返回列表 發帖

好得太過份 - 姜濤

單選投票, 共有 85 人參與投票
14.12% (12)
1.18% (1)
3.53% (3)
4.71% (4)
76.47% (65)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: ayckwan

派台日期: 30/04/2024

曲:徐浩
詞:陳詠謙
編:徐浩、黃兆銘
監:徐浩

我 面對這份愛 不止抱歉萬次
唯獨你怎麼都不介意
閒話任人講 幾多詆毀咒罵 仍舊堅持
在我害怕之時 說我可以

你 面對我受挫 比起我更在意
然後你禁不住糾結望向天
盼望放晴 當然你沒可能逆轉天意
但你不自量 仍然去試
令我忍著淚 重頭開始

誰好得太過份
誰死心塌地作我護蔭
淡淡然微笑著 若要哭 哭得比我狠
誰不准我慰問 只准我放心
蠢到為我分憂解困
即使我明明有錯 一雙腳如何奮進 還在震

誰天黑會抱憾 天光太敏感
總渴望有多些指引
迷途後 望向自己足印 學好怎過人生

和怎麼去愛人
才不管我在哪裡被困
但願牢牢抱著 讓你知 通通不要緊
填補所有責任 修補我決心
不再讓我天空灰暗
想反過來嘗試愛 感激你仍然與我 無限近
Nick's Music Selection 2024 (Week 23)
1. 靈魂有路 - 雷同二友  2. Thank You Postman - 陳卓賢  3. 趁你旅行時搬走 - moon tang

回復 1# Nicholas

MV
AYCK 粵語流行榜
第22週冠軍歌
靈魂有路 - 雷同二友

香港孝順仔又出歌了

唔好聽 但唔到5分
太多睇到個名就話隻歌難聽既人

好悶
咬字唱功嗰啲就十年如一日㗎啦
雖然細眼 + 陳詠謙 flop 左好多
但佢作畀姜嗰啲真係幾好
Music Treasure Chart Week 22: 慢性分手 | Thank You Postman | 年輪海

佢把聲真係好趕客
Week 23
冠軍歌:雷同二友 - 靈魂有路

把聲好難聽

呢D唱腔真係好鬼難頂不男不女
you can kiss a hundred boys in bars~shoot another shot~try to stop the feeling~

有一種拍拖有助於唱慘情歌
咁自然都有一種愛係有助於唱冧人歌
所以都唔知聽唔出佢想冧人,係我嘅幸運定不幸
或者都係記住自己要謙虛,唔好同人鬥自大就好了
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

首歌係唱俾特定群組, 只有個類群組覺得好聽
Orangeti

We All Are好聽得太過份, 呢首比下去
又係徐浩唔知邊幾首歌溝埋一齊

好感動的一首歌曲

歌ok,但佢把聲唔掂

回復 12# 星夢情真
聽到永久死位, 抄得太過份Edit: 黎明可以唱呢首
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

D懶音咩事,除左姜嬸,相信冇人有共鳴
但點都好過佢d胖虎式跳唱歌,比2分吧

好彩先旨聲名送俾fans, 個曲同唱腔老土到

最大作用係可以幫陳詠謙谷下ap比佢有機會反超wyman

唔好聽

唱功真係要練一練

2024 姜嬸叱吒樂壇最喜愛歌曲
一入黎見到好多一分
再將我相信的如煙火般綻放

2024 姜嬸叱吒樂壇最喜愛歌曲
一入黎見到好多一分
kaman921 發表於 2024-5-4 13:29

人地好多FANS GA,銅鑼灣逼爆
姜姜條件真係 好得太過份

俾1分果D 應該係醜男LOSERS 吾抵得人地靚仔又紅

回復 22# hkbaby
俾徐浩抄歌的
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

首歌分分鐘做蒙著嘴2.0
一樣都係陳詠謙填詞
某特定群組肯定全力主推的
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

首歌分分鐘做蒙著嘴2.0
一樣都係陳詠謙填詞
某特定群組肯定全力主推的
Kenny 發表於 2024-5-6 10:26

每年430 plug嘅都係主打

又表演鬼食泥
1分(no option for 0)

從來都冇聽過把聲震過地震嘅佢

佢啲歌名都好難頂

難聽得太過份
離不開 留不低