返回列表 發帖
同意。雖然比起第一年既歌,的確無咁搶耳,同埋無咁有character,但未至於垃圾,起碼唱功依然在線,唔洗 ...
utieng 發表於 2023-9-7 09:54

其實係,佢當然唔係差,只係大家對佢期望太高
佢肯做花海同第二人格依啲歌其實值得支持
只不過依兩首對比同類嘅歌又爭緊啲
而抽同依首比世一更普通….
唔係垃圾嘅,但佢值得唱更好嘅曲

覺得好聽過上兩首

覺得好聽過上兩首
WZA111 發表於 2023-9-9 11:09

係陣回歸張天父懷抱既味道
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

係陣回歸張天父懷抱既味道
on07111 發表於 2023-9-9 11:14

張天父與我無關

搞笑
雖然佢今年幾首歌都幾大路驚喜唔大
但樓上講到垃圾咁浮跨
咁今年大半個樂壇既歌真係垃圾都不如啦 ...
Froggy 發表於 2023-9-7 09:23

咁喺某啲人眼中:「viu/鏡 = 樂壇救世主」呀嘛
佢哋垃圾咗就等於成個樂壇垃圾咗㗎啦

其實係咪未聽過垃圾?

呢首只係俾佢之前出過啲冇咁多noise啫

呢首同抽太似、太偏向K歌
下首派得唔好隨時係dup嘅開始

華納慢少少啦
第二人格係唔應該咁快飛左佢
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

好聽過抽啦  咁多1分真係太過分  不過作為新人王 啲人期待高啲都無可厚非
不知所謂

呢首好舒服wor,旋律有早年嘅台灣feel,尤其是最尾切記切記個位。

呢首都咁多1分
咁教主嗰啲咁難聽係咪應該負分

這首歌比抽要好聽,不過這慘情歌兩部曲真的是失敗中的失敗。
要我說的話,夏季應該派世一或者花海,大家可以回憶一下MC前兩年的此刻在plug哪些歌曲。
華納現在連玩歌海戰術都玩不明白了?林家謙已經有後來居上的可能了

爭獎湊數歌

開始分唔到佢邊首歌打邊首歌

根據某d人嘅準則
張天父歌海到咁 一定係恨獎恨到發瘟
利申:唔係鏡粉

啲人真係好好笑
Jeffrey 首首差唔多又唱到死魚咁都話好聽
MC 首首唔同風格就話一樣
其實你哋係咪想要多首記憶棉咋?
記憶棉我就麻麻了
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

啲人真係好好笑
Jeffrey 首首差唔多又唱到死魚咁都話好聽
MC 首首唔同風格就話一樣
其實你哋係咪想要多首記 ...
ricnature 發表於 2023-9-17 12:47

根本係華納計錯數
令兩首太似風格嘅歌俾人口實
Jeffrey個幕後未醒,見初心榨乾左新人光環就即刻cool down
21 傾城

根本係華納計錯數
令兩首太似風格嘅歌俾人口實
Jeffrey個幕後未醒,見初心榨乾左新人光環就即刻c ...
LushKillYourMus 發表於 2023-9-17 23:35

與我無關其實係咪臨危受命?
抽得唔到佢哋預期全城大熱嘅反應
咁抽ok 嘅但的確係有啲可有可無
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

與我無關其實係咪臨危受命?
抽得唔到佢哋預期全城大熱嘅反應
咁抽ok 嘅但的確係有啲可有可無 ...
ricnature 發表於 2023-9-17 23:41

當年急救「深情」記憶綿嘅係「清新」時候不早
預左「深情」抽大紅就應該一早接「優雅」花海
咁急救都仲可以揀下「黑暗」第二人格
唔會變左家下又一首「深情」與我無關徘徊急救邊緣
而隨時急救嗰首又只能揀「深情」
21 傾城

聽耐咗又ok
雖然淨係記得切記切記 同 無人可比你好 無從伸手就抱

份詞真心爛到un耳
「不再認得 舊年 」「死心不息春風得意也非好漢子」
「要 記住你不足掛齒」

連聽都唔想攞嚟聽
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

抽好聽d  但就真的無乜特別 值唔值至尊歌就見人見智 唯一可取是歌詞提及 問好 算好聽但不算標青作品 2+3(問好)=5 fun

要同祖先學習下,間中攝首布穀鳥大反擊/充電器/13點/快樂最快/出色/我要玩之類 ...
losyes 發表於 2023-9-6 01:18

錯過了呢個咁精彩的留言 save低下次再用
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

不斷想要重覆之前的歌路,什麼2.0什麼2.0的,到頭來除了死忠普通樂迷什麼印象都留不下來,歌藝這麼好的有點可惜

MC幾時去返街邊做Busker,一plug 比一plug差
利申:唔係鏡粉

一首比一首悶??

不斷想要重覆之前的歌路,什麼2.0什麼2.0的,到頭來除了死忠普通樂迷什麼印象都留不下來,歌藝這麼好的有點可 ...
papapaparazzi 發表於 2023-9-21 21:11

都岩 唔好再2.0 啦聽到厭

唔係唔好聽,但同"抽"一樣冇乜記憶點

ap已被林家謙爬頭