返回列表 發帖
聽Dear Jane肯定好有品味
梨胃言 發表於 2023-5-9 18:45

唔識欣賞,但冇聽過
DM多仔多到覆唔哂

論樣,你唔無
論才華,唔識欣賞(未聽過你地作品)
論品味,睇得出
論脾氣,你好小器
…..

我唔係2邊粉 ...
WZA111 發表於 2023-5-9 17:55

聽Dear Jane肯定好有品味

畀盡幾個月 據傳已經book咗亞覽做告別演唱會
求神拜佛今次咪再搞乜意外
12件企定嚮台度唔好郁就算  ...
kenneth 發表於 2023-5-9 18:34

唔係話開完亞博, 跟住就搞世界巡迴演唱會咩

RubberBand>>>>>>>>>>>>>>>>>>>MIRROR
完全冇討論價值

而且以泥鯭嘅條件可以食X穎點計都係賺連唯一可以做罵戰嘅point都唔成立
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 22 冠軍歌:容祖兒 - 九秒九

Kenneth 的排版和文筆亂到我吾知你說咩
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

論品味,睇得出
WZA111 發表於 2023-5-9 17:55

忠言逆耳 笑死
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

係 19年後其實好多公司聽到rb都已經唔太想贊助
而且最近佢地幾個show ,唔係FWD贊助就係Moov幫手搞
繼續 ...
rfv123 發表於 2023-5-9 16:57

香港人而家跪到要連MIRROR都唔講得?
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 22 冠軍歌:容祖兒 - 九秒九

笑左,LOKMAN 話個頒獎禮似做節
佢地個FEEL 似鬧完交甘 而且好似 佢地D 互動都好勉強做 ...
hkbaby 發表於 2023-5-9 17:54

畀盡幾個月 據傳已經book咗亞覽做告別演唱會
求神拜佛今次咪再搞乜意外
12件企定嚮台度唔好郁就算 亦唔會請dancers累人吖
真係怕鬼咗佢哋

#真嘢唔好講

泥猛facebook依家好精彩
mosesming 發表於 2023-5-9 17:39

論樣,你唔無
論才華,唔識欣賞(未聽過你地作品)
論品味,睇得出
論脾氣,你好小器
…..

我唔係2邊粉,我聽香港band,淨係聽Dear Jane為多!
唔知你地有咩歌出名,論前輩,你只係出道得早,但唔知你地紅到邊?好似唔啱level批評

最好笑係隊長話: 姜 情感攻擊"人地" 大家都嚇一跳 (唔係"我地", 係"人地"), 但係都感動嘅, 要消化一下架大 ...
boy4dudes 發表於 2023-5-9 17:32

笑左,LOKMAN 話個頒獎禮似做節
佢地個FEEL 似鬧完交甘 而且好似 佢地D 互動都好勉強做出來甘

吾知佢地仲可玩幾耐

而且最近佢地幾個show ,唔係FWD贊助就係Moov幫手搞
繼續 ...
rfv123 發表於 2023-5-9 16:57

人哋rb自製得鏡安公署圖回應得嗰12件fans
就說明唔會降溫講假嘢客氣嘢虛偽嘢啦真係
學葉德嫻話齋:咪搵少啲囉

佢係明顯有心機 但都唔係最討厭果位
只不過先紅 然後d師奶fans好狠煩

然後果位如果堅嬲 咪即係印證咗姜生 ...
liebe 發表於 2023-5-9 14:35

隊友得獎嗰陣佢都已經笑晒啦講真
但照樣被寸脾氣一樣無變
即是視佢一直努力無到啫

Edan 姜老師

泥猛facebook依家好精彩
DM多仔多到覆唔哂

最好笑係隊長話: 姜 情感攻擊"人地" 大家都嚇一跳 (唔係"我地", 係"人地"), 但係都感動嘅, 要消化一下架大 ...
boy4dudes 發表於 2023-5-9 17:32

Kenneth代表cm仝人感謝富貴貓會員鉅細靡遺嘅輯錄 回帶同解讀

最好笑係隊長話: 姜 情感攻擊"人地" 大家都嚇一跳 (唔係"我地", 係"人地"), 但係都感動嘅, 要消化一下架大佬

Edan 話: 開心我跑第二, 收到姜老師嘅訊息

姜 to AL & Ian: I love you? 下? 四五年前堆毒糖開始瘋狂攻擊 Ian 同 AL (also 姜唯粉同姜神粉長期攻擊 Edan), 姜 從來都無公開叫 d 毒糖收皮停止攻擊 "隊友", Ian 有 AK 撐, AL 有 Edan & Jeremy 撐. 姜 自己波友走左消費死人出歌, 無人敢 xx 佢. 點評第一佩服  AL, 第二佩服 Edan, 即係公開話自己+登神係 top 3, 你叫隊長同其他隊員幾難受, 想維持團魂, 但係有1個人成日計住排名嘅人.

大表哥成個訪問黑面/看地板, 成個訪問隊長同其他隊員要拆蛋 (個訪問越聽越似 AK 係嬲嬲豬)

姜濤 勿忘初心: 我諗最終嘅目標都係單飛, 我覺得呢個團體係 for 我哋適應呢個圈...... (姜濤 - MIRROR 最有團魂的成員, 2019年1月)

唔緊要啦, 個show搞成點, 個賽果係點, 都係有好多人讚
Follow my IG: @delightcantopop

脫契

認同rb 佢明顯short撚咗
kenneth 發表於 2023-5-9 16:43

我都鄧台下11件尷尬
依加係有佢講,冇人講。

再者,其實佢果D廢話(私事) 同其他台下歌手冇關,佢當正自己主場 (上次1月1 甘) ?

要講就開CONCERT 先講啦,做咩要其他歌手陪襯?

乜Rb家下唔係獨立樂隊咩?
kenneth 發表於 2023-5-9 16:50

繼續發大落去,一定斷埋呢條水腳
咁樣要佢地繼續搞到show就難上加難

回復 1# kenneth

Lm

Enough

唔好唔記得佢地老闆係邊個
自由身都係要唱show搵錢
rfv123 發表於 2023-5-9 16:49

乜Rb家下唔係獨立樂隊咩?

如果嚮903做就要封咪幾個月啦
好在自由人自由身唔使驚十二件 ...
kenneth 發表於 2023-5-9 16:45

唔好唔記得佢地老闆係邊個
自由身都係要唱show搵錢
繼續發大落去,對RB無著數

好驚RubberBand俾viu同903因一男子而被封殺
米色蘇 發表於 2023-5-9 16:21

如果嚮903做就要封咪幾個月啦
好在自由人自由身唔使驚十二件

姜逼幾時退休
beethoven250 發表於 2023-5-9 16:40

認同rb 佢明顯short撚咗

姜逼幾時退休
殘破身軀注滿熱血 堅拒眼前由誰掠奪
日後歲月 以初心 對抗暴雪

年年都仲係因為咁既投票方式去嘈
全評審準則:金帆 又話人小圈子 黎黎去去都係個堆人拎
一半一半:又話人分豬肉
全投票:又話人annual dinner 黎黎去去都係個堆人拎
所以無野係最好,而且每個台定位就係咁,睇下笑下就算,無需要咁上心。

睇到佢逐個點評
台下班隊友心諗 唔好啦
一切從心

好驚RubberBand俾viu同903因一男子而被封殺

想睇隱藏內容

又咁講, 其實又慘得過人地真係多fans, 有fans投票又搵到錢, 睇下電影票房都知
反到過火就好似黃子華講既魚蛋論甘
與其專注反人地成功, 不如多D支持自己心水

唔通講多謝黃心穎咩
我估錯這個世界得到教訓

佢係明顯有心機 但都唔係最討厭果位
只不過先紅 然後d師奶fans好狠煩

然後果位如果堅嬲 咪即係印證咗姜生嘅說法正確囉
識做artist嘅話 就即係飆出嚟笑笑口 認咗去
咁先陰得返講你果位嘛
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

流行歌曲 作品的說話
    另類歌曲 留一天與你喘息

點揀好 ...
FoldCC 發表於 2023-5-9 14:17

打和啦SUPER

根本應該所有獎項應由觀眾投選作入圍,然後每個獎就由權威性評審係侯入圍名單選出最終結果。 ...
hkbaby 發表於 2023-5-9 14:00

流行歌曲 永順街39號
    節奏藍調歌曲 Dear Mama
    搖滾歌曲 作品的說話
    另類歌曲 留一天與你喘息

專業評審點揀好
Oh~Wo~Yeah~~~
Wk36 1-6 花見之酩 2-4 一了百了 3-2 日常事故劇場

哎 真係聽到有D尷尬
若我所見不相同 獨守一角青空
浪漫願他不要改 所信是模糊 仍肯冀待

Jacqueline "Chicken" Wong, stop playing with your bf's phone
JasOh103 發表於 2023-5-9 13:59

或者人哋已經二合為一

可能下年投五強
評審再五揀一
梨胃言 發表於 2023-5-9 13:56

根本應該所有獎項應由觀眾投選作入圍,然後每個獎就由權威性評審係侯入圍名單選出最終結果。

Rubberband鼓手泥鯭更疑似發文寸爆姜濤:「多謝說話定係鼓勵說話,係咪Short X咗?修哥都講唔出口啦!」又彈ViuTV:「頒唔尷尬,攞唔尷尬,惟有睇嘅尷尬」、「依家諗番當年亞太區最受歡迎男歌手真係『實至名歸』」
kenneth 發表於 2023-5-9 11:50

Jacqueline "Chicken" Wong, stop playing with your bf's phone
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

開榜以黎已經搞過三次
FoldCC 發表於 2023-5-9 13:53

第3屆仲大改,一聽已經扣晒分

可能下年投五強
評審再五揀一
梨胃言 發表於 2023-5-9 13:56

即是金銀銅以外再加個獎?

星期六嗰日都已經講連續兩日都有笑話睇
Kenneth講嘅無死錯人嘅  ...
kenneth 發表於 2023-5-9 13:24

真係核突,港台依加情況就好似 2020年發明星夢CEREMONY 甘  
不過,如果真係要比較,港台各方面仲要比 妖視好少少。

港台係星光暗淡,但妖視D 表演係又多又短音質又差,中段悶到我直頭係熄埋機出街

反而港台悶得泥我仲跟到個FLOW,知佢地做緊咩,兼都對得獎者有少少期待。

viu如果年年再咁樣搞落去

搞到的歌手去又唔係 唔去又好似唔俾面

聽到的咁嘅感言真係O曬嘴 ...
sunshine 發表於 2023-5-9 12:09

可能下年投五強
評審再五揀一

回復  Solomon

Chill Club下一步應該做chill club音樂會好似903咁 搵其他歌手crossover開演唱會,其他公司藝人先可以係呢個平台有生存價值。

babyshark 發表於 2023-5-9 13:46

開榜以黎已經搞過三次

印象最深係Gin Lee同大師尊同場唱潛水既A New Stage
Oh~Wo~Yeah~~~
Wk36 1-6 花見之酩 2-4 一了百了 3-2 日常事故劇場

「都想去,但夾唔到時間,要誠意嘛!唔想只有幾個隊員出席,搵次開心一齊去。」係咪講緊其他唔齊人組合? ...
edwardngwy 發表於 2023-5-9 12:27

嗰隊都無出席 雖然佢哋0獎

回復 21# Solomon

首先 Chill Club雖然做左幾年從翻版流行經典五十年到而家變成全城唯一一個有說服力嘅電視音樂節目,個台無因為收視折埋個show,這一樣要讚。
    但係搞流行榜同頒獎禮捧自己人 mirror error collar 其他人根本唔使玩,痴呢個台開嘅唱片公司亦都無bargain power。
    Chill Club下一步應該做chill club音樂會好似903咁 搵其他歌手crossover開演唱會,其他公司藝人先可以係呢個平台有生存價值。
    音樂節目真係仲會有幾多人每個星期睇你。
Life was a willow and it bent right to your wind.