返回列表 發帖

《全民造星V》藝人陳子豐疑不屑陳蕾茅招 行為過火

《全民造星V》藍組導師Jay Fung 韋羅莎頻被搞
藝人陳子豐疑不屑陳蕾茅招 行為過火
“騷擾別人從而得到你想搶嘅人
玩一兩次可以 但次次…就變得好難睇”

《#全民造星V》進入第二周,表演者話題性未算強,但四位導師在「打交區」揀卒,烈女 #陳蕾 的霸氣表現,對於一個真人騷而言,是最想得到的節目效果;但在某些觀眾眼中,可能覺得過火、too much。

昨晚(25日)播畢第9集,ViuTV藝人 #陳子豐 在IG story出post,暗示有人在一場真人騷見真章︰「呢幾年,我一直都有聽妳的歌,會因為妳得獎而在心中暗暗高興。但……公平公正喺比賽中真係好重要,騷擾別人從而得到你想搶嘅人,玩一兩次可以,但次次有妳想要嘅人就咁做,就會變得好難睇。

「從來無懷疑妳嘅人格,但呢個show對妳嚟講都係一個真人show嚟㗎……如果我係對面嘅人,我講咗粗口行出間房好耐,佩服嗰兩位咁Nice嘅人。」疑指向《造星V》的豹哥陳蕾。不過凌晨時分,他又刪除這post。

紅組導師陳蕾,拍住on仔(#陳健安),與藍組的 #JayFung(#馮允謙)、#韋羅莎 爭人,由開首到昨晚一集,搶人才肉緊過比卡超的陳蕾,不惜出茅招,時而捉住韋羅莎的手,時而壓住對方阻止撳燈。其中一集更寸韋羅莎︰「你呢啲女人,人哋要嘅嘢你又要。」為免再被陳蕾騷擾,藍組兩位導師要出動椅背咕????做護牆,韋羅莎更提出導師兩張拍埋的茶几應該要分開,安排南北各據一方坐。

首集被花姐評為太過斯文的Jay Fung,亦由原本鵪鶉到之後頂唔順,向陳蕾反唇相譏。昨晚(25日)第9集, Win Win男友KC出場,引發的「KC之亂」,Jay Fung叫陳蕾冷靜,陳蕾唔客氣︰「你嘈咩啫!一係你嚟撳。」另一幕,Jay Fung問陳蕾︰「你喊呀?」,她霸氣回答︰「你唔好嘈,你收聲,你理得我哋!」韋羅莎為Jay出頭︰「你已經好茅喇!」

是的,昨晚陳蕾又出茅招,故意站在電視機前遮擋藍組導師的視線,之後見Jay Fung勢跟她爭奪心儀的阿O,陳蕾爆seed︰「你同我玩大佢吖嘛!我要佢,我一定同你搶阿O返嚟!」陳蕾的寸嘴霸氣,令人睇到咬牙切齒定係爽,見仁見智!不過達到綜藝效果,相信剪接亦應記一功!上周播畢頭5集,幾位導師一齊開live傾偈,言談甚歡,唔似有心病。真人騷都係一場騷,投入地玩就夠喇!

感想 : 明顯係節目效果
無豹哥都唔好笑
無陳蕾會好悶
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
再將我相信的如煙火般綻放

重要嗎 爭勝後 同是輸家
陳蕾世一

撐豹哥
而我不知道陳子豐是誰
4拍4家族仍在熱映中
https://wmoov.com/movie/showtimes/61498

導師唔咁樣爭下
會更加冇話題 冇noise
利申:唔係鏡粉

導師唔咁樣爭下
會更加冇話題 冇noise
tom 發表於 2023-5-26 14:05

唔係話今屆好差㗎咩?(花姐講)
有乜好爭?

有乜好爭?
kenneth 發表於 2023-5-26 14:23

The show must go on
利申:唔係鏡粉

重要嗎 爭勝後 同是輸家
陳蕾世一
qwerzx 發表於 2023-5-26 13:00

顫抖的雙手 用眼淚祈求 沒法換來時日倒流
道別後都記得逝去日子

有乜好爭?

有幾個唱歌有料
再將我相信的如煙火般綻放

蕾世一
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

回復 5# kenneth

目前房間zero noise 唯有炒下導師
Life was a willow and it bent right to your wind.

Make noise暗星
離不開 留不低

咁清高,做咩仲喺啲垃圾公司度做?
在這畢生不滅 無極的狀態

要陳蕾做呢個位
佢一舉一動係多左記者報,但佢唱歌都唔係首首都伸縮自如的愛
希望咪被定型
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

自己做新聞, 好無聊

搶人才 行為過火
47. Bring Him Home
week23
1 . 陳卓賢@Mirror        ThankYouPostman

佢係咪第一次喺娛樂新聞出現

lol
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

佢係咪第一次喺娛樂新聞出現
kwanie 發表於 2023-5-26 21:48

有d似果啲TVB撈極都唔起既七線男星味道
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

有d似果啲TVB撈極都唔起既七線男星味道
kevin2011 發表於 2023-5-27 02:24

明明蠢女而家好紅 華納一姐喎
陳蕾冚家死

有乜好爭?

唔係喎 我睇過幾集都有不少跳或唱都好勁

hkwilliamsiu 發表於 27/5/2023 11:25
你死返去睇你毛筆2 啦

你死返去睇你毛筆2 啦
kwanie 發表於 2023-5-27 11:47

現在滿腦都是毛不易歌曲和演唱會片段

明明蠢女而家好紅 華納一姐喎
stephybest 發表於 2023-5-27 02:27

咩事,我地唔係講緊果件陳X豐咩
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

hkwilliamsiu 發表於 2023-5-27 11:25

uncle siu有冇睇中邊個新仔仔?
在這畢生不滅 無極的狀態

uncle siu有冇睇中邊個新仔仔?
losyes 發表於 2023-5-27 12:11

有無眼鏡登質素的參加者先
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

見真章
好心荷蘭番茄咪再衝出嚟 _ 啦
成_日喺度嘈嘈嘈

唔覺過火