我去結婚生仔喇」
勁感動

恭喜阿迦

睇唔出喎 我以為迦妃單身
呢單嘢唔似老作 堅料先會噏得出男方呢個人名

anyway恭喜哂
無論喺咩感情階段 作為fans都會繼續支持佢努力創作
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

我堅又輸
唔知有無恭喜好姊妹呢

我堅又輸
唔知有無恭喜好姊妹呢
星夢情真 發表於 2023-7-16 14:04

據知,二人到了紐西蘭註冊,為免泄密,婚禮安排非常低調簡單,只通知了女方的家人及身邊幾位閨密。
唔知迦天后閨密有無gin lee份?

原來上年唔見人,係去咗結婚gin又輸

喇叭芽訓練家,癡線
jcbartleby 發表於 2023-7-16 12:34

又幾似
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

難道是家的感覺 最終找到了
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

唔怪得舊年環遊世界唔撈哈哈哈哈
Life was a willow and it bent right to your wind.

Aga真係好勁
有有錢老公 有女金 有唱作金 有得開紅館 無抑鬱
Sammi, Joey, Miriam, Kelly, Kary, Gin, Joyce can never….

Aga真係好勁
Sammi, Joey, Miriam, Kelly, Kary, Gin, Joyc ...
JasOh103 發表於 2023-7-16 14:38

屋企咁大有無工人姐姐

Aga真係好勁
Sammi, Joey, Miriam, Kelly, Kary, Gin, Joyc ...

生埋仔無小產無離婚先好話勁過千嬅

唔怪得舊年環遊世界唔撈哈哈哈哈
babyshark 發表於 16/7/2023 14:36

環球點算好

原來上年唔見人,係去咗結婚gin又輸
CircleXoX 發表於 2023-7-16 14:18

gin都話自己消失三個月
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

Aga真係好勁

仲要參加過選美
道別後都記得逝去日子

生埋仔無小產無離婚先好話勁過千嬅
sexykaren 發表於 2023-7-16 14:45

千嬋有肌瘤喎
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

Aga真係好勁

漏左美kay
Weekly Pick(s):
陳健安 - 之後的一天

漏左美kay
敗犬女王 發表於 2023-7-16 15:38

kay暫時轉咗行做演員唔計
道別後都記得逝去日子

除左唱功之外 Aga真係全方位屌打好姊妹 愛情事業兩得意

除左唱功之外 Aga真係全方位屌打好姊妹 愛情事業兩得意
kayzzz 發表於 2023-7-16 16:36

好姊妹夠有富貴男友

Omg congrats!!

感情事一直放低調 , 本希望等待有適合時間才跟大家 分享。 感謝上天讓我們遇上, 一直陪伴了彼此很多的高與低 , 樂與悲。 我們訂婚了 , 也期待著這新的一頁 謝謝大家的關心與祝福 希望大家能給予我們一些空間, 我也會繼續做好音樂送給大家。

唔係fake news

Congrats Arga!

美肛岩岩出post confirm
即係又贏好姊妹美李
1:0

今年係咪再比多個女金美肛做結婚禮物呢
2:0
求毒坤演唱會門票一張 $500
(你比我, 舉牌另議)

向來是工作狂的AGA,一直鮮有傳出拍拖消息,問到外遊半年有沒有艷遇,她笑言:「我喺愛情方面係冇咗條天線,哈哈!但呢段時間係識咗好多朋友。」追問她入行10年感情生活,她直認Dry爆,所以真命天子出現時,可能她就會決定組織家庭,「呢10年曾經都有啲可以發展嘅人嘅,但唔成事,可能遇到啱嘅人時就會成事,我都希望有日見到自己擁有家庭,不過等我做埋個騷先,哈哈!」至於揀偶條件,AGA認為最緊要雙方三觀接近,「要孝順、樂於助人,同埋好了解自己嘅人。」

我迦大話王

AGA 完勝 GIN LEE仲要細過佢

Aga真係好勁

KELLY 真係最幸福果個
SAMMI & MIRIAM 就貼錢養老公

祖兒幸兒巧兒都有留言

KELLY 真係最幸福果個
SAMMI & MIRIAM 就貼錢養老公
hissorhk 發表於 16/7/2023 17:21

Kelly本身有錢人出身,已經贏在起步線上

另外老鼠安冇Sammi咁有米啫,未至於要Sammi貼錢養,有物業收租都係唔使撈

Aga真係好勁

叱咤十大 4:1
新人金 1:0

本身係咪諗住演唱會/一月一攞女金先講

不經不覺都聽咗佢十年,好替佢開心添
祝福

叱咤十大 4:1
新人金 1:0
Kfmusic 發表於 2023-7-16 17:41

女金 1:0