返回列表 發帖
又咁講, 其實又慘得過人地真係多fans, 有fans投票又搵到錢, 睇下電影票房都知
反到過火就好似黃子華講既魚 ...
people 發表於 2023-5-9 16:11

見到有啲會員次次都不遺餘力咁反 仲要偷偷撐下TVB
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

鏡憤同非鏡怨婦不斷係咁攻擊講真話嘅人真係好嘔心

希望今年RB仲有命留係共和啦 ...
米色蘇 發表於 2023-5-9 22:32

乜啲榜主理呢啲㗎咩?
唔會因為流行度而撐/反啩

鏡憤同非鏡怨婦不斷係咁攻擊講真話嘅人真係好嘔心

希望今年RB仲有命留係共和啦

有啲話真喺要諗過先好講,今次就搞到成咁
czb078 發表於 2023-5-9 22:27

佢有諗嘅話就唔會年頭掃掃掃啦下嘛?

講起港台
姜濤妖視頒獎台唔關事無啦啦扮老師定校長可以講成6分鐘
港台已經畀佢錄定但佢就講5秒就完  ...
kenneth 發表於 2023-5-9 22:06

雙向既 本身叫人錄片都講到明唔可以多過20秒 多過就cut你
你可以繼續咁話佢0尊 但純粹講多個fact你知

有啲話真喺要諗過先好講,今次就搞到成咁
Life is not a childhood fantasy...

香港人而家跪到要連MIRROR都唔講得?
JayantL 發表於 2023-5-9 18:34

但重點係佢話人個台 唔係話mirror 就算計都係話姜B一個
咁本身投票機制就係咁,邊個多票就贏,又有公佈票數,你話得人個台,咁人地個台唔俾野其實都好正常
學上面咁講 之後要預咗賺少啲

cc定位係有得rehearsal既表演, 咁不如嘗試中文金曲咁, 頒獎禮同音樂會分開搞
真心, 咁多個模式我覺得最好睇 ...
lscn388 發表於 2023-5-9 21:46

講起港台
姜濤妖視頒獎台唔關事無啦啦扮老師定校長可以講成6分鐘
港台已經畀佢錄定但佢就講5秒就完 真係0尊㗎喎
所以話點解呢12件係乞人憎 呢啲位顯而易見
學個男主持講句:乜咁就完?

男歌手三甲投票
都係個三個 就知咩事
姜 AL ian
再將我相信的如煙火般綻放

即是edan搶人老婆?有呢種感覺
kenneth 發表於 2023-5-9 21:19
姜神粉會堅持話 Edan 搶人老婆

登神粉會話路遙知馬力, Edan 用行動贏老婆 (加上 AL 同 Edan 係彼此造星第一個朋友, 造星前兩個又在 mixed 大學 dance event 有過一面之緣)

cc定位係有得rehearsal既表演, 咁不如嘗試中文金曲咁, 頒獎禮同音樂會分開搞
真心, 咁多個模式我覺得最好睇係呢種
中文金曲往年都做到, 係呢幾年(唔知係咪試新野 e.g.叱咤化, 合辦)被整改到冇眼睇
如果有第三part, 咁就做埋鏗鏘集既模式, 訪問得獎歌手

呢5個嘅話評審好大機會揀契兒
SugarFree 發表於 2023-5-9 21:26

港台契仔可能入到5強
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

AL 姜 熊 Edan Jeffrey 揀一
l00540 發表於 2023-5-9 21:14
呢5個嘅話評審好大機會揀契兒
you can kiss a hundred boys in bars~shoot another shot~try to stop the feeling~

真心替AK慘
同nowhereboys表演個mic冇聲,跳唱團歌一開場就扭親,成晚睇住D好隊友逐個上台攞獎,仲要畀個細個自己但紅過自己勁多嘅人當眾訓話
you can kiss a hundred boys in bars~shoot another shot~try to stop the feeling~

Yes, for 信任的遊戲, ViuTV 原本應該想打造姜神cp, 但係套劇無限期擱置, 然後 AL 開始 solo, 姜講所謂誤會 ...
boy4dudes 發表於 2023-5-9 21:08

即是edan搶人老婆?有呢種感覺

可能下年投五強
評審再五揀一
梨胃言 發表於 2023-5-9 13:56

AL 姜 熊 Edan Jeffrey 揀一
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

支持姜校長訓斥後輩

誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

咁點解佢無啦啦會話最信anson?
係咪本身會拍信任的遊戲入面嘅角色需要?
kenneth 發表於 2023-5-9 20:27
Yes, for 信任的遊戲, ViuTV 原本應該想打造姜神cp, 但係套劇無限期擱置, 然後 AL 開始 solo, 姜講所謂誤會 = 毒糖攻擊 AL 但係姜無動作 (Jeremy & Edan 由始至終撐 AL - 然後 EGO 誕生, 大叔的愛, the rest is 登神). 下面條片姜話鐘意 AL 個 body 好難頂

Watch 下面條片 part 1 姜 & part 3 登 (可以 skip part 2 教母) - conclusion: 姜 = Frenemy; 登 = 似親兄弟/家人

造星1時兒登曾經笑過姜鐘意鐘意 AL, 點知原來兒登自己有 potential, 後來飛埋條女叫 AL 做老婆

求其copy幾句公諸同好先
**** 本內容被作者隱藏 ****
kenneth 發表於 2023-5-9 20:19

我本身好鍾意XXX,但依加你地....
我吾係MMM粉....,但睇吾過眼....

本身對MMM冇咩留意,但你地.....

情感的真相說清比說謊更狠

FoldCC 發表於 2023-5-9 20:34

Here it is
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

下年要全民推許志安同 SAMMI 拎男女歌手獎
心穎入圍跳唱 GENRE 當贏
#食花生MODE

Kenneth 的排版和文筆亂到我吾知你說咩
cathay1996 發表於 2023-5-9 18:41

同姜嘅文采如出一轍

上星期咪上左
wing 發表於 2023-5-9 20:10
即是話佢哋唔玩其他流行榜齋玩cc
kenneth 發表於 2023-5-9 20:12
RUMOURS

903 豁達推介:1
RTHK 環球榜:2*
新城勁爆外語榜:15*
Chill Club:3*

*上榜中

回復  kenneth

多謝提醒,真心唔記得不過果個未開始都預感會係一個笑話 ...
psyczero 發表於 2023-5-9 20:27

搞多啲頒獎典禮 又有人掃掃掃
成日都有新笑話 自然係開心香港啦

回復 80# kenneth

多謝提醒,真心唔記得不過果個未開始都預感會係一個笑話

姜神粉 vs 登神粉

造星1時有班粉開始 ff 姜神 hehe cp, they are 姜神粉. They hate 大叔的愛, E ...
boy4dudes 發表於 2023-5-9 20:23

咁點解佢無啦啦會話最信anson?
係咪本身會拍信任的遊戲入面嘅角色需要?

姜神粉係咪姜糖同神徒嘅合稱?
kenneth 發表於 2023-5-9 20:01
姜神粉 vs 登神粉

造星1時有班粉開始 ff 姜神 hehe cp, they are 姜神粉. They hate 大叔的愛, Edan, 雀屎 & 登神粉. 隨著 AL 越來越 popular, 姜神粉少左, 但係姜一句 "I love you" 同 AL replied "I love you too bro", 姜神粉應該會回增. Mr. E 要 get ready for more hate mails from 姜神粉

泥猛facebook依家好精彩
mosesming 發表於 2023-5-9 17:39

求其copy幾句公諸同好先
本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

上星期咪上左
wing 發表於 2023-5-9 20:10

即是話佢哋唔玩其他流行榜齋玩cc

咁可能想告別好耐啩?唔知呢
Cc個榜其實會上英文歌
但都無上佢哋首團英文歌
唔知佢哋搞乜q ...
kenneth 發表於 2023-5-9 18:48

上星期咪上左

真係核突,港台依加情況就好似 2020年發明星夢CEREMONY 甘  
不過,如果真係要比較,港台各方面 ...
hkbaby 發表於 2023-5-9 13:57

Viu唔知係咪冇錢請sound engineer, 搞到呢樣漏嗰樣漏,唔怪得mo會搞到咁
Week 22
冠軍歌:黃妍 - 黃言

Poor 泥蜢
Oh~Wo~Yeah~~~
Wk36 1-6 花見之酩 2-4 一了百了 3-2 日常事故劇場

#過時 . 過節 (姜同其他成員繼續年年有過節同衝突)

唔一定似鬧完交, 似幾條友好 Q 嬲一條友, 唔想 ...
boy4dudes 發表於 2023-5-9 19:58

姜神粉係咪姜糖同神徒嘅合稱?

笑左,LOKMAN 話個頒獎禮似做節
佢地個FEEL 似鬧完交甘 而且好似 佢地D 互動都好勉強做 ...
hkbaby 發表於 2023-5-9 17:54
#過時 . 過節 (姜同其他成員繼續年年有過節同衝突)

唔一定似鬧完交, 似幾條友好 Q 嬲一條友, 唔想做訪問 topics 又係圍繞住個條友. 被姜情感攻擊後, 大家都唔 gur 第二最細條友公開訓話自己, 落佢地面. 姜台上公開點名離間完大家後, AL 要上台 "回應" 同補鑊講團魂 (AL 一向訪問遊魂, 今次講感言老公上身, 有進步). 老公上個月 IG post 張 "大叔" 合照都要被姜唯粉/姜神粉串, 而家姜一句 "I love you" 即係畀姜神粉彈藥鼓勵佢地繼續攻擊 Edan (his word is cheap to AL but powerful to 毒糖)

成個訪問 Alton Frankie Tiger 強顏歡笑, 一向算幾照顧姜嘅大表哥被姜點名定型成演員 only, 其實大表哥都有講過想出下單曲, 出道4年幾大表哥出得1.17首劇歌, 連 Alton 都有1.6首歌 (半首 RTCN 冠軍歌), 大表哥幾週前被傳媒"迫婚", 而家又被姜話演戲外無料到, 唔怪得黑面

其實 MIRROR 快 d 學 Cookies 變 Mini-MIRROR 可能會有多幾年玩

果晚睇完樹熊就熄左機 多謝解讀懶人包
on07111 發表於 2023-5-9 19:30

我都無乜睇 好在有少數良心傳媒持平報導返
等我可以copy過去cm呢個平台同大家分享

成班姜糖同姜既智慧有得fight 泥鯭食賓穎同佢串姜濤0關係,咁都可以做論點,盲撐到極致,支持敢言的泥鯭,同埋如果RB係會怕得罪viu 同鏡,RB就係不怕強權,有自己意志見稱
殘破身軀注滿熱血 堅拒眼前由誰掠奪
日後歲月 以初心 對抗暴雪

果晚睇完樹熊就熄左機 多謝解讀懶人包
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

Kenneth 的排版和文筆亂到我吾知你說咩
cathay1996 發表於 2023-5-9 18:41

都知篇幅太長有啲讀者會無乜心機睇
注意力問題啫 無乜大不了嘅
所以我特登紅字精華畀你睇嗰啲就夠啦

泥鯭永遠都係咁敢言

BTW 我都以為佢講完番"遺言"之後會宣佈退團
無端端整D咁嘅嘢

係咪每次頒獎禮都要整單大新聞比大家笑下,可惜下次要等到年尾喇
psyczero 發表於 2023-5-9 18:56

你完全無視勁歌喎(今年叫大灣區頒獎禮?)
我信到時七月又有得笑過

Well done泥鯭
講真話唔容易
利申:唔係鏡粉

呢個世界應該得鏡粉會覺得Mirror > RubberBand  
不過X穎舊唔舊就俾人撈上嚟crown,又真係幾心涼既 ...
JasOh103 發表於 2023-5-9 18:52

都光明正大做淫婦仲會驚呢啲咩
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 22 冠軍歌:容祖兒 - 九秒九

Kenneth 啲解讀非常精準
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

其實泥鯭講得好啱
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

係咪每次頒獎禮都要整單大新聞比大家笑下,可惜下次要等到年尾喇

呢個世界應該得鏡粉會覺得Mirror > RubberBand  
不過X穎舊唔舊就俾人撈上嚟crown,又真係幾心涼既 ...
JasOh103 發表於 2023-5-9 18:52

鏡粉連陳奕迅都唔放眼內啦
Rb算乜吖

RubberBand>>>>>>>>>>>>>>>>>>>MIRROR
完全冇討論價值

而且以泥鯭嘅條件可以食X穎點計都係賺連 ...
JayantL 發表於 2023-5-9 18:43

不過X穎久唔久就俾人撈上嚟crown,又真係幾心涼既

#罪犯過就別怕地獄近
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

唔係話開完亞博, 跟住就搞世界巡迴演唱會咩
阻住 發表於 2023-5-9 18:44

咁可能想告別好耐啩?唔知呢
Cc個榜其實會上英文歌
但都無上佢哋首團英文歌
唔知佢哋搞乜q